Kult Köz – HÖK Infóest, művészeti kiállítás és inspiráló olvasmányok az aktív félévkezdéshez

matias-north-v8dsloy80xk-unsplash.jpg

A pihentető nyár után motiválva, újult erővel vethetjük bele magunkat a tanulásba, élvezhetjük az egyetem és a főváros nyújtotta lehetőségeket, programokat. Mikkel is érdemes kezdeni a szeptembert? Mutatjuk!

Írta: Kalánová Barbara; Borítókép: Unsplash

irodalmi_aj_1_1_3.png

A Te Döntésed – Dr. Almási Kitti könyve

Kezedbe vennéd az életed irányítását, de tanácstalan vagy, hogyan? Szeretnél többet megtudni arról, hogyan növekedhet meg a belső és külső szabadságod? Dr. Almási Kitti korábbi előadásaiban elhangzott hasznos tanácsait foglalja össze A Te Döntésed című könyv. Olvashatunk benne az önismeretről, a párkapcsolatokról, a családról, de az elvárásokról, az életbátorságról, a megküzdésről és a sebzettségeink gyógyításáról is. A pszichológus az élet különböző területeire kalandozva villant fel egy-egy szeletet. Ha motivációra van szükséged, ez a megfelelő olvasmány számodra.

programajanlo_4.png

Minden Helyekről kiállítás

Rajongsz a művészetért? Most lehetőséged van megcsodálni Anna Mark Magyarországon eddig még be nem mutatott alkotásait. A magyar származású művész legújabb kiállításának a Minden Helyekről címet adta. A kiállításon az 1970 és 2000 között készült képeit láthatjuk. Anna ma is aktívan jelen van a francia képzőművészeti életben, képei bekerültek a nemzetközi közgyűjteményekbe. A tárlatot a Kisteremben, a Képíró utca 5. szám alatti épületben állítják ki. Szeptember 9-ig ingyenesen megtekinthetők az alkotások.

CORVINUS HÖK Infóest

Ha a tanulmányaid mellett szeretnél egy igazán összetartó közösség tagja lenni, a Hallgatói Önkormányzatnál garantáltan megtalálod a helyedet. Amellett, hogy értékes kapcsolatokra, barátokra és rengeteg szervezési tapasztalatra tehetsz szert a HÖK tagjaként, a hallgatói életet meghatározó folyamatoknak is a részese lehetsz. Szimpatikus lett számodra ez a közösség, szívesen megtudnál többet a szervezetről, vagy akár kérdéseid vannak? A HÖK első infóestjén megismerkedhetsz a közösségben zajló munkával, területekkel. Az infóest szeptember 8-án 17 óra 20 perckor kezdődik a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A félév folyamán több diákszervezet és szakkollégium is készül informatív, szórakoztató programokkal és infóestekkel, így érdemes figyelni közösségi oldalaikat, hogy ne maradjatok le ezekről.

 

irodalmi_aj_1_1_3.png

Ne agyald túl! – egy könyv a könnyedebb életért

Mindig is érdekelt, hogy melyek azok a módszerek, amelyek segítenek a stressz csökkentésében, a negatív gondolatok elengedésében és a jelenre való összpontosításban? Nick Trenton Ne agyald túl! című könyvében részletes, hatékony és bevált technikákat oszt meg az olvasókkal azzal kapcsolatban, hogyan irányítsák a gondolataikat, hogyan találják meg a fókuszt és változtassák meg a mentális szokásaikat. A könyvben szó van többek között az irányított imaginációról és vizualizációról, a kognitív viselkedésterápiáról és a feszültségmenedzsmentről. Mindezekkel kiiktathatjuk az aggodalmat, a kételkedést és a folyamatos teóriagyártást az életünkből.

süti beállítások módosítása