KULT KÖZ – Arc kiállítás, Slam Poetry, kiállítás a MOME-n és könyvbemutató szeptemberre

ian-schneider-tammbr4okv4-unsplash_v1.jpg

A szabadtéri programokat beltéri események, a könnyed nyári koncerteket pedig előadások, kiállítások és bemutatók váltják fel szeptemberben. Az iskolakezdés első hónapjára budapesti programokat gyűjtöttünk össze nektek. Ha eddig nem tettétek volna, most itt az ideje, hogy belevessétek magatokat a fővárosi kulturális életbe!

programajanlo_5.png

Challenging Futures kiállítás – Olay Hanna

Szeptember 20-a és október 2-a között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Stefan Lengyel Kíválósági Ösztöndíjban részesült hallgatói állítják ki munkáikat az intézmény budai campusán. A kiállítás tematikájának fókuszában jövőt érintő kihívások állnak: a fiatal generációk és a közösségi média kapcsolata, a marketingipar hatása különböző társadalmi problémákra, illetve  a generációk közötti párbeszéd lehetősége. A rendezvény különlegessége, hogy az egyetem összes szakterületéről láthatunk munkákat a divattól kezdve az építészeten át a médiáig.

Arc kiállítás – Kalánová Barbara

300621428_5626688687351087_7616587121245873163_n.jpg

Idén is megtekinthető a leglátogatottabb köztéri kiállítás Magyarországon, az Arc. A tárlat a Bikás parkban éjjel-nappal ingyenesen megtekinthető bárki számára október 9-ig. A kreativitás szabadságáról szóló alkotások témája idén a buborékok köré épült, magába foglalva a szó bármilyen megvilágítását, például a hatalmat, a szegénységet, a karriert vagy a klímát illetően. A jelentkezők és egyben kiállítók az alkotói szabadság jegyében saját témáik bemutatásával is előrukkolnak.

Genderőrültek – könyvbemutató – Olay Hanna

A Kelet Kávézó biztosít helyszínt Kováts Eszter Genderőrültek Németországban és Magyarországon című új könyvének bemutatójának szeptember 22-én, csütörtökön. A szerző a “gender” politikai felhasználását járja körbe a német és magyar jobboldal, illetve a nyugat-európai és észak-amerikai progresszív szereplők kapcsán. A rendezvényen Gulyás Márton beszélget Kováts Eszterrel és Laknek Zoltánnal. Ha valaki élőben kihagyná, akkor később is visszanézheti, mivel az eseményen Partizán-felvétel készül.

A marketing mozgatóereje – Kalánová Barbara

teemu-paananen-bzdhc5b3bxs-unsplash.jpgForrás: Unsplash

Ha érdekel a marketing világa, vagy csak szimplán kíváncsi vagy arra, hogy milyen trükköket alkalmaznak a hozzáértő szakemberek, hogy fellendítsék a forgalmat, akkor nagy valószínűséggel élvezni fogod a Te hagyod magad befolyásolni? című előadást. A fókuszba a tudatalatti/érzékszervi marketingstratégia került, amiről nem mindennapi előadók osztják meg a tudásukat, tapasztalataikat. Szeptember 21-én 17:20 órától a Budapesti Corvinus Egyetemen Kerek Fanni, a Starbucks Hungary Brand Managere, illetve Dr. Mérő László pszichológus, professzor fedi fel előttünk a marketing rejtelmeit. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Slam Poetry – Kalánová Barbara

johannes-roth-kjtfnmks7nq-unsplash_1.jpgForrás: Unsplash

A Slam Poetry rajongói örülhetnek, ugyanis az egyik leginkább szókimondó művészeti esten vehetnek részt szeptember 21-én a Zsiráfban. A slammerek közül meghallgathatjuk többek között Kemény Zsófi, Simon Márton és Pion István előadását is. Pontosan mire lehet számítani? Aktuális témákra, fergeteges hangulatra, összességében színvonalas rendezvényre. A belépés ingyenes, asztalfoglalásra pedig előzetesen van lehetőség.

süti beállítások módosítása