BUDAPEST AJÁNLÓ – SZÓRAKOZÓHELYEK ÉS KIKAPCSOLÓDÁSI LEHETŐSÉGEK A FŐVÁROSBAN

bp.png

Az óriási bulikat szereted, vagy inkább a csendes baráti összejöveteleket? Megállás nélkül tanulsz, vagy nincs energiád elkezdeni? Mindenképp szükséged van néha egy kis kikapcsolódásra, és ennek Budapesten számtalan formáját ki tudod próbálni. Ha úgy érzed, még nem találtad meg a törzshelyed, vagy kipróbálnál valami újat, jó helyen jársz!

Írta: Máriássy Fruzsina; Borítókép: Canva

Dresszkódos szórakozóhelyek

A Madam, teljes nevén Madam Urban Music Hall a régi Story szórakozóhely helyén található a hetedik kerületben. Csütörtöktől szombatig 23:00 és 5:00 között van nyitva. Gyakran különböző tematikus buliesteket tartanak, például retró, latin vagy hip-hop zenével. Ha VIP buli élményt szeretnél átélni, lehetőség van asztalfoglalásra minimum kettő és maximum tíz fővel. Ennek az árából 10 000 forintot később le tudsz fogyasztani az italok árából. A kültéri dohányzóban hősugárzó is van. Figyelj rá, hogy a szórakozóhelyen belüli eseményekre dress code vonatkozik, ennek elmulasztása esetén a beengedést megtagadhatják. A hely a nem alkalomhoz illő ruházatokról a honlapján részletesen tájékoztat. Tilos például a punk frizura és öltözet, bármilyen halálfejes, csontvázas ruha vagy kiegészítő, de még a zsebes térdnadrág vagy sportruházat is belépést kizáró ok lehet. 

forras_madam.jpgForrás: Madam

Az Ötkert club nevéhez híven az ötödik kerületben immár tizenegy éve szervez teltházas bulikat. Keddtől szombatig 23:00-5:00 között van nyitva, és a különböző esteken mindenki megtalálhatja a hangulatának megfelelő zenéket: 90-es, 2000-es évek, R'N'B, hiphop, reggaeton, és még sorolhatnánk. Három színpadon három különböző zenei stílus képviselteti magát, így ha meguntad az egyiket, bármikor átmehetsz egy másik terembe. Minden csütörtökön One Dance parti vár, amelynek hagyományát immár hatodik éve tartják. Szintén érdemes tájékozódni a dress code-ról, ugyanis nem megfelelő öltözködés esetén nem jutsz be. A nem alkalomhoz illő ruhákról való tájékoztatásuk szinte szóról szóra megegyezik a Madaméval.

Zenés szórakozóhelyek

A Füge udvarban mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illő időtöltést. A félig nyitott, félig zárt konstrukciónak köszönhetően minden évszakban kellemes a hőmérséklet. A földszinten tágas kocsma, játékgépek és csocsó, a pincében pedig táncparkett található. Az Anytime Bár szintén nagyon sokrétű szórakozási élményt nyújt: darts, billiárd, bowling és shuffle várja az aktív kikapcsolódást kedvelőket.

A Rizmajer Sörház egyedi kézműves sörökkel nyűgöz le, és ha ez nem elég, a hamburger is nagyon jó. Ha pedig át szeretnéd élni az igazi romkocsma feelinget, a Szimpla Kert fiatalos és külföldiek által is közkedvelt helyszín, ahol gyakran élő zene adja meg a hangulatot.

track_201.jpgForrás: Barba Negra

A Barba Negra mindenféle zenei stílus kedvelőjének népszerű választás. Nyáron szabadtéri, télen pedig zárthelyi koncerteket tartanak. Ha kedveled a rock vagy a metál zenét, ne hagyd ki semmiképp. Végül, de nem utolsósorban pedig, ha még nem buliztál hajón, az A38 már 14 éve a vízen ringatózva töretlen népszerűségnek örvend minden korosztály körében.

Szeretsz koncerteken bulizni, és inkább az élő zenét szereted? Az Akvárium Klub fiatalos, stílusos rendezvényhelyszín, négy különböző teremmel és egy bisztróval várja a látogatókat. Bulikon kívül rendszeresen workshopokat, konferenciákat, céges rendezvényeket is szerveznek. Keiemelkedő a technikai berendezkedésük, amelyről a honlapjukon részletes tájékoztatást nyújtanak. 

“Társasozós” és egyéb játékos szórakozóhelyek

Társasjátékoznál egyet a barátaiddal, de nem akartok a lakásban ülni? Irány egy társasjáték kávézó vagy bár a belvárosban. A Board Game Café és a Játsz/Ma inkább kávézó jellegű helyek, a GameUp Pub pedig széles alkoholos ital kínálattal is rendelkezik. Mindegyikben közös, hogy több száz társasjáték közül válogathattok, a Board Game Caféban pedig ez a szám az 1100-at is meghaladja. A díj itt minden három óra megkezdésekor felnőttenként 700 forint. Barátkozni is remekül lehet játék közben akár másokkal is, a jó hangulat mindenképp garantált. Ne ijedj meg attól, ha nem ismered a játékszabályokat, tapasztalt játékmesterek állnak rendelkezésre bármilyen kérdés esetén.

nevtelen_terv_1_6.pngForrás: Canva

Ha vonz a gamer világ, szeretsz számítógépes játékokkal játszani, de nincs otthon elég erős, gyors géped vagy nincs elég ahhoz, hogy az összes barátoddal együtt játssz, irány egy gamer bár! A Barcraft, az InGame, a Vault 51 és az Infinity Esport Bár mind népszerű helyek, ahol te is megtalálhatod a kedvenc játékaid, és az italválaszték is bőséges. A PC és a konzol kedvelőinek ezek ideális helyek, de a Barcraftban és a Vault 51-ben még társasjátékok is várnak. A Barcraftban pedig cosplayesként se vagy kinézve, nyugodtan öltözz be a kedvenc karakterednek a tökéletes játékélményért, és böngészd a tematikus programokat. Az InGame Bár földszintjén és a Barcraftban a klasszikus gamer felszereléseken kívül VR részleg is található. Ezeken a helyeken mind a konzol, mind a PC bérlés egy órára nagyjából 500 és 1000 forint között mozog. A VR bérlés a Barcraftban 3000 Ft/óra.

forras_infinity_esport_bar.jpgForrás: Infinity Esport Bar

süti beállítások módosítása