„Főként olyan bulikon lépek fel, amelyek elhagyatott épületekben, erdőkben, tóparton vannak” – interjú Szerdahelyi Oliverrel

received_834435941265623.jpeg

Ha igazán jót akarunk bulizni, nem kell messzire mennünk az egyetemtől. A Corvinus 20 éves hallgatója, Szerdahelyi Oliver DJ örömmel gondoskodik róla, hogy a nehéz zh-k és vizsgák után kikapcsolódjunk. Oliver amellett, hogy profin keveri a zenét, azt is tudja, hogy kell azt eladni, hiszen a kereskedelem és marketing szak harmadéves hallgatója.

Írta: Kalánová Barbara; borítókép: magánarchívum

Az egész úgy kezdődott, hogy rendeltem magamnak 2018 elején egy dj kontrollert, mert akkoriban sokat jártam bulizni, és nagyon foglalkoztatott, hogy vajon hogy működnek ezek a pultok – tekintett vissza a kezdetekre Oliver.

Pár hónap gyakorlás alatt autodidakta módon tanulta meg kezelni a dj pultot, 2018-ban pedig már kipróbálhatta magát klubkörnyezetben zenélni, az volt az első fellépése. A DJ zenéit azóta már több helyszínen hallhatjuk, többek között a Szimpla Kertben és a Pontoonon, de szokatlan helyszíneken is szereti megcsillogtatni a tudását.

received_789086168906741.jpegForrás: Magánarchívum

Főként olyan bulikon lépek fel, amelyeket elhagyatott épületekben, erdőkben vagy tóparton szerveznek meg, de elérhetőbb, ismertebb helyeken is zenélek

– árulta el a DJ. A pörgés elengedhetetlen számára, főleg akkor, ha egy éjszaka több fellépése van, de soha nem megy a tanulás rovására. Megfelelő időbeosztással megugorja az akadályokat.

A tavaszi vizsgaidőszak picit húzós volt, mert akkor indultak be az openair bulik, és valahogy meg kellett oldanom hét vizsgát és hét fellépést, amiből kettő saját szervezésű esemény volt külföldi fellépőkkel. Az egy izgalmas időszak volt” – emlékezett vissza mosolyogva Oliver. Arra, hogy legyen ideje mindenre, amit eltervez, rendszeresen beütemezett ébresztőórát használ.

Ha nagyon elfoglalt időszakom van, és sok a fellépés meg az egyetemi projekt, akkor általában percre pontosan kiszámolom előre, hogy a nap melyik részébe mennyi alvást tudok beletuszkolni, mivel ugyan nincs a hét minden napján fellépés, de ha már csak egy van a héten késői időpontban, az teljesen össze tudja zavarni a bioritmusomat

– vallotta be a DJ. A zenéit kedvelők a Sea of Darkness című számát imádják a legjobban, amire a DJ is rendkívül büszke, ugyanis a saját zeneszámát elsőként egy kolumbiai kiadó mutatta be.

A zeneírás nagyon sok időt vesz igénybe, akár hónapokat is, de ez a szám egy nap alatt született meg, 12 óra folyamatos üldögéléssel a gépemnél. Úgy érzem, hogy ez a track áll a legközelebb a saját stílusomhoz – részletezte Oliver.

received_2150869081741002.jpegForrás: Magánarchívum

Feszített tempójú életvitelét azért tudja fenntartani, mert élvezi, amit csinál.

Nem tudnék megnevezni egy konkrét dolgot, ami motivál az életben, egyszerűen csak nagyon élvezem, amit csinálok. Az egyik legjobb része a pörgés, hogy bulizhatok minden hétvégén bűntudat nélkül, és hát persze az is, hogy nagyon sok különböző embert ismerek így meg

– mondta csillogó szemekkel a DJ. Olivernek nagy tervei vannak a jövőre nézve, szeretné tovább építeni karrierjét. “Szeretnék zeneileg a lehető legtöbbet fejlődni, hogy egyre jobb és minőségibb zenét tudjak írni. Az egyik kitűzött célomat  már sikerült megvalósítanom, ugyanis októberben külföldön, Berlinben léphetek fel” – árulta el a Corvinus hallgatója.

received_1212291035996751_1.jpegForrás: Magánarchívum

süti beállítások módosítása