A legújabb sznobéria vagy létszükséglet? – Mentálhét a Corvinuson

sydney-sims-fz2hmphirbi-unsplash.jpg

Október 10-e a mentális egészség világnapja, ebből az alkalomból a Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Támogatás csapata programok széles kínálatával várja a hallgatókat október 5. és 12. között, a Mentálhét keretén belül. Olyan programok közül válogathatunk, mint az Élő Könyvtár, előadások szexualitás és techno-szorongás témájában, illetve workshopokra is sor kerül.

Írta: Olay Hanna; borítókép: Unsplash

“A hét célja, hogy gondolkodhass magadról, a kapcsolataidról, kapcsolódj, érezz és találkozz önmagaddal és másokkal”

– tájékoztattak a szervezők. Szeretnék továbbá azt is, hogy a résztvevők a későbbiekben jobban tudjanak koncentrálni, és jobban tudják kezelni saját magukat, illetve társas kapcsolataikat.

Élő könyvtár

Az Élő Könyvtárban az érdeklődőknek lehetősége nyílik arra, hogy gyakorolják az elfogadást, és a nyitottságot mások felé, különös tekintettel olyan emberekre, akik valamilyen szempontból mások. Az este során LMBTQ személyek, speciális adottságokkal élők, sokgyermekes anyák, vagy más marginalizált csoporthoz tartozók osztják meg a történetüket, kerülnek párbeszédbe a hallgatósággal, ezáltal pedig - kilépve a komfortzónájukból - gyakorlatilag könyvként nyílnak meg. A program október 11-én 17:30 és 19 óra között lesz az E épület, NapKözijében

Illés Eszter: Szex a kapcsolatban – kapcsolat a szexben című előadása

kep_1_2.png

Illés Eszter szexuálpszichológus előadásában központi téma lesz a szexualitás, illetve ezzel összefüggő további kérdések. Szó esik majd többek között a szex és a kapcsolat viszonyáról, önértékelésről, továbbá a témával kapcsolatos társadalmi ideálokról. A program október 12-én 17 óra 30 perckor kezdődik. a helyszín az E épület II-es előadója. Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyre ezen a linken van lehetőség.

Dr. Szondy Máté: Technostressz, digitális tudatosság és digitális well-being című előadása

kep_2_1.png

A detoxikálás helyett a digitális tudatosság kialakítását, és a képernyők megfelelő használatának elsajátítását segíti Dr. Szondy Máté előadása, amelyet szintén október 12-én, 18:45-től az E épület II-es előadójában tartanak meg. Az esemény mindazoknak hasznos lehet, akik úgy érzik, hogy a képernyők átveszik az uralmat az életük felett, kevésbé tudnak az állandó online jelenlét miatt a fontosabb teendőkre koncentrálni, vagy a tervezettnél gyakran tovább ragadnak a digitális platformok előtt. Dr. Szondy Máté olyan problémákra javasol megoldásokat, mint a technostressz, függőség kialakulása, vagy a figyelem széttöredezése. Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyre ezen a linken van lehetőség.

süti beállítások módosítása