Folyamatosan bővül a MyCorvinus app – Miért éri meg letölteni?

mycorvinus_app_cikkhez_2.png

Az egyetem hivatalos applikációja két éve működik, és egyre több funkcióval járul hozzá a tanulmányaink és az egyetemi közösségi életünk sikeréhez. Összegyűjtöttük a szoftver legfontosabb feladatait, felhasználási lehetőségeit, hogy a leghatékonyabban és a legfelkészültebben tudjunk a félévnek nekikezdeni. 

Írta és a borítóképet szerkesztette: Orosz Petra

A MyCorvinus applikációt 2020 novemberében fejlesztették azzal a céllal, hogy összegyűjtse a hallgatók és az oktatók számára az egyetem legfontosabb híreit, és a tanulmányokhoz kapcsolódó fontos adatokat. Korábban írtunk az alapvető funkciókról, illetve készítettünk interjút a fejlesztésben résztvevő hallgatókkal. A munka azóta sem állt le, a Digitális Innováció csapata folyamatosan fejleszti a funkciókat a hallgatók igényeinek megfelelően és továbbra is várja a visszajelzéseket, hibajelzéseket.

Naptár 

A felvett óráink és vizsgáink megjelennek napi, heti és havi bontásban miután bejelentkeztünk a CUSMAN felhasználói adatainkkal. Ez a funkció rögtön a főoldalon elérhető, a jobb felső sarokban. Az órákra kattintással megtudhatjuk azt is, hogy melyik terembe kell mennünk, ki lesz az oktató és mi az elérhetősége, továbbá vezethetjük a saját jelenléti ívünket, vagy éppen jegyzetet adhatunk az órához. Az aznapi teendőket, vagyis órákat a saját kezdőoldalunkon rögtön mutatja az applikáció, így könnyen megtalálunk minden fontos információt a tanulmányainkkal kapcsolatban.

forras_budapesti_corvinus_egyetem.png Forrás: Budapesti Corvinus Egyetem

Térkép

A térkép, amelyet a menün belül találunk, segít eligazodni az egyetem épületeiben. Emeletenként lehet bogarászni a termeket, de a keresés funkcióval egyszerűbben is rátalálhatunk akár az eldugott rejtekhelyekre is. Ha a tantárgyaknál rákattintunk a teremszámra, akkor rögtön átvezet a térkép funkcióra, hogy egyszerűen megtalálhassuk a következő óránk helyszínét. Ez a funkció igen hasznos akkor is, amikor éppen késésben vagyunk.

Hírek, határidők

A Böngészés menüben megtalálhatóak az egyetem fontosabb hírei, eseményei, továbbá az ösztöndíjakról, pályázatokról és azok határidejéről is bővebben tájékozódhatsz. Későbbi olvasás céljából lehetőség van elmenteni az érdekes vagy hasznos tartalmakat.

Kedvezmények

A Hallgatói Önkormányzat és az Egyetem szervezeti egységeinek együttműködésével a corvinusos diákstátusz kedvezményeket ad egyre több üzletben és online shopban. A beváltóhelyek listáját a Menüben található Kedvezmények fül alatt látjuk, továbbá lehet ajánlani is üzletet, amennyiben kibővítenétek a partnerüzletek számát. Néhány étteremről részletesebben is írtunk korábban.

forras_bce_hok.pngForrás: BCE HÖK

Közösségi élet

Az egyetemen jelenleg több mint 50 diákszervezet működik. A Menüben található Közösségi élet fülön minden diákszervezet és szakkollégium részletes leírását és közösségi oldalát fel lehet fedezni. Megtaláljuk a jelentkezési feltételeket, határidőket és az infóestek idejét is. 

Blog

A Corvinus Közgazdász Online is elérhető az applikáción keresztül. A Menüben a Blog ikon a Közgazdász Online honlapjára visz, ahol megtalálhatók a legfrissebb cikkeink. Érdemes figyelemmel követni minket, hiszen nemcsak közösségi és kulturális témákban írunk, hanem az egyetem menetét is megkönnyítjük szakmai tudósításokkal és összefoglaló cikkekkel, továbbá szakértői interjúkat olvasva szinte szórakozva bővítheted és mélyítheted a tudásodat 

Gólyáknak

Az egyetem összegyűjtött minden hasznos információt az újonnan beiratkozóknak, ezt a Menüben a Gólyák ikon alatt találjuk. Az elsőéves hallgatóknak segít az egyetem a legfontosabb teendőkkel, mint regisztráció, tárgyfelvétel, onboarding, tanulmányi ügyintézések folyamata, ösztöndíj, valamint külföldi tanulási lehetőségek. A könnyebb boldogulást videós tájékoztatókkal segítik. Mi pedig írtunk arról hogyan lehet belecsöppeni a pesti életbe, többek között a budapesti kávézási, étkezési, sportolási és nyelvtanulási lehetőségekről. 

 Jó böngészést kívánunk a MyCorvinus appon!



süti beállítások módosítása