A Gardróbsztori, a fenntarthatóság és a ruhásszekrény

gardrobsztori_foto4_v1.jpg

C.S. Lewis óta tudjuk, hogy néhány szekrény egészen különleges helyekre vezethet el minket. Bár Narniát legjobb tudásunk szerint még nem találta meg senki, a Gardróbsztori harmadéves kommunikáció szakos hallgatókból álló csapata vállalta, hogy bemutat nekünk egy másik világot, amelyhez szintén a ruhásszekrényen át vezet az út. Ez pedig a fenntartható divat világa.

Írta: Dobos Eszter, borítókép: Magánarchívum

gardrobsztori_foto1.jpgForrás: Magánarchívum

A Gardróbsztori tagjai – Buchhaus Laura, Csengeri Zsanna, Nyolczas Ivett, Szakács Tímea és Szénási Krisztina – 2022. november 12-én a Katona József Színházban rendezték meg Kell ez nekem? – Írjuk meg együtt a gardróbod fenntartható sztoriját! című eseményüket, amelyen közel száz résztvevőt üdvözölhettek. Céljuk a slow-fashion, a fenntarthatóság, valamint a másodkézből való ruhavásárlás népszerűsítése volt, valamint kiemelt figyelemmel fordultak a divatipar és a média kapcsolata felé is. Az érdeklődők részt vehettek egy jótékonysági gardróbvásáron, ahol akár kedvenc influenszereik ruhadarabjait is megvehették, az ebből befolyt összeget pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlották fel a szervezők. A rendezvény keretében fenntartható divatról, valamint a divat és a média kapcsolatáról szóló kerekasztal-beszélgetést is tartottak, amelyet Szakács Tímea, az egyik szervező moderált.

gardrobsztori_foto3.jpgForrás: Magánarchívum

A beszélgetésre meghívták Schreiter Lilla stylistot, akinek munkáit többek között a Joy Magazin lapjain is láthattuk már, és Hajnal Ágnest, a Máltai Szeretetszolgálat társadalmi kapcsolatok vezetőjét. A Z-generáció képviseletében Szénási Krisztina (szervező) osztotta meg véleményét a témával kapcsolatban. A jó hangulatú esemény kötetlen beszélgetéssel és a Pinkponilo biztosította nyereményjátékkal ért véget, ahol a résztvevők között 30 perces online konzultációt sorsoltak ki.

gardrobsztori_foto5.jpgForrás: Magánarchívum

A szervezők szerint sikeres napot zártak, összesen 55 000 forintnyi adományt adhattak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, és már egy külsős projektben is lehetőséget kaptak az együttműködésre.

süti beállítások módosítása