Kedvcsináló a betáblázott mindennapok forgatagába

eva-andria-dhr6wzkanhy-unsplash.jpg

Az otthoni bekuckózás helyett inkább kiruccannál és élményeket gyűjtenél? Ajánlónkban olyan beltéri programokat kínálunk neked, amelyek legfeljebb pár órát vesznek igénybe, mégis maradéktalanul feldobhatják az egész napodat, hogy még hatákonyabban menjen a tanulás.

Borítókép: unsplash

acb Galéria Olay Hanna

Budapest abszolút nem szűkölködik kisebb galériákban. Így e szó hallatán nem szükséges egyből a Nemzeti Galériára gondolnunk. A pezsgő hazai kortárs művészeti élet megkerülhetetlen pontjai ezek az üzletek, amelyek nemcsak kiállító-, de árusítóhelyként is működnek. A Falk Miksa utcában például kifejezetten nagy az egy üzlethelyiségre eső galériák száma, de a belvárosból sem kell messzire mennünk: a Király utcában található például az acb Galéria. Általában pici tárlatokkal rendelkeznek kortárs magyar művészek munkáiból, amelyeket gyorsan megtekinthetjük, hogyha csak rövid idő alatt akarunk feltöltődni a művészeti alkotásokból, és nem tudunk ráfordítani hosszú órákat. Ha pedig véletlenül még a műgyűjtés és műkereskedelem világa is megmozgat valakit, akkor a legjobb helyen kezdi az ismerkedést egy ilyen galériában.

8d7dcb6f51fbe17359762d57a93b0c95.jpgKép forrása: acbgaleria.hu

 

Demmers Teaház Olay Hanna

Az osztrák Demmers hálózat az egyik legismertebb teakereskedő cég hazánkban. Remek minőségben és igen nagy választékban forgalmaznak szálas teákat, legyen szó fekete, zöld vagy különfajta gyümölcsteákról. A nagyobb plázák, mint például a Westend vagy az Aréna Pláza mellett működtetik a City Center nevű üzletüket is, nevéhez hűen a belváros szívében, a Nádor utcában. Hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton pedig 10 és 16 óra között várják vendégeiket, azonban nemcsak teavásárlás, hanem helyben fogyasztás céljából is. A belvárosi üzletben kényelmesen leülhetünk, és elfogyaszthatunk egy teát vagy kávét a megszokott Demmers minőségben a lehető legnagyobb kényelemben, csöndben és nyugalomban, hogyha egy kis feltöltődésre lenne szükségünk a nap során.

demmers.jpgKép forrása: demmers.hu

 

Szputnyik Shop Olay Hanna

A budapesti vintage shopok királynője egyértelműen a Síp utca és a Dohány utca sarkán található Szputnyik Shop. Legyen szó ruháról, cipőről vagy kiegészítőről, használtról vagy újról, vintage-ről vagy a legmenőbb aktuális tervező kollekciójáról, a legtöbb kategóriában biztosan találhatunk valamilyen apró különlegességet, ami feldobhatja a napunkat. Ha van némi szabadidőnk, mindenképpen érdemes lehet betérni a Szputnyik Shopba, mert egészen biztosan el tudunk veszni a kétszintes üzlethelyiség kincsei között, függetlenül attól, hogy vásárlási céllal mentünk be, vagy csak a nézelődés állt szándékunkban.

szputnyikshop_d20_6_620x.jpgKép forrása: szputnyikshop.hu

 

Antikváriumok a Múzeum körúton Olay Hanna

A belváros szívében, a Múzeumkerttel szemben számos antikvárium várja a látogatókat közvetlenül egymás közelében. Ez nemcsak azért előnyös, mert sokszorozódik az amúgy is széleskörű választék, de azért is, mert így csak rajtunk múlik, hogy mennyi ideig akarunk csavarogni a könyvespolcok alkotta labirintusokban. Ha csak nézelődni van kedvünk, akkor is megéri betérni, hiszen könyvek, térképek és plakátok különlegességeit is megcsodálhatjuk a falra akasztva, vagy akár igazi kuriózumokat találhatunk a polcok mélyére rejtve a múlt századból, sőt néha azelőttről is. Ha pedig konkrétan keresnénk valamit, és nem csak az időnket töltenék a könyvek csábító illatában, akkor valószínűleg a város legnyugodtabb és legsegítőkészebb eladóinak kérhetjük a tanácsát.

muzeum-korut_balkanyi-laszlo_20150409_inbox780x585.jpgKép forrása: welovebudapest.com

 

Neverland szabadulószoba – Kelle Fanni

A Neverland összesen hét rejtélyes szabadulószobával rendelkezik. Az Azték sírkamra: Az utolsó esély; Rácsok mögött: Szökés a vesztőhely elől; a Zárt osztály: Szabadulás az őrültek házából; a Máguspróba: Az utolsó máguspróba; a Vadnyugati rablás: Fogd a szajrét és fuss!; a Csernobil: Mentsétek meg Európát; valamint a Skizofrén sorozat-gyilkos: Menekülés a gyilkos karmaiból. A játék az ajtók becsukódása és a történet meghallgatása után veszi kezdetét. A kihívás közben segítséget is kérhettek abban az esetben, ha nem tudnátok továbbhaladni. A Neverland különösen érdekes program lehet párok, baráti társaságok és a család számára is. A rejtvény megfejtésében 2-7 fő vehet részt, egy játék során pedig 8 játékos is megengedett. Bizonyos esetek 10, míg mások 16 éves kor felett ajánlottak. Összesen 60 perc áll rendelkezésre, hogy megoldjátok a rejtélyt, és kijussatok a szobából. 

social_dsc03400.jpgKép forrása: neverland.hu

 

Tropicarium – Kelle Fanni

A Tropicarium, más nevén a cápás állatkert elkalauzolja a látogatókat a tenger világától egészen a fellegekig. Az állatkertben megcsodálhatjuk földünk csodás élővilágát. Az érdeklődők többek között aligátorokat, cápákat, majmokat, kétéltűeket és madarakat tekinthetnek meg. Az egyik helyiség egy nyitott fedelű akváriummal is rendelkezik, ahol a rájákat megsimogathatják a vendégek. A leglenyűgözőbb attrakciónak a 11 méteres látványalagutat tartják, ahol a látogatók fölött úsznak el a hatalmas cápák, ráják és tengeri halak. A hely valódi élménnyel ajándékozhat meg minket. A Tropicarium a Campona Bevásárlóközpontban látogatható hétfőtől vasárnapig 10 és 20 óra között. A program körülbelül egy-másfél órát vesz igénybe.

slide-1.jpgKép forrása: tropicarium.hu

 

MAG47 Climb & Cafe– Kelle Fanni

Szereted a pörgős, sportos programokat, de sajnos az idő most nem kedvez neked? Akkor kukkants rá a MAG47 Climb & Cafe-ra, ahol levezetheted felesleges energiád. A hely a főváros legmagasabb mászótermének számít, 2021 márciusában nyitotta meg kapuit az aktív programok szerelmesei előtt. Összesen 2300 négyzetméter várja a mászni vágyókat, akár 17 méteres falakkal. Az épület az országban egyedi beltéri gyorsmászó úttal és ipari alpinisták részére létrehozott gyakorlórésszel is rendelkezik. A falakon a sportmászás mindhárom ága kipróbálható: a gyorsasági mászás, a nehézségi mászás és a boulder (kötél nélküli). A helyszín a Maglódi úton található, hétfőtől péntekig 8 és 21 óra között, szombaton és vasárnap pedig 9 órától 21 óráig várja a látogatókat.

202210_dsc08885.jpgKép forrása: mag47.hu

 

UV Buborékfoci – Kelle Fanni

Ebben a hideg, téli időben sem kell lemondani a közkedvelt buborékfociról, amelyet a Futballon csapatának köszönhetően UV fényekben is élvezhetünk. A beltéri dizájn egészen egyedi, amely sci-fi filmekből ismert látványvilággal egészül ki. A program során a játékosok kapnak egy fehér sportöltözetet és igény szerint beszínezik őket rikító UV testfestékkel. Ezt követően magukra húznak egy-egy buborékot és felmennek egy zárt ketrecfoci-pályára, ahol kezdődhet a meccs. Az ár a résztvevők száma szerint változik, mivel egységes bérleti díja van a pályának. A játékosok számát 6 személyről akár 12 fő fölé lehet emelni. A programon való részvételhez időpontot kell foglalni. A játék egyaránt nyújtja a hagyományos élményt, valamint új vizuális élményt is, így garantált a jókedv és a nevetés.

48156130_1499415893524934_7244871214236172288_n.pngKép forrása: futballon.hu

süti beállítások módosítása