Technológiaintenzív, inspiráló terekből álló, jövőorientált és fenntartható – ez jellemzi a Ménesi úton épülő Campust

cam_06.jpg

A Gellért-hegy oldalában 2020 óta folynak a munkálatok annak érdekében, hogy létrejöjjön egy hazánkban egyedülálló, a jövő generációit szolgáló campus. Az építkezés összköltsége nettó 16 milliárd forint. A Campus tulajdonosa, a fejlesztés irányítója, és a 12 milliárd forintos állami támogatást kiegészítő finanszírozója az Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány

Írta: Völgyi Dóra; borítókép: Budapesti Corvinus Egyetem

A Ménesi Campus

A tervezet szerint 2023-ban nyitja meg kapuit a Ménesi Campus, a Budapesti Corvinus Egyetem egyedülálló technológiaintenzív és jövőorientált campusa. A beruházás összköltsége nettó 16 milliárd forint. Az építkezésre fordítandó nettó 12 milliárd forintos állami támogatást a Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány egészíti ki. A tervezés az Egyetem Ménesi Campusfejlesztés Belső Világ Projektjének feladata volt. A belső terek kialakítása közösségi tervezésben valósult meg a hallgatókkal, az oktató-kutatókkal és a szolgáltatásokért felelős munkatársakkal karöltve. A Campus kivitelezése is egyedülállónak számít, hiszen a hazai felsőoktatásban elsőként a LEED Gold fenntarthatósági minősítés kritériumai szerint épül és fog működni a létesítmény. Az épület AA+ energiahatékonysági bizonyítvánnyal is rendelkezni fog, amit a napelemrendszer, talajszondák és egyedi hőszigetelés támogatnak.

cam07-1.jpgForrás: Budapesti Corvinus Egyetem

Mit jelent ez a corvinusos hallgatók számára? 

Az új campuson a hagyományos oktatási funkciók mellett olyan terek is helyet kapnak, amelyek alkalmasak a közös gondolkodásra, csoportmunkára, innovatív projektekre. A lehetőségek tárháza kiemelten széles, hiszen az épület 1830 m2-es közösségi és 2350 m2-es sportolásra alkalmas térrel, valamint a csendes elmélyülésnek, előadások közti felkészülésre vagy éppen pihenésre is helyet biztosító 40-50 fős olvasótermekkel, egyéni és csoportos tanulási terekkel és saját 11000 m2 területű parkkal és tetőterasszal várja a hallgatókat.

Hatvan fős Adattér is elérhetővé válik, ahol  korszerű körülmények között profi módon dolgozhatnak az adattudományok iránt érdeklődők, illetve a helyszín találkozási pontként is szolgál majd a Data Science in Business képzésen tanulók és mindenki más számára is.

3_1_1.pngForrás: Budapesti Corvinus Egyetem

Az új Campus a Ménesi út 5. szám alatt található, a pesti épületektől 15-20 perc alatt érhető el tömegközlekedéssel. Ennek érdekében az egyetem munkatársai arra törekednek az órarendek tervezésénél többek között a távolságot figyelembe véve, hogy a Campus “egynapos” jellegű legyen. Ez azt jelenti, hogy a hallgatóknak nem kell majd két óra között az épületek között ingázni, hanem azon a napon csak a Ménesi épületében lesznek óráik. A vidékről vagy külföldről érkező hallgatók számára is új lehetőséget nyújt a Campus, hiszen az épület további 180 kollégiumi férőhelyet biztosít számukra. Mind a négy kollégiumi szinten nagy amerikai konyhás nappalik teremtenek lehetőséget a lakóknak a közös időtöltésre, a főzésre és a tanulásra.

4_1_1.pngForrás: Budapesti Corvinus Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem 2023 őszétől tehát nemcsak új, Magyarországon és Európában egyedi szakokkal, hanem egy új, fenntartható, modern campussal várja jelenlegi és jövőbeli hallgatóit. Bővebb információkért keresd a Ménesi Campus hivatalos weboldalát.
süti beállítások módosítása