Saját fejlesztésű, MI alapú szövegíró szoftvert hoztak létre a Write & Go alapítói

untitled_design_1.jpg

Egyedülálló magyar fejlesztést dobtak az MI-vezérelte szövegíró szoftverek piacára a Write & Go alapítói. A szövegíró alkalmazás képes lesz a forrásmegjelölésre és hasonló szakirodalmak ajánlására.

Írta: Kalánová Barbara; borítókép: magánarchívum

A magyar piacon egyedülinek számító szövegíró alkalmazás megvalósítói és egyben a Write & Go alapítói, a Corvinus volt hallgatója, Kenyeres Balázs, Faragó Samu és Rédly Mátyás.

Az egyetemi éveik alatt és a munkájuk során is mindhármuk szembesült azzal a problémával, hogy hosszú, egybefüggő szöveget alkosson egy olyan témában, amelyben kevésbé jártas, megtalálja a megfelelő szavakat egy adott beszédhez, esszéhez, brand marketingszöveghez. Ennek a megoldására, illetve, hogy azoknak is segítsenek, akik szintén tapasztaltak már hasonlót, találták ki és alapították meg a Write & Go-t. Samu üzletfejlesztési managerként, Balázs folyamatmenedzsment tanácsadóként, Mátyás pedig szoftverfejlesztőként vezeti a vállalkozást.

Az egyetemen szerzett tudást és a munkaerőpiacon gyűjtött tapasztalataikat ötvözve belefogtak egy olyan vállalkozásba, amely a mesterséges intelligenciára építve segíti a szövegírást. Az alkalmazás a felhasználó helyett keresi ki a releváns tartalmakat, majd a digitális térben létező szövegeket összefoglalja és koherens, összefüggő válaszban adja vissza a felhasználó számára, ezzel meggyorsítva a munkát.

A Write & Go mint segítő robot

A Write & Go szövegíró alkalmazás tartalmilag gazdag, pontos és összefüggő szöveget biztosít Samu elmondása alapján, emellett pedig a nyelvhelyességben és stilisztikailag is megállja a helyét. A program fejlesztése során arra is törekedtek, hogy a program által generált szövegek stílusa aha-élményt nyújtson a felhasználóknak, és kreatív tartalmat gyártson.

„A ChatGPT-hez képest egy sokoldalúbb rendszert alkottunk meg azok számára, akik üzletviteli céllal készülnek segítségül hívni a programot a mindennapi szövegíráshoz és tartalomkészítéshez

– jelentette ki Samu. Az üzleti szférát megcélozva SEO-kompatibilis szoftvert fejlesztettek, így a Write & Go által létrehozott szövegek sokkal előrébb jelennek meg az online szövegkeresőkben. A nyelvi korlátokat is megugorja a program, kifejezetten magyar nyelven állítja elő a szöveget idegen nyelvű forrásokat is felhasználva.

Mind a junior, mind a senior szövegírók, blogírók, vállalkozók, influencerek számára hatalmas segítséget jelent a SEO-pozícionálásban. Emellett mankót ad számukra a szövegalkotás elkezdéshez, vagy azokban a pillanatokban, amikor kevésbé van ihletük

– magyarázta a vállalkozó. Bár forrásokat még nem tartalmaz a szöveg, Balázs azt mondta, hogy erre is van megoldás, és már dolgoznak rajta, hogy megvalósuljon. A tervek szerint a szövegíró program képes lesz forrásokra hivatkozni, így az egyetemi hallgatók számára is jelentős segítséget nyújt majd például az esszékhez, beadandókhoz.

A robotunk meg tudja lépni a linképítést, vagyis azt a keresőoptimalizálási technikát, amely segítségével a keresőmotorok találati oldalain egyre előnyösebb elhelyezést kap az összeállított szöveg. Ezen kívül pedig olyan szakirodalmakat is ajánl, amely releváns a téma szempontjából.

Azok számára időt spórol, akiknek a kutatás nem az erősségük, illetve nem feltétlenül szeretik elvégezni a könyvtárban vagy az elektronikus források közötti keresgélést. A kész szöveg a meglévő tudást egészítheti ki azoknak a fontos szakirodalmi információknak köszönhetően, amelyek még pluszban a rendelkezésükre állnak. Nem felsorolást kapunk eredményül, hanem összefüggő szöveget, amely ráadásul plágiummentes. Mátyás hangsúlyozta, hogy a lehető legnagyobb hivatkozási pontosságra fókuszálnak a fejlesztés során.

Százalékokkal fogjuk alátámasztani, hogy melyik forrásra támaszkodik az adott szövegrész. Megmutatja, hogy a szakirodalom melyik részében találhatók azok az információk, amiket a rendszer felhasznált.

Samu szerint a program jó kiegészítője lehet az emberi szaktudásnak, viszont azt kiemelte, hogy a rendszer inkább segédrobotként funkcionál, amely nem tudja helyettesíteni az emberi készségeket, képességeket, mint például az érzelmi intelligenciát, a kreativitást és a humorérzéket.

A trendek abba az irányba mennek, hogy minden a lehető legoptimálisabban, egyre automatikusabban történjen. Ezt támogatja a Write & Go is. Azt viszont nagyon fontos tudni, hogy sem az érzelmi intelligenciára, sem az emberi humorérzék produkálására nem képes teljes mértékben.

A ChatGPT újabb fejlesztéseit sem hagyják figyelmen kívül a vállalkozók, sőt, nagyon is követik, ugyanis fontosnak tartják, hogy ne maradjanak le a versenytárshoz képest.

Reagálnunk kell a változásokra, ugyanis a felhasználók, ügyfeleink rajtunk is megkövetelik majd az új funkciókat, beállításokat. Ha nem tartunk lépést, lemaradunk

– jelentette ki Balázs. A Write & Go három csomagajánlattal lép ki a piacra, amelyeknek használati díja karakterszámhoz köthető. Balázs szerint nem okoz majd problémát, hogy a ChatGPT-vel szemben nem ingyenes a rendszer, ugyanis üzleti partnereik számára fontosabb a megfelelő magyarságú tartalom elkészítése. A kezdőcsomagjuk azoknak a szövegíróknak szól, akik még szárnyaikat bontogatják ebben az iparágban. A közepes csomagjuk azoknak a senior blogíróknak lett kitalálva, akik már kellő rutinnal rendelkeznek. A legnagyobb csomagjuk 500 000 szót tartalmaz, és azoknak a csapatoknak szól, akik bő ügyfélkörrel rendelkeznek, havi szinten több tucatnyi szöveges tartalomra van szükségük.

süti beállítások módosítása