Ismerkedés, kreatív vakság, álomlabor – izgalmas programok június végére

helena-lopes-e3ouqgt9bwu-unsplash.jpg

Még nincs terved a következő hétre, de szívesen tennéd eseménydússá a napjaidat? A hónap végére számos érdekfeszítő programot ajánlunk, amelyből kedvedre válogathatsz, vagy akár ott lehetsz az összesen.

Borítókép: Unsplash

A bálteremtől a Tinderig – Kelle Fanni

A Korzózz Velünk elhozza nekünk legújabb eseményét, A bálteremtől a Tinderig című sétát. Érdekel a budapesti párkeresés története, hogyan zajlik egy rapid randi, vagy hányak keresnek párt manapság a Tinder segítségével? Korzózás közben a csoportot vezető szociológus feltárja a résztvevők előtt a főváros ismerkedési és randizási szokásait, amelyek az utóbbi 150 évet jellemezték. A séta alatt romantikus találkozások helyszíneinek lehetünk tanúi egy kis időutazással egybekötve. Az esemény középpontjában a legendás randevú helyszínek és az internetes ismerkedés áll, valamint a résztvevők egy személyes társkereső rendezvény kulisszái mögé is bepillanthatnak június 25-én.

346287445_197603673111797_7923471144571919257_n.jpgForrás: facebook.com

Nyílt osztály – kerekasztal-beszélgetés – Kelle Fanni

A Nyílt osztály egy pszichológiai rendezvénysorozat, ahol a résztvevők szakértők kerekasztal-beszélgetéseit hallgathatják meg. A programot minden hónapban megrendezik, amely különböző, napjainkban fontos témaköröket érint. A következő eseményen a worklife-balance kerül a középpontba. A témakörrel kapcsolatban felmerülő kérdések: Miért fontos a balansz?, Milyen a jól működő, egészséges egyensúly?, Milyen jelei lehetnek ennek?, Milyen tényezők akadályozzák a fenntartását, és hogyan küzdjünk meg ezekkel?, Hogyan tudjuk fejleszteni?. A beszélgetésben Karsai Szilvia pszichológus, Szabó Eszter Judit főszerkesztő és Román Boglárka pár- és családterapeuta vesz részt. A moderátor szerepében Szilágyi Tamás pszichológust láthatjuk. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az eseményt június 19-én tartják a Mad Garden Budában.

img_0868_1606b7d1b4_jpeg.jpgForrás: telecomspots.hu

Múzeumok éjszakája a PIM-ben – Kelle Fanni

A Múzeumok Éjszakáján a Petőfi Irodalmi Múzeumban számos érdekes programmal készülnek a szervezők a látogatók számára. Olyan témákba nyerhetünk betekintést, mint a kalandregények zsánere vagy éppen a horror. Az esemény keretein belül az érdeklődők beszélgetéseken vehetnek részt, amely a magasirodalom, a lektűr és a zsáner köré fonódik. A Wunderkammer pop-up tárlaton a múzeum gyűjteményének legegyedibb darabjait ismerhetjük meg, amelyet a Grund színészei vezetnek. Ezen kívül rendhagyó tárlatvezetésekhez is csatlakozhatunk, amely a horror, a kalandregény és az erotika világába kalauzolja el a hallgatóságot. A Silent moziban a sosem látott magyar horrorfilmek maratoni vetítésével várják az érdeklődőket. A program június 24-én kezdődik délután 13 órakor, és éjjel 2 óráig tart.

352068303_1218566682133985_8296913821846935920_n.jpgForrás: facebook.com

Király Eszter előadása-szeressük egymást igazivá – Kelle Fanni

Király Eszter mentálhigiénés szakember, írónő előadása a Szeressük egymást igazivá, sebezhetőség és párkapcsolataink címet viseli. Eszternek számos írása és több könyve is megjelent már, például  A kapcsolat, amiért megéri vagy a Meddig tart a kapcsolatunk? – Szívleckék női önismeretről. A szakértő szerint a párkapcsolatban mutatkozik meg legélesebben a személyiségünk. Nehéz belenézni abba a tükörbe, amit a társunk tart nekünk, de a lehető legjobb megoldás, ha képesek vagyunk az önkritikára és felismerni a gyengeségeinket. Eszterl ebben próbál segíteni az olvasóknak  az írásaival, amelyek érintik a párkapcsolatot, a női-férfi szerepegyensúlyt, valamint a tradicionális értékeket. Eszter önálló estjén június 24-én este 18 órakor vehetnek részt az érdeklődők a Green Point 7 irodaház aljában elhelyezkedőétteremben. Az esemény időtartama 1,5 óra, ára 3900 Ft.

346813121_1054058832666109_6721617739046000185_n.jpgForrás: facebook.com

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó – Kalánová Barbara

Több mint 50 kulturális programmal, zenei felhozatallal érkezik a VéNégy Fesztivál. A Csaknekedkislány, Betonhofi, a Blahalouisiana, a Halott Pénz, a Carson Coma és Dzsúdló is fellép a Dunakanyar legszebb részén június 22. és 26. között, de nemzetközi előadók és együttesek is felejthetetlen koncerttel készülnek, például Cari Cari, Ina West, Lash & Grey és Kill The Dandies! Mindemellett az Olomouci Morva Színház, a Song of the Goat Színház és a Kassai Állami Színház előadásain is önfeledten kikapcsolódhatunk. Ingyenes  utcaprodukciókat is láthatunk a Younák Cirkusz, a Lembergi Voszkreszennij Színház, a KTO Színház és a  V.O.S.A. Színház közreműködésével. Napijegy és bérlet is váltható a Fesztiválra, a diákoknak pedig ajándék kempingbérlettel kedveskednek a szervezők.

337750184_553815970127673_1625058492392391339_n.jpgForrás: venegyfesztival.hu

Álomlabor – Kalánová Barbara

Kíváncsi vagy, hogy az elmúlt évek történései hogyan hatottak az álmaidra? Az Álomlabor workshopjain kifejezetten ez a téma kerül fókuszba, szó lesz például a visszatérő álom jelentőségéről. Közös alkotási folyamat során, kreatív módszereken keresztül fejezheted ki gondolataidat, az elkészült munkákat pedig ősszel az Álomcsarnok című kiállításon bemutatják a nagyérdeműnek a Kesztyűgyár Galériában. A foglalkozás június 22-én 17 órától kezdődik, s körülbelül három órát vesz igénybe. A nyár folyamán még több, különböző módszerek alapján szervezett eseménnyel is készül a programot szervező Mezsgye Műhely. A mostani workshop ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

352224669_1275077043433187_5177838909541014699_n.jpgForrás: facebook.com

Kreatív vakság – Kalánová Barbara

A kreatív látásmód előnyünkre válhat az élet különböző területein, legyen szó akár az iskoláról, a munkahelyről, vagy egy kirándulásról. A mindennapjaink része, körülvesz bennünket, azonban sok esetben mégis nagyon nehezen hozzuk elő kreatív énünket, és erőfeszítést igényel előállni egy-egy fantáziadús ötlettel. Dave Trott a Kreatív vakság című könyvében inspiráló történeteken keresztül vezeti rá az olvasót arra, hogyan tudja ezt elsajátítani, hogyan láthatja máshogy a világot. Elvezet a letisztult gondolkodáshoz, a problémamegoldáshoz, az egyszerű, ám hatékony megoldások felismeréséhez. Az olvasottakból nyert tudást felhasználhatjuk akár például az üzleti életben, akár magánéletünkben. A kreatív látásmóddal megkönnyíthetjük mindennapjainkat és a környezetünkre is jelentős hatást gyakorolhatunk.

lead_800x450_1.jpgForrás: digitalhungary.hu

Nem eshet örökké – Kalánová Barbara

Rendkívül megosztó témát dolgoz fel a műveiben Szécsi Noémi. A Nem eshet örökké című portrésorozatában a boszorkányság bemutatásával és ábrázolásával foglalkozik. A boszorkány szóhoz általában a negatív jelentulajdonítások társulnak a gondolatainkban, ezek átértékelésére ösztönzi a közönséget az alkotó. A portréin és tájképein közösségi eseményeket, helyszíneket, tárgyakat és rituálékat ismertet, amelyek szimbolikus kompozíciókba gyűjtve kerülik a boszorkányokkal kapcsolatos közhelyeket. Az NKA támogatásának köszönhetően megvalósuló kiállítás megnyitójának időpontja június 20-a, a tárlat június 21-e és július 1-je között 14 órától 18 óráig tekinthetők meg a Foton Galériában.

347436604_267636562446260_6185476060485711706_n.jpgForrás: ffs.hu

BABAR FESTIVAL 2023 – Olay Hanna

A Babar Project idén már harmadik alkalommal rendezi meg a BABAR FESTIVAL-t, melynek célja, hogy kiszakítsa a budapesti techno közösséget a fővárosból, és a természetbe helyezze át a megszokott bulikat egy hétvégére. Négy színpaddal várják a zene szerelmeseit, legyen szó pszichedelikus, elektronikus, rave underground vagy alternatív műfajokról. A Balatontól nem messze, Somogy megye szívében megrendezésre kerülő eseményen esténként hatalmas bulikkal, napközben pedig chilles zenével, kézműves programokkal, beszélgetésekkel és előadásokkal, valamint workshopokkal készülnek a szervezők. Június 21. és 25. között egy családias fesztiválon vehetünk részt, amelyen a szervezők kiemelt célja, hogy új barátságok és élmények születhessenek a természet lágy ölén.

kep_2_11.pngForrás: welovebalaton.hu

LOVASI // KOBUCI – Olay Hanna

Lovasi András mögött több, mint 35 éves zenészi karrier áll, melynek főbb pillérei a Kispál és a Borz, a Kiscsillag, valamint három saját szólólemeze. Ő maga szövegíróként és énekesként szerepel általában, de gitárral, illetve zenekarral is láthatjuk, utóbbival fog kiegészülni a június 21-i produkció is. Dalonként váltakozó felállásban találkozhatunk a Kiscsillagból ismert zenészekkel, illetve Lovasi egyéb „zenészbarátaival”, akik színesíteni fogják a koncertet. A Kispál és a Borz megalapításától induló, teljes életművet felölelő koncertnek Óbuda kedvenc kerthelyisége, a Kobuci Kert ad otthont.

kep_1_11.pngForrás: programturizmus.hu

Múzeumok Éjszakája a Ludwig Múzeumban – Olay Hanna

A Ludwig Múzeum is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy a múzeumokat, és ezen keresztül a művészeteket népszerűsítse a nagyközönség számára. Ezért egész éjszakás nyitvatartással és számos egyéb izgalmas programmal várják az érdeklődőket június 24-én. A Ludwig Múzeum a magyar kortárs művészet egyik fontos kiállítóhelye, jelenleg három kiállítást lehet – rendhagyó módon akár késő éjszaka – megtekinteni. A Művészet a soá után című kiállítást már korábban is ajánlottuk, Boris Lurie és Wolf Vostell munkája köré épül, akiknek fő művészi témája a holokauszt. A cukiság faktor című kiállítás a cukiságra, mint a modern kor egyik új esztétikai minőségére fókuszál, az Időgép pedig a múzeum saját gyűjteményét mutatja be.

kep_12.pngForrás: ludwigmuseum.hu

süti beállítások módosítása