Különleges vásárok, ikonikus filmek és képregénybörze – izgalmas programokkal köszönt be a július

nevtelen_terv_3.png

Tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket keresel? Az alábbi sokszínű programlistából kedvedre válogathatsz, és a barátaidat sem kell otthon hagynod. Élvezzétek együtt a nyarat, gyűjtsetek közös emlékeket!  

Szerző: Corvinus Hallgatói Médiaközpont, Borítókép: Canva

WAMP Design vásár – Kelle Fanni

Érdekelnek az egyedi termékek? A WAMP Design vásáron hazai tervezők portékái közül válogathatsz tetszésed szerintt. A termékek között találhatsz ruhát, ékszert, kiegészítőket, lakberendezési kellékeket, fotókat és még gasztronómiai nyalánkságokat is. A rendezvény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az alkotókat és a vásárlókat, a művészeket és a laikusokat. A WAMP Magyarország fókuszba helyezi a társadalmi felelősség- és értékvállalást, így ehhez kötődően a fast fashion csökkentése érdekében hangsúlyozzák a fenntarthatóbb lehetőségeket a havonta megrendezett vásáraikkal. A következő eseményt július 9-én 10 és 18 óra között rendezik meg a Várkert Bazárban.

wamp.pngForrás: facebook.com

We can LOVE better – Párkapcsolati tudatosság fejlesztő műhelysorozat – Kelle Fanni

A We can LOVE better programsorozat azok számára jött létre, akik szeretnének dolgozni önmagukon; jobban működni és fejlődni párkapcsolataikban; esetleg szeretnék megosztani a problémáikat valakivel és/vagy nehézséget okoz számukra a változás. A Láthatatlan Egyetem önkéntesei segítenek a résztvevőknek abban, hogy ráleljenek a válaszokra a nehézségek kapcsán, valamint megismerjék azokat az eszközöket, amelyeket a későbbiekben hasznosítani tudnak a való életben. A programot elsősorban 18 és 25 év közötti fiatal felnőtteknek ajánlják. A sorozat 10 részből áll, az első alkalmat július 7-én tartják délután 17:30-kor a Nappali Közösségi Térben. A jelentkezés határideje július 3-a, a részvételi díj 5000 forint.

welove.jpgForrás: facebook.com

Insidous: A vörös ajtó – Kelle Fanni

Rajongsz a horrorfilmekért? Akkor biztosan ismered az Insidous sorozatot, amelynek 5. része, A vörös ajtó most érkezik hazánkba. A világszerte nagy sikernek örvendő filmeket James Wan és Leigh Whannell alkotta meg, azonban az ötödik rész  Partrick Wilson rendezésében kerül filmvászonra. A cselekményszál hasonlít a korábbiakhoz: rémisztő jelenségek kísértik a Lambert családot, akik nem tudnak hova menekülni, mivel az átok családi ágon öröklődik. Az apa ezúttal szembenéz a túlvilág sötét bugyraival, hogy megállítsa a gonoszt és felfedezze családja rejtett titkait. Főszerepben Rose Byrne, Ty Simpkins, Patrick Wilson és Andrew Astor látható. A vetítések július 6-tól kezdődnek a hazai mozikban.

mafab2.jpgForrás: mafab.hu

50. Fővárosi Képregénybörze – Kelle Fanni

A képregényeknek mindig is megvolt a sajátos hangulatuk és sokak számára fokozták az olvasás élményét. Ha gyűjtöd a képregényeket vagy beszereznél pár új darabot, akkor ott a helyed a Fővárosi Képregénybörzén, amely a Kingpin kiadó rendezésében valósul meg. A vásárlók két szinten keresgélhetnek a több tízezer képregény között, ahol a képregénykiadók teljes kínálatukat, valamint  magánszemélyek saját gyűjteményeiket is árusítják. Az eseményt július 9-én rendezik meg a KMO Művelődési Központ és Könyvtárban reggel 10 órától délután 15 óráig. A belépődíj 12 óráig 1000, utána 500 forint. Az érdeklődők a főkapun keresztül juthatnak az épületbe.

unsplash.jpgForrás: unsplash.com

100 év Balaton – Ingyenes tárlatvezetés és kerekasztal-beszélgetés – Sie Réka

A Balaton, a történelem és az építészet szerelmeseinek szól ez a kiállítás a Várkert Bazárban. A 45 perces tárlatvezetés során a látogatók különböző stílusú és funkciójú, Balaton környéki építmények képein keresztül utazhatnak vissza az időben, felfedezve azt, hogy milyen emlékeket rejtenek az épületek falai. Ezt követően Wettstein Domonkos építész, Dr. Kovács Emőke Balaton-kutató történész, Törő Balázs néprajzkutató, és Kárász Karolina fotográfus beszélgetnek a táj kultúrájáról és értékeiről. Az esemény július 4-én 19 órától kerül megrendezésre, az ingyenes regisztrációhoz vezető linket pedig megtaláljátok az esemény Facebook oldalán.

balaton.pngForrás: facebook.com

Truman Show — 25 éves jubileumi vetítés — Olay Hanna

“Ahogy Jim Carrey a Truman show-ban a Christof, ouou”— ha erről a sorról nem is, a klasszikus alap gondolatról biztosan mindenkinek ismerős a ‘90-es évek végének egyik kultfilmje, a Truman Show. A főszereplő életéről kiderül, hogy egy valóságshow-ban játszódik, ami jól tükrözi a világban történt változások hatásait. A média alakulását, és megdöbbentő hatásának mértékét bemutató film Jim Carrey főszereplésével készült, és nagy hatást gyakorolt a filmipar további fejlődésére és témáira. A Bem Mozi vetítéseit már többször ajánlottuk, ez alkalommal a film 25 éves jubileumi vetítésére kerül sor a moziteremben. A film rajongóit és első alkalmas közönségét egyaránt várják a rendezvény szervezői július 9-én, vasárnap este 19 órától.


port.png Forrás: port.hu

Szobanövényvásár a VAJ-ban — Olay Hanna

Budapest egyre népszerűbb brunch-olós és beülős helyszínei a pékségek, ezt a sort színesíti a VAJ is. A különleges bolt nem csak pékségként funkcionál, de kávézóként és diszkóként is működik, sőt mi több, frissen préselt narancslé és egyéb italok mellett a város legfinomabb kenyereinek és péksüteményeinek egyikét is itt kapjátok. Július 7-én pedig a Pilea Projekttel való kollaboráció keretében szobanövényvásárt tartanak Rákóczi téri üzletükben. A Pilea Projekt ötlete két frissen végzett MOME-s művész fejéből pattant ki, akik a növényekre és a növénytartó eszközökre helyezik a bolt fókuszát. Ebből következően ez alkalommal is főleg a lakásban tartható virágzó és zöld házikedvencek árusítására kerül a hangsúly.

streetkitchen.png Forrás: streetkitchen.hu

süti beállítások módosítása