Budapest ajánló – Időnk, mint a tenger 1.

amusement-park-4392606_1280.jpgHa úgy érzed a fenti cím nem is igaz rád, az ajánló elolvasása után tuti azon leszel majd, hogy egy kicsit mégis azzá váljon. Ugyanis olyan programokat hoztunk, amikből nem érdemes kimaradni. Ismert és kevésbé ismert helyek, jobbnál jobb programok, szórakozás, művészet, víz, kalapács, festék és még sok minden. 

Első rész

Írta: Corvinus hallgatói Médiaközpont, Borítókép: Pixabay

Müpa – Kelle Fanni

A Művészetek Palotája színes kikapcsolódást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hazai kulturális intézmények közül az egyik legmodernebbnek tekinthető. Palettája gazdag, egyszerre három különböző művészeti ágat foglal magába: a zene-, a  színház- és a vizuális művészetet. A hely teret enged az operának, a nemzetközi hírű újcirkusz-társulatnak, a táncnak, az irodalomnak, a filmnek, továbbá a kortárs-, a komoly-, a könnyű-, a világi- és a jazz-zenének is. A széles választéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló témájú eseményeket, kiállításokat. A Müpa programsorozatokat és fesztiválokat is kínál az érdeklődők számára, hogy hangsúlyozzák a művészet változatosságát. Ilyen programnak minősülnek például a Metropolitan-közvetítések, a Jazz Showcase és a Prokofjev-maraton.

mupa-duna.jpgForrás: cultura.hu

Csodák Palotája – Kelle Fanni

A Csodák Palotája intenzív élményt kínál minden korosztály számára, hiszen hazánk egyedülálló interaktív tudományos kiállításaként tartják számon. Megfelelő választás családi és baráti programhoz, valamint randevúhoz is. A hely betekintést enged a tudomány jelenségeibe, amelyeket fizikailag is megtapasztalhatunk. A megújult tárlat a biológiával, a kémiával és a geológiával is foglalkozik. Célja a tudás minél élményszerűbb átadása. A Csopa egész napos kikapcsolódást nyújt. öbb, mint 250 fizikai jelenséget reprezentáló eszközzel és játékkal, napi 4 érdekes előadással és kísérletbemutatóval, továbbá 5D, 9D és Körmozi Élményvetítésekkel várja az érdeklődőket. Az intézmény a hét minden napján 10:00 órától 19:00 óráig látogatható.

p201708089032a3fb.jpgForrás: nyugat.hu

INDOOR MiniGolf – Kelle Fanni

Az INDOOR MiniGolf a főváros legegyedibb minigolf centruma. Sötét termekben foszforeszkáló kiegészítőkkel válik igazán exklúzívvá az élmény, amely 3 varázslatos világba (az űrbe, a horror szobába, a varázslatos erdőbe) kalauzolja el a játékosokat, ahol a pályák is UV fényben világítanak. Összesen 18 pálya áll a résztvevők rendelkezésére, akiknek 3 órájuk van az összes terepen végigmenni. A játék után beülhetünk az INDOOR MiniGolf bárjába, amely széles étel- és ital kínálattal vár bennünket. A diákok kedvezményesen vehetik igénybe a szolgáltatást. Az időpont foglalása javasolt, amit az oldalukon található „időpontfoglalás” menüpontban lehet megtenni. A hely szerdától péntekig 14:00 óra és 22:00 óra között, szombaton és vasárnap pedig 10:00 órától 22:00 óráig látogatható.

rsz_wwwzsoltophotography_111-1024x683.jpgForrás: indoorbudapest.hu 

Aquaworld Resort Budapest – Kelle Fanni

A fővárosban található Aquaworld meleg, trópusi hangulatot áraszt magából a közepén található Angkor-templommal. Összesen 17 bel- és kültéri élmény-, valamint úszómedencét foglal magába, amelyek közül 15 egész évben működik. Az élményfürdőben a látogatóknak lehetőségük van szörfözni, búvárkodni, valamint a vízen járó labdát, továbbá a 11 egyedi csúszdát kipróbálni. A különböző típusú csúszdák megadják a lehetőséget, hogy a félénkebbek és a bátrabbak is élvezzék a csúszás örömét. Az Aqaworld a wellness kedvelőire is gondol, hiszen Budapest egyik legnagyobb szaunakomplexuma kapott helyet itt, ahol szaunaprogramokkal várják a vendégeket. Diákkedvezmény kiváltására van lehetőség. Az egész napos belépő 7000 Ft, míg a 3 órás 5200 Ft-ba kerül. A kikapcsolódni vágyók számára a fürdő reggel 7:00 órától 21:00 óráig üzemel.

termalfurdo_aquaworld_resort_budapest_2.jpgForrás: termalfurdo.hu

Flippermúzeum – Dobos Eszter

Létezik egy hely Budapesten, ahol korlátlanul játszhatsz Indiana Jones-szal, az Addams Family-vel, Rocky-val és Shrek-kel, de akár gitározhatsz vagy különösebb fizikai erőfeszítés nélkül focizhatsz, sőt, akár még lőhetsz is. A Flippermúzeum a 13. kerületben, a Radnóti Miklós utca 18. szám alatt található. Bár a neve alapján múzeum, ez nem azt jelenti, hogy a nagyszámú, régi és új flippereket egyaránt tartalmazó gyűjteményt csak messziről lehet csodálni. A Flippermúzeum valójában egy interaktív kiállítás, amely közel 400 négyzetméteren több mint 130 kipróbálható géppel várja a játszani vágyókat szerdától vasárnapig. A rengeteg (változatos grafikájú és felépítésű) flipper mellett más játékok is találhatók, ha pedig a történetük is érdekel, a legtöbb gép tetején található egy tájékoztató tábla a főbb információkkal. 

A belépőjegy megváltásával (amire a 26 év alattiaknak kedvezményesen van lehetőségük) bármelyik játékot használhatod, még a muzeális darabokat is, tehát nincs szükség külön pénzbedobásra vagy zsetonokra. A belépőjegy birtokában az adott nap nyitvatartási idején belül bármennyi időt eltölthetsz bent, sőt, akár ki is mehetsz és visszajöhetsz a nap folyamán bármikor, ugyanazzal a jeggyel. Nagyjából 2-3 órával érdemes számolni, ha mindent kipróbálnál, de az élmény akkor is teljes, ha csak kevesebb időd van, és akkor sem fogsz unatkozni, ha akár az egész délutánt bent töltenéd. flippermuzeum_hu.jpgForrás: flippermuzeum.hu

süti beállítások módosítása