Új horizontok a nyelvtanulásban: fedezd fel a Corvinus idegen nyelvi programjait!

thinkstockphotos-480719146-1030x899.jpgEgy új világ ajtaja nyílik meg, amikor az ember egy idegen nyelvet sajátít el. A Corvinuson töltött egyetemi évek ideális lehetőséget kínálnak arra, hogy belemerülj a nyelvek sokszínűségébe, valamint megszerezd a diplomához és a munkavégzéshez szükséges nyelvi kompetenciákat. Cikkünkben bemutatjuk az idegen nyelvi képzésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Írta: Weiner Viola Eszter, borítókép: dreamstime.com

A tévhittel ellentétben a Corvinus Nyelvvizsgaközpont bezárásával nem szűnt meg a nyelvi képzés az egyetemen, folyamatosan fejlődő platformként biztosítanak lehetőséget a fejlődésre azoknak, akikben különféle nyelvi igények merülnek fel, és új szakmai célokat követnének.

Az Idegen Nyelvi Oktató- és Kutatóközpont (IOK) jelenleg 9 nyelvből várja az általános és szakmai nyelvtanulás iránt érdeklődőket, amellyel a hallgatók könnyebben részt vehetnek külföldi tanulmányi utakon, és eredményesebbek lehetnek a karrierépítés terén is. A Corvinus célja alapvetően nem a B2 szintű nyelvtudás átadása, hanem a magasabb színvonalú, hiszen a munkaerőpiacon felsőfokú nyelvi kompetencia szükséges.

A tantárgyfelvételi időszakban lehetőséged van a Neptunban kiválasztani a neked szimpatikus nyelvi kurzust a megfelelő szinten: angolt, németet, arabot, franciát, kínait, olaszt, portugált, oroszt és spanyolt. 

Miért érdemes a Corvinuson nyelvet tanulni? 

Kiváló tanároktól tanulhatsz, akik minden nyelv esetében magas minőségű oktatást nyújtanak. Mindemellett az órák hallgatóközpontúak és interaktívak, valamint olyan környezetben valósulnak meg, ahol modern infrastruktúra segíti a tanulmányokat, az oktatók pedig aktívan támogatnak a nyelvvizsga-felkészülésben is.

A diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgakövetelményt képesítési/kimeneti előírás határozza meg (lásd az adott szak képzési leírásában). A BA képzéseken heti két sávnyi órát (2x90 perc) vehetsz fel ingyenesen. Amennyiben olyan szakon tanulsz, ahol egy idegen nyelvből szükséges szakmai kompetenciákat elsajátítani, akkor két féléven keresztül, ha két nyelv szükséges a diplomához, akkor négy féléven át tanulhatsz térítésmentesen. Az MA képzés keretében a hallgatók térítéses formában sajátíthatják el a nyelveket.

Az alapszakos hallgatók 3 kreditet nyernek az idegen nyelvi órákért, illetve gyakorlati jegyet kapnak. A mesterszakon tanulók esetében a nyelvi kurzusra való feliratkozás nem jelent plusz kreditet, vagy az átlagba beleszámító osztályzatot, viszont kedvezményben részesülhetnek: amennyiben részt vesznek egy térítéses kurzuson, a következő félévben 5%-kal csökken a tantárgy díja.

Egy  mesterszakos hallgató is beszámolt tapasztalatairól:

„Szakmai angolt tanultam az anyanyelvű Nicholas Johnson kurzusán, ahol nemcsak az írásbeli és szóbeli készségeket fejlesztettük, hanem közösséget is építettünk. Sok munkát és energiát igényelt, de nagyon megérte!”

Ha magabiztos nyelvi készségeket szeretnél elsajátítani, akkor a Corvinus Idegen Nyelvi Oktató- és Kutatóközpontja mindenképpen nagyszerű választás. A nyelvtanulás komoly munkát és erőfeszítést igényelhet, de az elért eredmények önmagukért beszélnek, és kapukat nyitnak a sikeres jövő felé.dsc5199-scaled.jpgForrás: uni-corvinus.hu

süti beállítások módosítása