Állásbörze Corvinus módra

career2.jpgTe tudod már, mi vár rád az Egyetem kapuin kívül? Érdekel, hol helyezkedhetsz el tanulmányaid alatt vagy a diploma megszerzését követően? A Corvinus Egyetemen október 25-26-án rendezik meg a Career & Business Fesztivált, ahol nemcsak cégekkel ismerkedhetsz meg, de hasznos előadásoknak és érdekes programoknak is résztvevője lehetsz. 

Írta: Máriássy Fruzsina

Borítókép: Budapesti Corvinus Egyetem

Állásbörzék mindig is voltak és mindig is lesznek, a Corvinuson több évtizedes hagyományra tekintenek vissza a hallgatók munkaerőpiacon történő elhelyezkedését segítő hasonló események. A 2000-es évek óta azonban sokat változott a koncepció, ma már jobban a diákokra szabják a rendezvényt, ezért még annak is megéri ellátogatni, aki éppen nem munkahelyet keres, csupán tájékozódni szeretne a lehetőségekről. A rendezvény az E épület Földszintjén több mint harminc kiállítónak biztosít bemutatkozási lehetőséget, akik körülbelül kétszázötven nyitott pozícióval várják a leendő munkavállalókat. A megszokott standos elrendezés egy forgó színpaddal egészül ki, amin a két nap alatt közel húsz előadást tartanak. A rendezvény és az előadások fő témája a “Future of Work”, vagyis a ‘Munka jövője’. Többek között szó esik az aktuális munkaerőpiaci trendekről, valamint a legjobb jelentkezővé váláshoz szükséges kompetenciákról is.

Kovács Benedek Ödön, a fesztivál egyik szervezője szerint az esemény célja, hogy közelebb hozzák a hallgatókat a cégekhez, a munka világához. A JÉG diákszervezettel közös együttműködésnek és az ő széles kapcsolatrendszerüknek köszönhetően teszik sokszínűvé az előadók listáját. Az előadásokon felül pedig a hallgatók karrier-tanácsadáson és workshopokon is részt vehetnek. career1.jpgForrás: Budapesti Corvinus Egyetem

Az eseményre a Hallgatói Szolgáltatások többek között CV tanácsadással készül, de megtalálható lesz a Navigátor standja is. A Navigátor a Corvinus Egyetem saját fejlesztésű karriertervező platformja, ami egy személyiségtesztes algoritmusra épül, és egy kompetencia alapú profilt tud felállítani a hallgatóknak. Megmutatja, hogy az egyén milyen karriercsoportokhoz áll közel, illetve milyen szabadon választható, kötelezően választható tárgyak, diákszervezetek, szakkollégiumok illeszkednek az erősségeihez. A platform folyamatos fejlesztés alatt áll, így néhány szak hallgatói számára már most is elérhetőek a különböző szolgáltatásai. 

Az Alumni közösség is képviselteti magát; programjaikkal a jelenlegi és már végzett hallgatókat próbálják egymáshoz közelebb hozni és egyfajta “élethosszig tartó közösséget” kialakítani networking lehetőségként.career3.jpgForrás: Budapesti Corvinus Egyetem

A rendezvény nem regisztrációhoz kötött, azonban az előzetesen regisztrálók fesztivál passportot kapnak, vagyis pecsétek gyűjtésével nyereményekhez juthatnak, illetve részt vehetnek értékes ajándékok sorsolásán. A honlapon bővebb tájékoztatás található a programokról, a regisztráció pedig itt érhető el. 

 

süti beállítások módosítása