Vona Gábor tudathasadása
A Jobbik elnöke szerint a muzulmánok nem terroristák, de azért inkább ne engedjünk be egyet se.

Nem kell nagy tehetség, hogy populista politikusok nyilatkozataiban ellentmondást találjunk. A hivatásos szélkakasok lelkiismerete rendszeres újrakalibráción esik át, két-három évenként biztosan megváltoztatják a korábban mélyen megfontoltnak mondott véleményüket. A profibbak persze mindezt sűrűbben teszik, ők akár két-három naponta lenyilatkoznak egymásnak ellentmondó tényeket, hogy a szavazók minél szélesebb rétegét megszólítsák. Kitartott prostituáltak, akik rengeteg választópolgárt szimultán ki tudnak elégíteni.

Vona Gábor kifejezetten ügyesen űzi az ipart, nem hiába ő Magyarország második legnépszerűbb pártjának elnöke. A Jobbik véleménybűvésze azonban a párizsi merénylet kapcsán egy olyan trükköt mutatott be, ami mellett nem lehet szótlanul elmenni. Ámulni-bámulni kellett, ahogy KGBéla párttársa egy sajtótájékoztatón belül két egymásnak ellentmondó álláspontot is megfogalmazott.

vonagaborabevandorlokrol.jpg

Vona egyrészt elpuffogtatta az európai szélsőjobb szokásos szólamát, vagyis az EU-ba való bevándorlás ellen zéró tolerancia hirdetését – a kárpátaljai és vajdasági magyarok legnagyobb örömére. Álláspontja teljesen racionális reakció, hiszen az a négy muzulmán, aki terrorcselekedet követett el nyilván jobban reprezentálja a rengeteg bevándorlót (és köztük a kb. 20 millió Unióban élő muszlimot), mint a több millió törvényeket betartó, tisztességes immigráns. Mondjuk sajnálatos, hogy Vona Úr bezárná Európa kapuit az ISIS által üldözött keresztény menekültek előtt is, de hát a zéró tolerancia, az zéró tolerancia.

Jobban meggondolva persze akár elképzelhető, hogy a sajtótájékoztatón egy populista, a pillanat hevében kitalált, béna, de jól hangzó ötletet közölt a Jobbik elnöke, egy alaposan átgondolt és kidolgozott terv helyett. Nem ez lenne az első eset a magyar politika történetében, amikor egy párt csacskaságot beszél, a támogatói pedig észre se veszik… Szóval nem ez okozza a megdöbbenést, hanem, hogy Vona a szélsőjobboldali nacionalista pártok körében aligha népszerű kultúrák közötti tolerancia jegyében azt is hangsúlyozta:

Európa a terrorizmussal és nem az iszlám vallással, illetve kultúrával áll szemben.

Ebben tökéletesen igaza van, de ez teljesen ellentmond a korábban felvázolt tervének! Hiszen, ha nem az idegen kultúra vagy a vallás okozza a terrorizmus problémáját, akkor mégis milyen alapon kell az összes lehetséges bevándorlót elutasítani?

Természetesen soha nem fogunk erre a kérdésre választ kapni, hiszen a következetesség és a világosan kinyilatkoztatott értékrend soha nem lehet egy Jobbik-fajta populista párt jellemzője. „Szerencsére” a rajongók továbbra is csápolni fognak Vonának ugyanazzal az üresfejű meggyőződéssel, mint eddig. Egészségükre váljék!

avonafeletolerancia.jpgMi meg addig nevetünk egyet a vonagábori tolerancián

süti beállítások módosítása