InStyle Style Award: kiderült, kik a legstílusosabbak Magyarországon

Ha eddig bárki kétségbe vonta volna, hogy Magyarországon is vannak stílusos emberek, október 2-án este ezt az InStyle magazin rendezvénye hivatalosan is megcáfolta. Idén első alkalommal került sor InStyle Style Award díjátadóra, ahol több kategóriában is kiosztották az év legstílusosabb közéleti személyiségének járó Stílus-díjat, amely Szőke Gábor Miklós szobrász által készített, lovat formázó műalkotás volt. Az eseménynek a Március 15.  téren nemrégiben nyílt Kiosk szolgáltatta az este színvonalához méltó környezetet.

Este hét órától szállingóztak a vendégek a nemrégiben csodálatosan felújított duna-parti épületbe, ahol hostessek fogadták az érkezőket és welcome drink-nek Moet&Chandon pezsgőt szolgáltak fel. Miután többé-kevésbé minden meghívott megérkezett, kezdetét vette a hivatalos program. Az est műsorvezetői (házigazdái?) Szűcs Péter, az InStyle főszerkesztője, valamint Dobó Kata voltak, akik mindketten a USE Unused ruháit viselték (amely márka aztán kategóriájuk győztese is lett).

A rövid felvezető után, a pár napja lezárult divathetek utózöngéjeként egy kisebb divatbemutatót is végignézhetett a közönség, ahol a legnevesebb magyar divattervezők – köztük maguk a jelöltek is  mutathatták be legújabb kreációikat. Bár voltak pillanatok, amikor komolyan aggódtunk a modellek testi épségéért, mikor a korlátba kapaszkodva imbolyogtak le a kifutóként szolgáló lépcsőről, ám közben azonban megtudhattuk, mit tartogatnak számunkra a tervezők következő szezonokra.

dobo-kata-instyle-style-award-15.jpg

(forrás: instyle.hu)

Azonban a divat és stílus ünneplése közben sem feledkeztek meg a szervezők a jótékonyságról. A díjátadó egy kiállítással és aukcióval volt egybekötve, a befolyt összeget pedig a mellrákellenes kampány támogatására fordítják.

Az estét az elegancia és a stílus jellemezte, amit a hely rusztikus hatást keltő csupasz kőfelülete, és az ezzel harmonikus ellentétet alkotó modern berendezés csak még inkább kihangsúlyozott. Az est résztvevői a magyar divatszakma jeles képviselői, és más, a divathoz és csillogáshoz szorosan kötődő személyek voltak. Többek között olyan világhírű modellek is megjelentek, mint Palvin Barbi, Srej Zsófi és Kate Kondás, akik annak ellenére, hogy ma már a világ legcsillogóbb divatbemutatóin lépkednek, sosem feledkeznek meg részt venni az itthoni rendezvényeken sem. De nem csak szépséges modelljeink, hanem divattervezőink is sorra halmozzák a sikereket külföldön is. Biztosan állíthatjuk, hogy lassan Magyarország, illetve Budapest is felkerül a divat térképére, olyan példák nyomdokain járva és tanulva tőlük, mint Párizs vagy London, hogy aztán létrehozzuk a saját, egyedi divatvilágunkat.

 

           A kategóriák jelöltjei, valamint a nyertesek (pirossal jelölve):

A legstílusosabb nő: Tenki Réka, Trokán Nóra, Mihalik Enikő, Hámori Gabriella, Jakabos Zsuzsanna, Váczi Eszter

A legstílusosabb férfi: Apáti Bence, Bányai Miklós, Kamarás Iván, Fehér Balázs, Szilágyi Áron, Zwack Sándor

Divattervező: Daige, Nanushka, Nubu, KataSzegedi, Dori Tomcsanyi, USE unused

Business: Bakos Fanni, Csajbók Mariann, Kelecsényi Helga (LanceCom Communication), Egyedi Anikó (Estée Lauder), Fazekas Richárd (L’École Fashion Makeup Academy), Gattyán György (il Bacio di Stile), Martényi Zita (ÁERON), Sasvári Tünde, Spengler Nikolett (L’Oréal Paris)

Blog: HeStyle, Hungarian Success Stories, Jelentések a gardróbból/Wardrobe reports, Larinne, Passion for Fashion, The Sense

Olvasók stílusdíjasa: Dobó Kata

 

Szász Nóra

süti beállítások módosítása