Szilveszterig hova tovább?
Programlehetőségek a két ünnep között

A december mindig zsúfolt hónap, a Karácsonyig tartó visszaszámláláson és a nagy családi vacsorákon túl, néha felrémlik, hogy a szilveszterrel karöltve a vizsgák is közelednek, ám néha jó kibújni a napfényre a sok jegyzet mögül, szünetet tartani két utóünnepi lakoma között. Ehhez gyűjtöttünk össze nektek különböző programokat, hogy december végén se kelljen begubózni a lakásba. 

karacsonyi vasar budapest night blog.jpg

Mozi

Filmekből is akad bőven Karácsonykor, de idén végre nem a Télapó ilyen-olyan közlekedési baleseteiről, vagy Rudolf emésztési problémáiról szóló filmek kerülnek a mozikba, hanem két igazán ütős darab. Az időzítés sem véletlen, hiszen hamarosan kezdődik az Oscar-szezon. 

A Wall street farkasa Scorsese legújabb, leghosszabb filmje (a maga három órájával), és a rendező kedvenc múzsája, Leonardo DiCaprio egy modern, kiüresedett Gatsbyként uralja a tőzsdét, ahol a több sosem elég.

Walter Mitty titokzatos élete egy egyszerű kérdést tesz fel, mi a jobb, ha az álmaidben és vagy éled az álmod. Hol a határ álom és valóság között. Ben Stiller végre komoly színész, vagy csak álmodunk?

 

Mindkét filmet december 26-tól vetítik a mozik. Épp időben, egy kis karácsonyi-újévi töprengéshez.

 

Hogy a legkisebbekről – és a menthetelen Disney-függőket – se felejtsük ki, december 5-től érkezik a Jégvarázs, tovább erősítve a Disney-hercegnők új generációját.

 

 

Színház

Ha már annyira hideg van, hogy csak valamilyen fűtött helységben vagyunk hajlandóak megmaradni, székhelyünket a tv/számítógép előtti kényelmes ülőhelyről akár egy kicsit kevésbé kényelmes színházi székbe is áttelepíthetjük.

Klasszikus karácsonyi darab, a Diótörő megunhatatlan program gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, de ha tél és hangulatos előadás, akkor még akar egy és más a tarsolyban.

9 és 99 éves kor között mindenkinek ajánlott a Vígszínházból A padlás című félig mesés félig zenés darab. Egy kicsit komolyabb témákra vágyóknak ugyanitt javasoljuk a kevésbé víg Mephistot, Alföldi Róbert rendezésében.

A Nemzeti Színház új darabja a Fodrásznő érdekes élménynek ígérkezik, míg a József és a színes szélesvásznú álomkabát, a Madách Színház állandó sikerdarabja pár órára egy vidám, zenés világba röpíti a nézőket.

Vásár

Vörösmarty téri karácsonyi vásár. A klasszikus téli vásár sajátos bájával, a megkérdőjelezhető minőségű forralt bor és küröskalács illata, az irreálisan drága kézműves portékák elmaradhatatlan részét adják a meghitt ünnepeknek. A vásári körséta elengedhetetlen része a karácsonyi készülődésnek, de a két ünnep között sem elvetendő ötlet arra járni, hörpinteni egyet abból a bizonyos forralt borból és keresni valami őrült kiegészítőt szilveszterre.

 

Szász Nóra 

süti beállítások módosítása