Ezt bárki megugorja!
Indul a Coke Ugró1etem

Budapest, 2014. szeptember 4. – A tanévkezdéssel ismét egyetemek közti országos bajnokságot hirdet a Coke Funiversity, ezúttal ugrálni hív mindenkit új programjával, a Coke Ugró1etemmel. Nyár végétől már elérhető az az applikáció, amelynek segítségével bárhol, bárki ugróiskolázhat. Az ugrálással elégetett kalóriákkal pedig az egyetemisták benevezhetnek az egyetemek közötti játékos küzdelembe.

Idén a gyermekkorunk kihagyhatatlan játékát, az ugróiskolát segít felidézni a Coca-Cola. Az Ugró1etemhez kifejlesztett, telefonra letölthető applikációval számolni lehet az ugrálással elégetett kalóriákat. Nincs más teendő, mint az applikációt letölteni, regisztrálni a Facebook fiókunkkal, majd létrehozni egy 5 fős egyetemi csapatot. Utána már indulhat is az egyéni, vagy a közös ugrálás.

Az applikáció segítségével számtalan pályát lehet kipróbálni bárhol az országban. Ugyanis minden játékos a saját telefonja képernyőjén láthatja a pályát, amin végig kell ugrálnia a már gyerekkorban jól megtanult módon. Az applikáció azonban azt is figyeli, hogy valóban ugrálunk-e és égetjük-e a kalóriákat, így nem érdemes átverni. A programot egy kisvideóból is meg lehet ismerni:

Az egyetemisták csapatai közül a 10-10 legtöbb kalóriát elégető az ország 10 egyetemén a már valódi, izgalmas ugróiskola pályákon megrendezett selejtezőkön keresztül juthat el a novemberi országos döntőbe.

A középiskolai kötelező testnevelés órák elmaradása után az egyetemisták nagy része egyre kevesebbet mozog. Sokat kell ülni a laptop előtt, az előadásokon és a vizsgaidőszak sem a rendszeres mozgásról szól. Pedig az önálló életet épp ekkor kezdik sokan, ebben az időszakban alakulnak ki azok a szokások, amelyek jórészt a későbbi életvitelt is meghatározzák. Az Ugró1etem most az egészséges életmód egyik hangsúlyos elemére, az energia-egyensúly megtartására hívja fel szórakoztató módon a figyelmet. Ennek központi eleme, hogy a bevitt kalóriákat fel is használjuk, akár egyszerű, hétköznapi mozgásformákkal. Az Ugró1etem lényege éppen a bárki által könnyen és bárhol kivitelezhető, egyénileg alakítható mozgással elégetett kalóriák számlálása.

És persze a buli! Az, hogy ki, mennyit, kivel és hogyan ugrál. Mert természetesen ugrás közben is lehet fotót, vagyis jumpie-t készíteni. Lehetnek magányos hősök és csapatjátékosok. Új értelmet nyerhetnek a gyermekkori ugróiskolák, de létrejöhetnek egészen egyedi koreográfiák is. A lényeg a rendszeresség és a hatékonyság, mert a nap végén a számok, a leugrált kalóriák beszélnek majd!

COKE_ugroegyetem_R1_007F.jpg

"A korábbi évek kidobós bajnokságainak sikere után, szerettünk volna ismét egy olyan mozgásformával előállni, amit mindenki ismer gyerekkorából, és örömmel idéz fel. Az Ugró1etem ráadásul olyan játék, amivel bárhol, bármikor mozoghatunk, ugrálhatunk egy kicsit, legyen az épp otthon, a konyha, vagy útközben a buszmegálló" – mondta Ferencz Enikő, a Coca-Cola Magyarország Szenior Aktivációs Menedzsere. "Elsősorban az egyetemistáknak szántuk ezt a mozgásformát, mert fontosnak tarjuk, hogy az egyetemi évek alatt is a mindennapok része legyen a mozgás és a kalóriaegyensúly. Azonban az ötlet előkészítése során nekünk is annyira megtetszett ez a játékos mozgásforma, hogy a későbbiekben mindenki számára, korosztálytól függetlenül a játék kipróbálásán túl, lehetőséget adunk a versengésre is."

Az Ugró1etem applikáció letölthető az alábbi linkeken keresztül: Androidos telefonra illetve Iphone-ra

süti beállítások módosítása