Queen az Urániában

Az Uránia Nemzeti Filmszínház tavaszi koncertfilmsorozata utolsó állomásához érkezik. Május 29-én olyat láthat a budapesti közönség, amilyenre korábban még sohasem lehetett alkalma: a Queen 1981-es montreali koncertjének felvétele kerül színpadra.

807526-freddie-mercury-wallpaper.jpg

A vetítéssorozat a 2007-es londoni Led Zeppelin-koncerttel indult, majd ezt követte a ’68-as The Doors-, valamint a woodstocki legendás Jimi Hendrix-koncert is.

A sorozatot záró Queen Rock Montreal azért is okoz egyedülálló élményt, mert sokan a zenekar legjobb fellépéseként tartják számon. Ha ismered a Queen legfülbemászóbb slágereit – úgy mint a We Will Rock You vagy a We Are The Champion, esetleg a frenetikusan bolondos Bohemian Rhapsody – már érdemes belenézned az előzetesbe, hiszen „ez volt az első alkalom, hogy egy zenekar teljes koncertjét mozi minőségben, 35mm-es filmre rögzítették. Az eredeti filmkópiát 4K Ultra HD minőségben digitalizálták és a kép felújításával párhuzamosan a teljes zenei anyagot újrakeverték. A térhatású hangzás eddig soha nem hallott minőségben adja vissza a koncert hangulatát. A koncertfilmek a színpadi produkciókra és digitálisan felújított filmklasszikusokra specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában kerülnek műsorra."

Jegyeket még vásárolhatsz az Uránia jegypénztárában és a Jegymesteren 2500 Ft-ért. Mi ott leszünk - Te se hagyd ki!

süti beállítások módosítása