The Rise of Journalism
Megújul a Corvinus Hallgatói Médiaközpont

antique-classic-close-up-1520372.jpg

Megújult szerkesztőséggel, online formában indul újra a Corvinus Hallgatói Médiaközpont és a Közgazdász magazin. Az átalakulás folyamatáról, a jövőbeli tervekről és a szerkesztőségi jelentkezés formájáról szeretnénk beszámolni nektek alábbi írásunkban. 

Hosszú idő telt el azóta, hogy az utolsó évközi Közgazdász megjelent. A nyomtatott sajtó problémáit senkinek sem kell bemutatni, ahogyan azt sem, hogy manapság nem könnyű az olvasók figyelmét megragadni. Vagy alkalmazkodsz, vagy eltűnsz. Mi azonban úgy döntöttünk: Nem akarunk eltűnni. Nem is fogunk, ugyanis a Corvinus Hallgatói Médiaközpont megújult szerkesztőséggel és nagy lelkesedéssel veti bele magát az egyetemi életbe, erre az utazásra várunk benneteket is!

Először is, bizonyára mindenkit az érdekel legjobban, mi történt az elmúlt közel egy évben. A szerkesztőség komoly változásokon esett át, sokan lediplomáztak, mások pedig országos médiumoknál helyezkedtek el. Az űrt, melyet a sok tehetséges író hagyott maga után, bizony nem volt könnyű betölteni. Az operatív nehézségek mellett pedig a teljes médiastratégiát újra kellett gondolnunk, hogy igazodni tudjunk a kor kihívásaihoz. 

Hol fogom tudni olvasni a CHM szerkesztőségének legújabb írásait?

 

Első és legfontosabb lépésünk a megújulás útján az online jelenlét megerősítése. Ennek fényében ezzel a cikkel indul újra saját blogunk, melyen mától napi rendszerességgel olvashattok majd az egyetemhez és a hallgatói élethez kapcsolódó színes és érdekes tartalmakat. Emellett pedig egy saját weblap felépítését is elkezdtük, amivel a hosszú távú jelenlétünket szeretnénk megalapozni. 

Akkor most nem lesz nyomtatott Közgazdász?

 

A Közgazdász Magazin az egyetem szerves része, és egy több évtizedes hagyományt őriz, melyet nekünk is folytatnunk kell a továbbiakban is. A múltunk a jelenünk és a jövőnk része kell, hogy legyen, melyet nem kerülhetünk meg. Ugyanakkor tartalmi és arculati szempontból jelentős újragondolás szükséges, hiszen a folyamatosan változó médiakörnyezetben elkerülhetetlen az alkalmazkodás. Ennek fényében tehát, amit biztosra tudunk mondani, hogy a szerkesztőség dolgozik tovább, a megjelenés formája pedig jelenleg is kidolgozás alatt áll, dolgozunk a megújításon.

Milyen témában olvashatok majd tőletek?

 

A megújult blogon öt rovatot hoztunk létre, melyeket folyamatosan frissítünk majd. Az „Aktuális” cikkek között elsősorban az egyetemről és hozzá kapcsolódó eseményekről olvashattok. A „Kultúra” rovatban film-, könyv- és színházi ajánlókat hozunk nektek. A „Tech & Tudomány” címke alatt az éppen folyó kutatásokról szeretnénk beszámolni könnyedebb formában, melyben a KIOSZK-kal való együttműködésünk is nagy segítségünkre lesz. A „Karrier” rovatban az aktuális business hírek mellett az önmenedzselés rejtelmeiből is merítünk majd, a „Köztudatban” pedig napjaink legfontosabb problémáit járjuk körbe, mint például a környezetvédelem, vagy a társadalmi egyenlőség kérdésköre. 

Miért olvassam rendszeresen a cikkeket?

 

Írásaink során a legfőbb célunk, hogy olyan tartalmakat hozzunk létre, amiket mi magunk is szívesen olvasnánk. Diákok írják diákoknak, ennek megfelelően választunk témát és írói stílust is. Elsődleges fókuszpontunk a Corvinus Egyetem és a hallgatói élet lesz, ehhez szeretnénk mi is hozzájárulni munkánkkal. Olvashattok majd interjúkat neves oktatókkal fontos és aktuális témákban, de igyekszünk beszámolni minden olyan eseményről is, amely mindenki számára izgalmas és tartalmas lehet. 

Lehet hozzátok jelentkezni is?

 

Minden jelentkezőt nagy örömmel fogadunk csapatunkba, ehhez nem kell mást tennetek, mint elküldeni önéletrajzotokat a mate.kovacs2@uni-corvinus.hu e-mail-címre. Ezt követően felvesszük veletek a kapcsolatot, a sikeres szóbeli forduló után pedig belevethetitek magatokat az írás, a fotózás és az audiovizuális tartalomgyártás rejtelmeibe. Amit nyújtani tudunk, az egy szuper összetartó csapat, szakmai támogatás és fejlődés, valamint rendszeres megjelenési lehetőség, ami a későbbiekben is hasznos lehet majd. Mindenkit várunk, tartsatok velünk ezen az úton, mi már készen állunk!

 

Fotó: pexels.com

2019. november 3. 

Kovács Máté

A Közgazdász magazin főszerkesztője és a Corvinus Hallgatói Médiaközpont vezetője

süti beállítások módosítása