Taroltak a Netflix és az HBO sorozatai az Emmy gálán
5 sorozatot ajánlunk, elsőként az HBO GO-ról

pexels-lucas-pezeta-2398354.jpg

Amióta az olyan streaming felületek, mint az HBO-GO vagy a Netflix megjelentek a nappalinkban, kiemelkedő sorozatokat élvezhetünk reklámok és várakozási idő nélkül. Idén is kimagaslóak az HBO által gyártott sorozatok, és ez az Emmy-jelölések számán is meglátszik: 107 jelölést zsebeltek be idén. Összegyűjtöttünk nektek olyan sorozatokat, melyek a magyar HBO-GO felületén elérhetőek, és nagyot taroltak az amerikai televíziós díjátadón.

Írta: Hegedüs Kata, borítókép: Lucas Pezeta, Pexels

Watchmen

Sci-fi, Dráma

Az idei év legjobb minisorozatáért  Emmy-díjat nyert a DC-képregényre épülő sorozat. A történet középpontjában a kétarcú Angela áll, aki a szuperhősök számára tiltott városban nem csak rendőrként és családanyaként éli mindennapjait, hanem éjjel, álarcban lép fel a bűnözők ellen. Angela karakterét játszó Regina King kiemelkedő alakításáért otthonában vette át a legjobb mini sorozatban szereplő színésznő díjat. A Watchmen összesen 11 díjat nyert el a 26 jelölésből, mellyel az elmúlt idők egyik legkiemelkedőbb minisorozatának tudható be.

image_2.png

Utódlás

Dráma

A pénz és a hatalom fontos mindenki számára, de a Roy család gyermekeinek ez sem elég, nekik minden kell. Vajon meddig megy el egy hataloméhes ember, hogy megkaparintsa a családfő médiabirodalmát? Mi történik, ha egy családon belül minden egyes tag ilyen ambíciókkal áll a világhoz? Ilyen feszegető és bicskanyitogató emberi játszmákat mutat be az Utódlás című sorozat. Egy kiemelkedő drámáról van szó, tele fordulatokkal- nem hiába díjazták Emmy-vel a sorozat rendezőjét, férfi főszereplőjét, férfi mellékszereplőjét, és a Televíziós Akadémia szerint az Utódlás a legjobb drámasorozat 2020-ban.  

Eufória

Dráma

Ez nem a megszokott tinisorozat, ahol jön a sárga iskolabusz, és mindenki bálkirálynő szeretne lenni. A történet központjában Rue áll, aki apja elvesztése után drogfüggővé vált, és keresi a helyét, mind az iskolában, mind az életben. Hamar felkavarja az érzéseit az újonnan a városba érkezett, titokzatos Jules. A sorozat nyíltan feszeget olyan témákat, mint a droghasználat, a szexuális erőszak és a szexuális hovatartozás. A dráma különleges kosztümdizájnjai és sminkjei tökéletesen átadják a Z-generáció pörgős világának hangulatát. A Disney Channelről ismerős Zendeya csodálatosan teremti meg a komplex tinilány karakterét. Kiemelkedő alakításával történelmet is írt, hiszen mindössze 24 évesen bezsebelte a kategória legjobb női főszereplőjének járó Emmy-díjat.

pexels-cottonbro-5082582_1.jpgKép: cottonbro, Pexels

Megszállottak viadala

Thriller, Krimi

Egy pszichopata gyilkos és egy papírokat tologató titkosszolgálati alkalmazott. Villanell és Eve korántsem hasonlítanak egymásra, hiszen az egyikük pénzért öl, és élvezi a munkája által biztosított luxus életet, amíg a másik csak álmodik egy íróasztaltól elszakadt munkáról. Útjaik összeérnek, és kérdésessé válik, hogy valójában ki üldöz kit. A történet adta feszültség részről részre fokozódik, és a nézők közelről fürkészhetik, hogy mi zajlik egy pszichopata agyában. A két kiemelkedő női főszereplő, Jodie Commer és Sandra Oh játékukkal kiérdemelték a legjobb dráma sorozatban nyújtott női főszerepért járó Emmy-jelölést.

Ez minden, amit tudok

Dráma

A sorozat egy ikerpár kapcsolatát mutatja be, melynek egyik tagja paranoid skizofrén, ami az abuzív gyermekkor után még egy szívfacsaró pontot jelent a testvérpár életében. Sorsuk már a kezdetektől fogva nehéz volt, így a történet ízig vérig dráma, és nem a legkönnyedebb minisorozat az HBO-GO repertoárjában. A nagyközönség Hulk szerepében ismerte meg Mark Ruffalot, aki mindkét karaktert tökéletesen képernyőre vitte. Alakításai meghozták számára a jól megérdemelt legjobb férfi főszereplőért járó Emmy-díjat.

süti beállítások módosítása