Binge-watch minisorozatok az HBO GO-n, amiket kár lenne kihagyni!

pexels-cottonbro-5082567.jpg

A téli időszak nem csak a rossz időt vagy a hideget hozta magával, hanem a legfrissebb sorozatokat is. Már megszokottan a novemberi időszakban debütálnak az új sorozatok, és a remekművekből az idei szezonban sem volt hiány. Cikkünkben összeszedtük néhány aktuális kedvencünket.

2021.01.12. Írta: Hegedüs Kata, borítókép: cottonbro, Pexels

A légikísérő - The flight attendant

A történet középpontjában Cassie, egy fiatal légiutaskísérő áll, aki látszólag a legjobb életét éli. Munkájának köszönhetően eljut a világ különböző pontjaira, rengeteg új emberrel akad össze utazásai során, és buliból sincs hiány. Cassie-nek nem esik nehezére megszegni pár szabályt: nem veti meg a munkahelyi alkoholfogyasztást, és egy sármos utas randevúmeghívására is igent mond. A sorozat a lány életére fókuszál, akinek egy este alatt gyökerestül megváltozik az élete:

Cassie a halott randevúpartnere mellett ébred egy ismeretlen hotelben Bangkokban.

kaley-cuoco-the-flight-attendant-cast.jpg

Kép: Screen Rant

A bonyodalom akkor kezdődik, mikor a lány ijedtében eltünteti a gyilkosság nyomati, de New Yorkban már az FBI várja. Egy pörgős, feszültséggel teli sorozat, tele váratlan fordulatokkal. Cassie szerepében Kaley Cuoco végleg kitör az Agymenők sorozat árnyékából és képernyőre viszi tehetségét.

Tudhattad volna - The Undoing

A tökéletes család, Grace (Nicole Kidman) - a sikeres terapeuta, Jonathan (Hugh Grant) - a szakmailag elismert gyermekorvos - és a fiúk irigylésre méltó életet élnek. Szép ház, privát iskola, tehetős családi háttér és egy gyilkosság - ezekkel a szavakkal lehet jellemezni a Fraser család életét. A sorozatban a feje tetejére áll egy New York-i család élete. Hugh Grant kilép a megszokott, romantikus filmes jó- vagy rosszfiú szerepéből, és egy új oldalát ismerhetjük meg. A tehetséges Nicole Kidmannel játékuk feszültséggel telítve húzza magával a nézőt, és minden résszel más és más karakter lesz gyanús.

Ipar - Industry

A 2008-as világválság sokakat bizonytalanságba taszított és problémákat okozott, ellenben  a bankárok élete a tőzsdén a válságot követően eltérő irányt vett. A sorozat fiatal bankárokra és befektetőkre fókuszál, akik mindenre képesek lennének pozíciójuk megtartására. Céljuk a pénzügyi világban lévő fennmaradás és túlélés, amelyért képesek tűzön-vízen át keresztülmenni, mindent megtenni, még ha ezzel ártanak is a barátaiknak, munkatársaiknak.

A sorozat remekül ábrázolja, hogy egy válság utáni helyzetben mekkora küzdelem folyik a friss diplomások körében a munkaerőpiacon, így érdekes lehet a mostani helyzetben is a korosztályunk és a pályakezdők számára.

industry_hbo-scaled.jpg

Kép: Mentropoler

Az ifjú Sheldon - Young Sheldon

Az Agymenők című sikersorozat spin-offjának középpontjában a fiatal matekzseni, Sheldon áll, akinek élete korántsem átlagos. A kisfiú átlagon felüli matektudással rendelkezik, és ez a tehetség nem feltétlenül könnyíti meg az életét. Környezete és legfőképpen családja igyekszik tartani a tempót a fiú gyors gondolkodásával, kisebb-nagyobb sikerrel. Az ifjú Sheldon az Agymenők sorozatban megismert karakter gyermekkori fejlődését mutatja be, tele humorral és nem várt fordulatokkal, immár a negyedik évadában.

Normális emberek - Normal People

Az ír sikersorozat megérkezett a magyar HBO GO-ra is. A novellaadaptáció két fiatal nem mindennapi szerelmi és baráti kapcsolatát kíséri végig a középiskolától egészen az egyetemi évekig és a felnőtté válásig. A két kamasz személyisége és szociális státusza látszólag teljesen eltér egymásétól. Marianne kicsit különc, magának való lány, Connell sikeres, népszerű srác, ugyanakkor a látszat ellenére a fiú élete sem egyszerű. A dráma egy igazi szerelmi huzavona kapcsolatról szól, amit az erős színészi játék és a történet kombinációja tesz élvezhetővé. A sorozat az ír írónő, Sally Rooney azonos című regénye alapján készült - a könyv 2018-as megjelenése óta számos díjat nyert, és a magyar olvasókat is meghódította.

süti beállítások módosítása