Tárgy helyett élmény? - last minute élményajándékok karácsonyra

kari2020-20_jpg.jpgFelesleges tárgyak helyett élmények karácsonyra - hol kezdd el a nézelődést? Összegyűjtöttük nektek kedvenc élményajándékainkat, amiket akár last minute is be lehet szerezni!

2021. 12. 22. Írta és fényképezte: Szentkirályi Lili / Borítókép: Taxner Tünde

Mindenkinek ismerős a helyzet, amikor karácsonyra nem túl hasznos tárgyak tömkelegét kapjuk. Bár mindig jól jön egy új illatgyertya vagy egy extra pár zokni, élményt ajándékozni gyakran személyesebb, és a Földünknek is jobb. Ráadásul, ha élményt ajándékozol, azzal nemcsak a másikat, hanem magadat is megajándékozod.

Utazás

Ha régóta álmodoztok közösen egy külföldi úticélról, vagy csak szívesen megmutatnád az ajándékozottnak a kedvenc külföldi városodat, mindenképp érdemes csekkolni az omio.hu-t. A szomszédos országok fővárosaiba nagyon gyorsan el lehet jutni vonattal, messzebbre Európában pedig a repülés is opció. Ráadásul a COVID-járvány miatt a jegyek szinte folyamatosan olcsók, és a legtöbb vasúti/légi társaságnál ingyen vagy alacsony összegért lemondhatók. Ha olyan városba mentek, ahol ismerős lakik, akkor ráadásul a szállásért sem kell fizetni, egyébként pedig érdemes regisztrálni a Couchsurfing-re, ahol helyiek vezethetnek körbe és akár szállásolhatnak el.

Koncertjegy

dsc_0971.jpg

A COVID-járvány kezdete óta most először tűnik úgy, hogy a nemzetközi előadók és turnék visszatérnek. 2022-ben rengeteg világhíres előadó érkezik Magyarországra (érdemes majd figyelni a januári kulturális ajánlónkat, a Kult Közt, ahol ezek közül bemutatunk párat). Ha az ajándékozottad kedvenc előadója Magyarországra jön, a koncertjegy szuper ajándék lehet. Emellett persze a hazai zenészek között is érdemes szétnézni, több jubileumi, albumnyitó vagy -záró koncertnek nézünk elébe 2022-ben.

Kerámiázás
img_0221_jpg.jpgA kerámiázás az elmúlt években egyre népszerűbb lett: már az összes nagyobb városban van rá lehetőség, több helyszínen is. Ha az ajándékozott szereti az elmélyülős-művészkedős programokat, akkor mindenképp érdemes elgondolkozni a kerámiázáson, hiszen ott az elkészítés élménye mellett az elkészített tárgy is ajándék.

Kiállításjegy

ee11de15-ffc8-4788-8b5c-457ceee3f916_jpg.jpg

Ha az ajándékozott művészet-rajongó, és ismered a kedvelt művészeti irányzatát, akkor nagyon egyszerű dolgod van! Érdemes követni nemcsak Budapest, hanem Bécs nagy múzeumait is, ugyanis az osztrák fővárosban gyakran fordulnak meg a művészettörténet ikonikus alakjai és darabjai. Mindkét városban rengeteg múzeum van, több kiállítással, így nagyon valószínű, hogy fogsz találni olyat, ami passzol hozzád és az ajándékozotthoz is. 

Öko-workshop

img_9552_jpg.jpg

Végül pedig, ha valaki nagyon ragaszkodik az olyan karácsonykor megszokott ajándékokhoz, mint a gyertya vagy a szappan, ezt is lehet élmény formájában adni. Rengeteg olyan workshop van, ahol megtanítják elkészíteni ezeket a termékeket, amiket utána haza is lehet vinni. A vászonzsákoslány például újraszalvéta- és szappankészítő workshopokat tart, illetve a Gödörben havi rendszerességel tartanak klímaklubot, ahol szintén lehet ilyen termékeket készíteni.

süti beállítások módosítása