BudaPest ajánló – piknikező helyek

deval-parikh-ejd2bibmjrm-unsplash.jpg

Kihagyhatatlan nyári program a tökéletes kikapcsolódáshoz a piknikezés. Heverészve a zöld övezetben tartalmas beszélgetések közepette, némi eszegetéssel egybekötve a lelki feltöltődés egyik legjobb formája. Budapest számos helyet kínál arra, ahol kicsit kiereszthetjük a gőzt és élvezhetjük a napsütést.

Írta: Kalánová Barbara; borítókép: Unsplash

Margitsziget

Budapest egyik legnagyobb egybefüggő zöld területe, a Nagyrét kiváló helyszín a piknikezésre akár nagyobb társaságban is. A heverészéssel egybekötve érdemes egy nagy sétát tenni a Japánkertbe, a Rózsák kerjébe és a Fénykertbe is, valamint kiélvezni a növényvilág adta látványt.

Filozófusok kertje

A naplemente megcsodálásának egyik legjobb helyszíne, ahová randizni is szívesen mennek a párok. A kilátás elképesztő, ugyanis a Gellért-hegy oldalában helyezkedik el, azonban itt zavartalanul élvezhetjük a csendet és a nyugalmat.

robert-bye-4hcpibqqm8c-unsplash_1.jpg

Római-part

Ha víz közelében szeretnénk pihenni, hűsölni könyvet olvasva, a Római- part hangulatos környezeti adottságait keressük. A kavicsos partra érdemes pokrócot hozni, a harapnivalót azonban a közelben lévő vendéglátóhelyeken is beszerezhetjük.

Nehru part

Az állandó pezsgés, jövés-menés jellemzi a pesti oldal legkedveltebb piknikezőhelyét, ahová nagyobb és kisebb társaságok is szívesen érkeznek. A Corvinus Egyetem és a Bálna közelségéből adódóan is sűrűn látogatott, de a Dunára és a Gellért- hegyre néző lélegzetelállító kilátás miatt is sokan érkeznek a Nehru partra.

valiant-made-zbkvp3e2cne-unsplash.jpg

Orczy-park

A mindenki számára ideális, piknikezésre alkalmas helyszín egyértelműen az Orczy-part. A családosok, gazdik, párok és sportolók igényeiknek megfelelően kialakított parkban a piknikezés mellett sportolásra, csónakázásra is van lehetőség és rengeteg játszótérrel bővelkedik, így a kisebbek is el tudják foglalni magukat.

süti beállítások módosítása