Budapest ajánló – Bárcsak bármeddig bámészkodhatnék egy bárban – bárok minden mennyiségben

patrick-tomasso-jkwlckzdcrk-unsplash.jpg

A címben lévő alliteráció csupár arra szolgál, hogy kihangsúlyozzuk: bárokról szól a Budapest ajánló mostani része. Megnéztük és csokorba szedtük nektek, hogy melyek a legjobb helyek a fővárosban. Kinek jött meg a kedve egy finom italhoz?

Borítókép: Unsplash

Habakuk bár – Kelle Fanni

310307152_520463090088130_6793974484605974841_n.jpgForrás: Facebook

A Habakuk bár csupán pár éve nyitotta meg kapuit, mégis hamar sokak kedvencévé vált. Nevét Malacka felkiáltása ihlette a Micimackó meséiből. A “habakuk” azt szeretné sugallni, hogy az ide betérő vendégek sok meglepő és magával ragadó pillanatot élhetnek át. A hely Budapest szívében, az Erzsébet körúton található. Dizájnjára jellemző az otthonosság és egyediség: a fás anyagok és téglafalak. Az itallap kínálata gazdag, így mindenki megtalálhatja a kedvéhez illőt. A Habakuk nagyon sok programot szervez, többek között kvízesteket, valamint darts- és csocsóbajnokságokat. Emellett minden nap féláras fröccsakcióval és 1-et fizet 2-t kap koktélakcióval várja a vendégeket. A bár hétfőtől csütörtökig 12:00 és 2:00 óra között, pénteken és szombaton 12:00 és 4:00 óra között, vasárnap pedig 12:00 és 0:00 óra között tart nyitva.

Roots Budapest Bar – Kelle Fanni

21316280_1593310320720895_2857812518438010901_o_1.jpgForrás: Facebook

A Király utcában található Roots Budapest Bar igazán közvetlen hangulatot áraszt, az arra járók betérhetnek olvasni és szendvicsezni is. A hely megjelenése és díszítése kifejezetten egyedi a bontott téglafalakkal és poszterekből álló kollázzsal. Az ablakokban kialakított párnás rész a bár védjegyévé vált, ahonnan szemlélni lehet a hömpölygő tömeget egy finom ital társaságában. A pub érdekessége, hogy tetoválószoba üzemel az egyik helyiségben, valamint egész nap eklektikus zenei válogatások szólnak a hangfalakból. A Roots Budapest Bar színes zenés programokkal várja az ide érkezőket, ahol a hét vége felé olyan zenei stílusok csendülnek fel, mint a reagge vagy a hip-hop. A bár hétfőtől szombatig 16:00 és 0:00 óra között várja vendégeit.

Place Bár – Kelle Fanni

bar-2108.jpgForrás: Placebar.hu

Két fiatal vállalkozó ötletéből született meg a Place Bár 2014-ben, amely a Dohány utcában, a főváros központjában kapott helyet. A tulajdonosok egy olyan pubot képzeltek el, ahol az egyetemisták önfeledten szórakozhatnak pénztárcabarát árakon és kulturált körülmények között. A hely széles ital- és koktélválasztékkal, továbbá specialitásokkal és állandó akciókkal várja vendégeit. A helyszínen gyakran szerveznek eseményeket is, mint például UNO-, csocsó- és Activity-versenyt vagy sörpongot. A bár beltéri dizájnjára jellemző a modernség mind kialakításában, mind színvilágában. A hely hétfőtől csütörtökig, valamint vasárnap 15:00 és 2:00 óra között, pénteken és szombaton pedig 15:00 és 4:00 óra között várja a hallgatókat és természetesen mindenkit, aki kikapcsolódásra vágyik.

Stifler Bar – Kelle Fanni

fmi_0465.jpgForrás: Legjobbkocsma.hu

Az amerikai sportbár stílusú Stifler Bar 2015 óta üzemel az Erzsébet körúton, amelynek tulajdonosi köre működteti többek között a Stifler32-t, az Nber Bárt, a Kertészt, a Füge Udvart és az Akácfa Sörözőt. A pub boxos kialakítású, kényelmes székekkel, különböző méretű asztalokkal és tágas térrel. A falon a táblák, a rendszámok, valamint a sárga taxiajtó és a mezek mind amerikai hatást kölcsönöznek a helynek. Az italválasztékon kívül kézműves Deep Burgert is fogyaszthatnak a vendégek. A Stifler egy olyan közösségi hely, amely egyben csoportos meccsnézés élményét kínálja a szurkolóknak. A drukkereknek huszonhét televízión keresztül közvetítik az adásokat. A szórakozóhely hétfőtől vasárnapig 13:00 órától 5:00 óráig tart nyitva.

Tuk Tuk Bar – Kalánová Barbara

305834787_480810724057654_4692485820058726193_n.jpgForrás: Tuktukbar.hu

A Tuk Tuk Bar minden ízében, színében és dimenziójában az örökké változásban lévő, kultúrákat elegyítő, 1920-as évek sanghaji világát kelti életre. A belvárosban, azon belül is az Andrássy úton lévő bár bohém belső környezetével alaposan visszaadja ezt a hangulatot. A látvány harmóniában áll mind a zenével, mind az ízekkel. A magasan képzett bártenderek maradandó fogyasztási élményt varázsolnak az italokkal, amelyekben megjelenik a koriander, a bazsalikom, a csili, de a citromfű és a citromnád is. Az italok közismert dalcímekről nevezték el, rendelhető például Bad Romance, Smooth Criminal vagy Toxic. Gyakran tartanak kóstoló esteket, így érdemes figyelemmel követni a honlapjukat.

Warmup Coctail Bar – Kalánová Barbara

65307809_1986305371475078_6625135200386940928_n.jpgForrás: warmupbudapest.hu

Ha valami igazán egyedi koktélra vágyunk, a Warmup Coctail Bar az egyik legjobb választás. A hely különlegessége, hogy minden italt személyre szabottan készítenek el alkalomhoz és hangulathoz illően. Életfilozófiájuk, hogy minden adott pillanathoz és hangulathoz tartozik egy megfelelő ital. Kevés olyan bár található Budapesten, ahol a modern bartendinget ilyen magas fokon képviselnék. A bártenderek egy rövid beszélgetés alapján felmérik az ízlésvilágodat, ez alapján készítik el a számodra ideális koktélt, természetes figyelembe véve az esetlegesen felmerülő ételallergiát. A bulinegyed szívében, a Nagy Diófa utcában találod meg a Warmupot, ahol egy páratlan koktélkreációt varázsolnak a számodra.

Rumpus Tiki Bar – Kalánová Barbara

313969090_3293930830831716_6349418474315397585_n.jpgForrás: Rumpus.hu

A Rumpus Tiki Bar egzotikus varázsbirodalmában látványosabbnál látványosabb italokat fogyaszthatsz. A koktélokat egyedi készítésű Tiki-Mugokban szervírozzák, amelyek akár a tiéd is lehetnek. A jól bevált receptek alapján megalkotott tradicionális tiki koktélok közül nehéz lehet a választás, hiszen annyira széles a kínálat. Az itallapon külön feltüntették az ízvilágot, illetve erősséget, így pontosan tudhatod mit is rendelsz. Például egy fűszeresen keserű Tiki Jb-t vagy egy keserédes Pogo Sticket. Alkololos és alkoholmentes koktélok közül is választhatsz. Rendelhetsz egy Zombie-t, egy Painkillert vagy Funky Monkey-t vagy egy Wikiki Punchot. Az italod szürcsölgetése közben kellemes latin zenét hallgathatsz, és kipihenheted a fáradalmakat.

Icebar Kalánová Barbara

17156068_1443644645666826_3305991987875023445_n.jpgForrás: Icebar.hu

Ha nem mindennapi bárba látogatnál el, ráadásul kedveled a téli környezet, akkor mindenképpen látogass el az Icebarba. Ezen a helyen jégből van szinte minden. Az italodat jégből készített poharakban szervírozzák, amelyet jégfalak között fogyaszthatsz el a jégből készült bárpultnál. Mivel a hőmérséklet -1 és -7 celsius között mozog, egy thermo ponchót és meleg kesztyűt biztosítanak a számodra, így semmiképp sem fogsz fázni. A hangulatot a jégbútorok mellett az interaktív jégszobrok is biztosítják. Ezek belsejébe bújva fotót is készíthetsz magadról, amin úgy tűnhet, mintha jégbe lennél fagyasztva. A belépéshez a jegyváltás a Váci utca 13.-ban történik, innen pár perc sétára található a jégbár.

Ibolya Espresso – Olay Hanna

kep_1_5.pngForrás: Tripadvisor.hu 

A Ferenciek tere és a Duna-part között, a belváros szívében található az évtizedek óta működő Ibolya Espresso, valamint az Ultraibolya nevű újonnan nyílt testvérkocsma is. A pár hónapja, két üzlethelyiségre a régi Ibolyától megnyitott üzlet berendezése kiválóan mutatja az Ibolya hangulatát: az új retró bútorok pontosan megegyeznek, csak néhány évtizedes korkülönbség választja el őket az eredeti bolt berendezési tárgyaitól, az ét- és itallap pedig teljesen egyforma. Az üzlethelyiség eredetileg presszóként működött a ‘60-as évektől kezdve, majd később egészült ki a kocsmai hangulattal a meghosszabbodó nyitvatartásnak köszönhetően. Szinte meglepően változatos gasztronómiai lehetőségeket kínál, hiszen a konyhájuk alapvetően a tradicionális magyar ízekre specializálódott, de a snackek között megtalálhatjuk a nachost, a pizzát vagy akár a hamburgerek széles felhozatalát. Emellett forgalmaznak retró üdítőitalokat is, mint például a Bambi, de választhatunk magyar kézműves sörök közül, vagy a téli szezonban a forralt bor mellett is letehetjük a voksunkat.

Bródy Italintézet – Olay Hanna

A Bródy Italintézet nemrégiben nyílt meg a Múzeumkert sarkánál, miután az üzlethelyiséget új bérlő vette birtokba. Az Olasz Intézet mellett (ahonnan neve is ered), a Bródy Sándor utcában található pincehelyiség nemcsak a hangulatos enteriőrrel rendelkezik, de egy nagyon kellemes terasz is tartozik hozzá a Múzeumkerttől mindössze nagyjából három méterre, amely ősszel és télen télikertként funkcionál: tetőt és műanyag falakat kap. A tulajdonosok különleges hangsúlyt fektetnek arra, hogy különböző kézműves söröket próbálhassanak ki a vendégek, valamint a nemzetközi felhozatal a röviditalok terén is kiemelkedő. A borok terén is széles választékkal rendelkeznek, és a vendéglátás színvonala is kifejezetten magas, mindig szívesen látják az embert.

Ruin Brew – Olay Hanna

A bulinegyedben, az Akácfa utca végén található a Ruin Brew. Az amerikai ihletésű helyre belépve először a kézműves sörök széles felhozatala vonzza magára az ember figyelmét, majd az étlapon szereplő klasszikus amerikai és mexikói ételek nyűgözik le. Miután körültekint a vendég a belső kialakításon, rájön, hogy nagyon ízlésesen berendezett sörfőzdében találja magát. Az emeleten foglalhatunk helyet az asztaloknál, a földszinten bárasztalok és alkalmanként koncertek vagy egyéb programok várják a látogatókat, a pince pedig a varázslat helyszíne: helyben készülnek a pultban kapható kraftsörök, mindig más és más ízekben és kínálatban. A hangulatos hely különlegessége, hogy egyértelműen kevés olyan bárt és kocsmát találhatunk, ahol ilyen kis távolságot tesz meg a sör az elkészülés és az elfogyasztás megtörténte között, így mindenképpen érdemes lehet kipróbálni.

Mixát – Olay Hanna

kep_2_4.pngForrás: Offbeatbudapest.com

A Mixát Udvar a korábbi kultikus sörözőkomplexum, a Csempés helyén alakult, miután az a Covid okozta lezárási hullámokat követően nem tudott újra kinyitni. A két üzlethelyiséggel, valamint egy nagy, fedett udvarral, és egy nyitott, tető alatti terasszal rendelkező együttesben kocsmát alakítottak ki, valamint ételkínálattal is várják a vendégeket. Továbbá feltörekvő vagy frissen befutott zenekaroknak nyújtanak koncert- és fellépési lehetőséget. A hely további különlegessége, hogy 32 csapról csapolnak söröket és borokat az üzletben, továbbá koktél- és rövidital-kínálatuk is széles mind hazai, mind nemzetközi felhozatalban. A felújított bolt hangulata is kifejezetten kellemes, modern berendezése és meleg fényei remek alaphangulatot nyújtanak egy esti italozáshoz.

süti beállítások módosítása