Podcast Ajánló - A meditációról; beszélgetés Domján Andreával

pexels-pixabay-270288.jpgKikapcsolódnál? Állandóan pörög az agyad a feladatokon? A megújult “Messzelátó és Útravaló” című podcast csatorna második adásának vendége Domján Andrea egyetemi nyelvtanár és agykontroll-oktató, akit a meditáció gyakorlatáról és hatásáról kérdezett a Corvinus Közgazdász Online újságírója, Weiner Viola Eszter. Többek között az is kiderül, hogy mik azok a hétköznapi tevékenységek, amik során könnyedén meditatív állapotba kerülhetünk.

Írta: Reichl Tamara

Borítókép: Pexels

Andrea több mint 30 éve ismerkedett meg az agykontrollal és a meditációval, azóta is fontosnak tartja a testi és lelki egészséget. Megtudhattuk tőle, hogy meditálni sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, és számos pozitív hatása miatt megéri kipróbálni. A tévhitek ellenére ez nem egy olyan állapot, amelyben nem gondolunk semmire, sokkal inkább egy ellazult helyzet, amely lehetővé teszi, hogy fesztelenül találkozunk gondolatainkkal és megoldandó feladatainkkal.

Nap mint nap megszámlálhatatlan inger ér minket, az agyunknak hatalmas mennyiségű információt kell feldolgoznia. Ebből kifolyólag az elmének is szüksége van kikapcsolódásra, hogy megfelelően működhessen. Bár lehet, hogy a sűrű napirendünk miatt nehézséget okoz időt szánni a pihenésre, és vannak, akiknek kifejezetten nehezükre esik kikapcsolódni, Andrea erre is számos tanácsot ad a hallgatóságnak. De hogyan is meditálhatunk pontosan? Milyen hatásai vannak a meditációnak? Hogyan hat a mindennapjainkra akár egy rövidebb meditálás? Ezekre a kérdésekre mind találsz választ podcastünkben (YouTube)

süti beállítások módosítása