Podcast ajánló - Párkeresés a “Swipe Generációban”

pexels-tommyclopez-765139_1.jpgTárskeresés az internet korában: mi rejtőzik a könnyelmű kritikák mögött? A Corvinus Közgazdász Online legelső videós podcastjának vendége Dr. Székely Levente ifjúságkutató, szociológus.

Írta: Weiner Viola Eszter

Borítókép: Pexels

Az internet és az új társkeresési alkalmazások térnyerésével úgy tűnhet, hogy könnyebbé vált a pártalálás a fiatalok számára. Az ifjúság, de még az idősebb generációk is gyakran állítják, hogy manapság nehezebb párkapcsolatot kialakítani és családot alapítani.

Mégis, gyakran könnyelmű kritikaként fogalmazódik meg a köztudatban, hogy a mai fiatalok túlságosan énközpontúak, és késleltetik a felelősségvállalást, beleértve a családalapítást is.

Vajon valóban így van, vagy inkább a nehezebb anyagi boldogulása tartja őket vissza az elköteleződéstől és a gyermekvállalástól?

A legfrissebb, immár videós podcastunkban Dr. Székely Levente ifjúságkutatóval és szociológussal beszélgetett Weiner Viola Eszter a fiatalok párkeresési és családalapítási szokásairól, ahol az is kiderül, miben más a mai ifjúság, és milyen nehézségekkel néznek szembe a fiatal szülők.

Az adás itt megtekinthető.

süti beállítások módosítása