Podcast ajánló: Forradalom az oktatásban a virtuális valósággal

a948f56b-5c0d-4d76-8517-0a64e71e97c2.jpgValóban szükségünk van a virtuális valóságra, vagy ez csak egy újabb technológiai hóbort? A Közgazdász Online legutóbbi podcastjában többek között arról is szó esik, hogy hogyan használható a virtuális valóság az oktatásban. 

Írta: Weiner Viola Eszter, borítókép: 

A legfrissebb digitális eszközökkel kapcsolatban gyakran megnő a szkepticizmus. Kezdetben a tech-őrültek használják őket, majd lassan a mindennapjaink részévé válnak. 

A virtuális valóság (VR) már nem csak a vagyonos tech fanatikusok játékszere. A VR képes forradalmasítani akár a hadiipart, az egészségügyet és az oktatást is.

A Budapesti Corvinus Egyetem doktorandusza, Rétvári Márton, a virtuális valóságról szóló kutatásának keretein belül retorikai képzést indított a Corvinus hallgatói számára. A képzés során a diákok VR szemüveg segítségével fejleszthették szónoki készségeiket, aminek hatására a lámpalázuk is csökkent.

Ismerd meg a szkepticizmus mögötti valóságot!

Hallgasd meg legújabb podcastunkban, hogy hogyan formálhatja a virtuális valóság a nyilvános beszéddel kapcsolatos készségeket és az oktatást! 

süti beállítások módosítása