Fenntarthatósági Nap 6, avagy irány a Millenáris!

Divatos napjainkban a fenntarthatóságról beszélni. Korunk kihívása, hogy a környezeti erőforrásokat, a társadalmi,− gazdasági igényeket hogyan lehet globális és lokális szinten összehangolni. Erre ad választ az idén immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Nap.

Mentés másként − hangzik a fesztiválkonferencia szlogene. A mottó arra utal, hogy az érdeklődő fiatalok  kérdezzenek, mondják el a véleményüket, osszák meg a tapasztalataikat, és ezáltal váljanak aktív részeseivé a fesztiválnak, amely szeptember 28-án, szombaton a Millenáris parkban kerül megrendezésre.

öko3.jpg

A program délelőtt 11 órakor kezdődik. Egy inspirációs előadás után az FN 6 rendezvény fókuszában – a fenntarthatóság hármas pillérére építve – szekcióbeszélgetések várják az érdeklődőket. Olyan témák kerülnek előtérbe, mint az innováció, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás, a jelen és a jövő társadalma. Az esemény afterparty-val zárul, ahol FN 6 pályázat díjai is átadásra kerülnek.

A fesztivált hazánk vezető infokommunikációs szolgáltatója rendezi meg. A Magyar Telekom fenntarthatósági tevékenységének összefogására 2010-ben indította el a hello holnap! című kezdeményezést. Az ötlet célja akkor sem volt más, mint az, hogy minél több emberrel ismertessék meg a fenntarthatóság lényegét, s ez által egyre többen álljanak e közös cél  szolgálatába.

De miért is érdemes ellátogatni aznap a Millenárisba? Többek közt azért, mert különböző nézőpontokból kaphatsz rálátást a témára. Kiváló előadók, közszereplők mondják el véleményüket. Így például Bárd Imre kutató, Németh Lajos meteorológus, Tari Annamária klinikai szakpszichológus és még sokan mások, akik elkötelezettek a fenntarthatóság iránt. Valamennyien arra ösztönöznek, hogy valósítsuk meg a tudatos életformát. Szemléletformálásunk érdekében kiállítás és szakmai beszélgetések sorozata is várja az idelátogatókat.

öko2.jpg

Érdekes és hasznos színfoltja lesz a rendezvénynek, hogy az ökológiai lábnyomának csökkentéséhez repoharakat használhattok, és akik a leggyorsabban regisztrálnak meg is nyerhetik azokat! Ezt az alábbi honlapon lehet megtenni:

http://www.fenntarthatonap.hu/regisztracio-2/

Fontos, hogy megértsük a téma fontosságát, mert a jövő mindannyiunk közös felelőssége. Zöldüljünk együtt, formáljuk szemléletünket, teremtsünk közösséget! Irány a Millenáris!

Széplaky Eszter

süti beállítások módosítása