A vizualitás a Kutatók éjszakáját is hatalmába kerítette

A Kutatók éjszakája szeptember 27-én színes programokkal várta a hallgatókat. Mindkét campus különleges vendégekkel és színvonalas előadásokkal készült az érdeklődőknek. Bár a péntek esti iskolalátogatás először nem hangzik csábítónak, mégis mindenki találhatott kedvére valót.

kutató.jpg

Aki a hétvégi moziélményét dobta sutba azért, hogy részt vehessen a Kutatók éjszakáján, annak sem kellett teljesen lemondania a filmekről. A BCE Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet szervezésében ugyanis a Kép és kommunikáció – A vizualitás hatalma címet viselő programon a legkülönbözőbb témájú és műfajú alkotásokat nézhette meg a közönség.

A kommunikáció-és médiatudomány szakos hallgatók kisfilmjeinek válogatását egy háromtagú szakmai zsűri is értékelte: Bereményi Géza író-rendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, és Varsányi Ferenc filmrendező. A vendégek hasznos kritikával és tanácsokkal látták el az alkotókat, valamint nézői szemszögből is véleményt mondtak a kisfilmekről. Akadt olyan, amely az egész közönséget rabul ejtette, és a zsűri szerint fesztiválokon is megállná a helyét, és akadt olyan is, amely megmaradt az egyszernézős vizsgafilm kategóriában.

A programot és a beszélgetést a BCE MKI stúdióvezetője, Kovács Lajos vezette, aki tanárként segítette és figyelemmel kísérte az egyes művek születését is. A kétórás esemény a tanári kar tagjainak és a hallgatók körében is népszerű volt, valószínűleg utólag senki sem bánta meg, hogy nem egy moziban, hanem a C épület 315-ös termében foglalt helyet.

süti beállítások módosítása