Delta Heavy a Közgáz Gólyabál színpadán!

Ha először hallod a Delta Heavy nevet ugyanolyan könnyen asszociálhatsz egy hardrock zenekarra, mint egyetlen lemezlovasra, azonban egyik verzióval sem tapintanál a lényegre, Delta Heavy ugyanis nem más, mint Benn Hall és Simon James DJ páros duója. Történetük egészen prózai módon kezdődött, amikor a két fiatal úgy döntött, negyvenévnyi irodai munka közel sem az, amire vágynak, és sokkal inkább élnek a zenéjüknek, törekedve a hírnévre és bízva a szerencsében – és ezzel 2006 végén ott is hagyták az egyetemet, hogy a saját útjukat járhassák. Nem hiába, hiszen bár szinte semmilyen gyártási és értékesítési tapasztalattal nem rendelkeztek, folyamatosan törekedtek a tanulásra, a kemény munka pedig három év után meg is hozta az eredményt, hiszen 2010-ben Abort című felvételük meghódította a zenei toplistákat, uralva a táncparketteket, vezetve a letöltési listákat. Delta Heavy eddig három kislemezét adta ki, Down the Rabbit Hole című EP-je pedig tavaly tavasszal debütált, mindeközben számtalan neves előadó számának remixével álltak elő és hívták fel magukra a figyelmet.

delta.jpg

Ha mindeddig nem találkoztál volna Delta Heavy-val, a bálon akkor is nagy hiba lenne elkerülnöd a nagyszínpadot, hiszen egy különleges brit elektronikus zenei produkcióval találhatod majd szemben magad, melyet tagjai csak úgy írnak körbe, hogy bármi, ami 110 és 174 BMP között található. Bár úgy hiheted, ezzel nem kerültél sokkal közelebb a lényeghez, valójában pontosan körbeírta, hogy mire számíthatsz a koncerten. D&B és dupstep – talán ezekkel lehetne fémjelezni Delta Heavy zenéjét, ha mindenképp kategorizálni szeretnék, de mindezt megtűzdeli a filmes hangzás, a house, a techno és a 80-as évekre jellemző hatások is. Hogy pontosan miről van szó? Nos, azt a saját füleddel kell megtapasztalnod.

Kedvcsinálóként íme egy kis kóstoló a diszkográfiából:

Hold Me

A DJ páros egyik legismertebb felvétele első dupstep produkciójuk, a Hold Me, mely hatalmas népszerűségre tett szert. Bár ez az első ilyen műfajú felvételük volt, magába foglalta mindazt, amit az előző hat-hét évben a dupstepről megtudtak, így kiforrott elemekkel, mély háttérrel és nagyfokú tudatossággal lehet jellemezni. A dallam magáért beszél, de a teljesség az online közétett videóval együtt született meg, ami garantálta a hírverést, és hogy a helyére kerüljön a koncepció – ennek köszönhették, hogy gyorsan terjedt a dallam és olyan mértékben kapták fel emberek, amire önmagában esélye sem lett volna. 

Get By

Ha Delta Heavy esetében videóról és érdekes koncepcióról beszélünk, közel sem a Hold Me az egyetlen felvétel, amit meg kell említeni. Sőt. A Get By világa és a mögötte álló munka ugyanis még jócskán túlmutat az előbb említetten is – a videóban látható figura animálása ugyanis nem kevesebbet jelentett, mint öt hetet, napi tizenhat óra munkát, tizenegyezer fényképet és háromezer felhasznált fényképet. A projekt mögött álló szenvedélyt nem lehet megkérdőjelezni. 

Furcsa őrület vagy különleges életérzés? A zene kiforgatása vagy újragondolása? Dübörgés vagy dallam? Hallgasd meg a felvételeket, tombolj az első sorban a Közgáz Gólyabál nagyszínpada előtt, és döntsd el magadnak!

Ha a Közgáz Gólyabál többi fellépőjére és programjára is kíváncsi lennél, a www.kozgazgolyabal.hu a te oldalad!

süti beállítások módosítása