A Közgáz Gólyabál nagy durranásai
avagy az elmúlt évek Top 10 fellépői

Már javában tart a gólyabáli visszaszámlálás, úgyhogy pont ránk fér egy kis hangolódás. Rengeteg fellépő megfordult már az E épületben, hiszen az ország legnagyobb és legjobb gólyabálja tényleg olyan, mint egy fesztivál.zip, egy estébe annyi pörgés van belesűrítve, amit most még el sem tudtok képzelni. Nem kell túlságosan szemfülesnek lenni ahhoz, hogy észrevehessétek, elég sok az egyezés az alábbi Top 10-es lista és az idei fellépők között, mivel sok banda már-már hazajár a bálra, mert ők is tudják, amit még ti nem, hogy a KGB az év egyik legnagyobb és legőrültebb bulija! És most következzék a várva-várt nosztalgia, fogadjátok sok szeretettel!

 

bál1.jpg


10. Dj Gyurex (2011, 2013) Nincs Corvinusos buli Gyuri nélkül, szinte már a Közgáz rezidens lemezlovasának is nevezhetjük DJ Gyurexet. A felsőbbévesek és a várhegyi gólyák már tudják, hogy ha meg kell ölni egy dalt, akkor az embernek csak egy szavába kerül, és Gyuri úgy szétcincálja, hogy rá sem ismersz! Mindentől függetlenül azonban nem hiába hívjuk mindig, hiszen imádjuk a pörgést, amit Gyurex hoz ki belőlünk.

9. Random Trip (2011) Az akkor másfél éve működő Random Tripet 2011-ben még nagyon kevesen ismerték, és így nagyon kevesen is voltak ott a bulijukon lent az alagsorban, de aki véletlen arra keveredett, az többet vissza se ment az emeletre, mert annyira eszméletlen partit csináltak, hogy más nem is ment, csak a végtelen arconpörgés. A révület egy új szintjét ismertük meg akkor és ott, köszönjük a Random tripnek!

8. Ivan & the Parazol (2010) A 2010 februárjában alakult zenekar első szülinapját sem tudhatta még maga mögött, mikor már a déli színpadon őrültködtek a KGB-n. Biztos vagyok benne, hogy az akkori mindössze 40 fős tömeget idén már nagyságrendekkel túlszárnyalták volna, hiszen a srácok azóta sokat fejlődtek, egyre nagyobbak és egyre népszerűbbek lettek. Nincs is ezen mit csodálkozni, a jó rock and roll sosem megy ki a divatból!

7. We plants are happy plants (2010, 2011) Rafinált egy fiú ez a Bergmann Peti, azt hinné az ember a Sell your soult-t hallgatván, hogy egy brit zenész muzsikája megy a rádióban, pedig mennyire nem! Egyel több magyar dolog, amire büszkék lehetünk, ugyanis a We plants are happy plants hangzásvilága annyira egyedi és vibráló, hogy a dalai egyszerűen magukkal ragadják az embert egy párhuzamos univerzumba. Itt volt, szerettük, jó volt, bárcsak jönne még!

6. Ludmilla (2008, 2010, 2013) Aki tudja, hogy mi az igazi veretés, az ismeri Ludmillát is. A hölgyemény Európa legjobb breakbeat DJ-i közé tartozik, mégis évről évre visszatér hozzánk a bálra, amire mi nagyon büszkék vagyunk. Zenéje mindig tartogat egy csavart, egy kis izgalmat, valamit, amire éppen nem számítottál volna, és ezzel képes elérni, hogy amikor már annyira elfáradtál a báli forgatagban, hogy alig állsz a lábadon, még akkor is képes legyél ráhúzni legalább másfél óra táncolást az estére. És azt se feledjük, hogy ő az, aki még a DJ pult mögül is folyamatosan mosolyog, ezzel is jókedvre derítve téged!

5. Supernem (2012) Hova megy ki, ki hova megy? Mire megy ki, ki mire megy? A tavalyi bálon egyértelműen mindenki a déli kapuhoz ment, méghozzá Supernemre. A trió szokás szerint hozta a formáját, meghódították az egész színpadot és ezzel a közönséget is. Felejthetetlen élmény volt, ahogy a Generációt üvöltve ugrált az elegáns sokaság, a nyakkendők kilazultak, a koktélruhák feljebb és feljebb csúsztak, a női lábak pedig egyre jobban sajogtak a tűsarkaktól, de kit érdekelt? Aznap mindenki reggelig táncolt egy rossz cipőben.

4. Julia Carpenter (2011, 2012, 2013) 2011-es feltűnése óta kikophatatlan a Közgázról, de hát nem is csoda, hiszen érti a hölgy a dolgát! Műfajában nehéz érvényesülni, ám ez neki mégis sikerült, s belopta magát az ország fiatalságának szívébe. Fölösleges ragozni is a dolgot, eddig is jó volt, idén is az lesz!

3. Brains (2008, 2009, 2010, 2012, 2013) Hazajárnak hozzánk, szeretnek itt lenni és mi is szeretjük, ha itt vannak. A fiúk olyanok, mint a kis rózsaszín Duracell nyuszik, ha egyszer fölteszik szőrös kis tappancsukat a színpadra, onnantól kezdve nincs megállás! Bármelyik évet nézzük is, sosem okoztak még nekünk csalódást, és a Brainst ismerve idén sem lesz ez másként. Amíg Colombonak egy (de inkább egy se) lába éri csak a földet a koncerten, addig baj nem lehet!

2. Punnany Massif (2011, 2012, 2013) Az ország, a Közgáz és mindannyiunk kedvence. Erőteljes, ugyanakkor fülbemászó szövegeikkel, melyeket lehetetlen nem énekelni, egy korszak, a mi fiatalságunk meghatározói és elmesélői. Mára hihetetlenül népszerűvé váltak, azonban szerencsére sikerült megőrizniük a régi underground érzetet és stílust. Karrierjük eddigi csúcspontját idén nyáron érték el, mikor is Szabadon című számuk lett a Sziget fesztivál hivatalos himnusza, ezzel a Placebo és a Prodidzsáj nyomdokaiba lépve. Az Élvezd mindig megmelengeti a szívedet, a Szabadon mindig azt mondatja veled, hogy Na-Na-Na; a Kopóggyá mindig megmosolyogtat, a Másfél hete pedig mindig keserédes könnyeket csal a szemedbe. Ne hagyd ki idén sem!

1. Hadouken! (2010) Nem véletlen, hogy a banda egy évvel a báli fellépésük után, 2011-ben és idén is meghódította a Sziget nagyszínpadát, hiszen ezek a srácok teljesen őrültek! A zenekar játszott, és még évek múltán is kirázza az embert a hideg, ha visszagondol, hogy a tömeg pedig annyira bepörgött, hogy a kordont már-már a zenekar arcába tolva őrjöngött. Felejthetetlen volt!

 

Kíváncsi vagy arra is, hogy idén kik lépnek fel és milyen számokra fogsz bulizni  a Közgáz Gólyabálon. Szívesen olvasnál többet a rendezvényről? Akkor keresd fel a Közgáz Gólyabál honlapját!

írta: Péntek Patrícia

süti beállítások módosítása