Környezetvédelmi hónap a Francia Intézetben

Érdekel a környezetvédelem, a fenntartható vízgazdálkodás vagy a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségek? Ha igen, akkor jó helyen jársz!

víz.jpg

 

A Francia Nagykövetség Kulturális és Együttműködési Osztálya, a Francia Intézet, az Alliance Françaiseés a Vidékfejlesztési Minisztérium idén novemberben tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Környezetvédelmi Hónap programsorozatot, hogy felhívjáka figyelmet a bolygónkat érintő problémákra és reagáljanak a nemzetközi fórumokon tárgyalt legfontosabb kérdésekre.

2013. a Vízügyi Együttműködések Nemzetközi Éve, melynek keretében október elején Magyarország rendezte meg a Víz Világtalálkozót. Ezzel összhangban a konferenciasorozat reflektorfényének egyike a víz. A téma nem véletlen, hiszen a víz problémájának megoldása korunk egyik kihívása. Az egy főre eső vízfelhasználás a népességnél gyorsabb ütemben növekszik, az édesvízkészlet a Földön pedig korlátos. Tavaly a Rió+20 fenntartható fejlődés konferencia is kiemelte a víz alapvető jelentőségét, melyet a tanácskozás záródokumentuma is megerősített „ A jövő, amit akartok.”

A programsorozat része egy kiállítás, amely fontos szerepet játszik annak megértésében, hogy a fenntartható vízgazdálkodás kidolgozása elengedhetetlen. Avíz az élet forrása, és a fejlődés nélkülözhetetlen eleme.A természeti kincsek és élőlények, az ökológiai gazdálkodás, valamint a genetikailag módosított szervezetek további alapvető pontját képviselik a konferenciának. 2014-ben a Környezetvdelmi hónap a klímaváltozás témáját érinti.

A hónapban további érdekes előadásokkal bővíthetjük ismereteinket a Francia Intézetben:

  • Zöldkémia vagy petrolkémia?  Vajon helyettesítheti-e a zöldkémia a petrolkémiát?
  • A GMO és a méhek – együttélés vagy nem?

A budapesti Francia Intézetben megrendezett programok ingyenesek. Egész hónapban megtekinthető a Víz tudományos szemmel című francia-angol kiállítás. A legfiatalabbak számára külön program készül a hulladékhasznosítással és a megújuló ernergiaforrsások bemutatásával.

A főváros mellett Szegeden és Pécsen is tartanak előadást és filmvetítést a vizet érintő legfontosabb kérdésekről.

Érdemes tehát ellátogatni az Alliance Française-be! Ne hagyd ki, ott a helyed!

süti beállítások módosítása