Rejtett értékek lelőhely
Idén negyedszerre TEDxYouth@Budapest

A körülöttünk lévő láthatatlan történeteket mutatja be a 30 alatti előadókat felvonultató egész napos esemény.

tedxy.jpg

2013. november 13. – Idén, az immár negyedik TEDxYouth@Budapest esemény több mint húsz olyan történetet mutat be melyek körülöttünk zajlanak, mégis a legtöbbünk számára láthatatlanok. Ezek a történetek bátorságról, szenvedélyről és nem utolsó sorban az akadályok leküzdéséről szólnak. A TEDxYouth@Budapest szervezői idén is különleges hazai fiatalok egyedülálló történeteit hozzák el nekünk a TED konferenciáktól megszokott izgalmas és magával ragadó módon, egy tömény napba sűrítve az elmúlt évben felfedezett 30 alattiakat és történeteiket.

„Azoknak, akik idén ellátogatnak a TEDxYouth@Budapest napra láthatatlan történeteket teszünk láthatóvá. Egyebek mellett meghallgathatják, hogyan változtatta meg egy-egy fiatal a saját történetét – körülményei, adottságai, a felmerülő korlátok és határok ellenére – és azt, hogyan változtatta meg a saját történetük őket magukat és a körülöttük lévő világot. Hisszük, hogy egyetlen történet is képes új nézőpontot és új értéket teremteni” – meséli Szörnyi Krisztina, a TEDxYouth@Budapest főszervezője.

Az idei előadók történetei nézőpontváltásról bátorságról, szenvedélyről, akadályokról, a megszerzett tapasztalat átadásáról, és arról szólnak, hogyan gondolkozzunk egy kicsit másképp! Mert ahhoz, hogy gondolatok szárnyalni tudjanak, hogy egymásra találjanak és megtermékenyítsék egymást, láthatóvá, hallhatóvá kell tenni őket.

 

Íme néhány előadó a 2013-as programból:

Vaskuti Gergely kriminológus és pszichológus, a Chance Program egyik ötletgazdája, kidolgozója és vezetője. Meggyőződése, hogy nincsen reménytelen helyzet, vagy végérvényesen elrontott élet – hisz a változás lehetőségében. Előadása rövid időre elrepít a távoli Sri Lanka szigetére. Őszintén mesél arról, hogy az egzotikus ország, az ott átélt élmények és megszerzett tapasztalatok, hogyan hatottak saját magára, valamint a programban résztvevő, addig nehezen kezelhető gyerekekre és fiatal felnőttekre.

Német G. Dani Budapesten és Sydneyben végezte környezetmérnöki és közgazdász tanulmányait. Egyetemi évei alatt British Council klímanagykövet és ifjúsági kajak világbajnok is volt, jelenleg pedig fenntarthatósági tanácsadóként dolgozik a Deloitte-nál. Előadásában a fenntartható jelenről fog beszélni, és hivatalosan útnak indítja projektjét a Ususty-t; ami egy egyszerű és kreatív megoldást jelent az e-szemét globális problémájára. 

Berkovics Dalma öt évig tartó párizsi és chilei kalandok után tért haza Magyarországra. Párizsban a HEC School of Managementen végzett – több évig tanácsadóként dolgozott a BeCitizen munkatársaként fenntarthatóság és környezettudatos vállalatirányítás területén. Két nemzetközi szervezet, az OuiShare és a MakeSense projektmenedzsereként jutott el Chilébe, ahol helyi sharing economy témájú startupokat és társadalmi vállalkozásokat mentorált. Jelenleg az OuiShare és a Collaborative Consumption magyarországi képviselője. Előadásában a hozzáférés erejéről beszél, arról hogy hogyan definiálja újra fogyasztási szokásainkat a megosztásra épülő gazdaság terjedése. 

Varga Balázs mechatronikai mérnök, örök nyugtalan, alkotási vágytól fűtött fejlesztő és cégvezető. Rajong a komplex műszaki rendszerekért, a járműfejlesztésért, a versenyzésért. Előadásában bemutatja, hogyan tudunk elszakadni a konvencióktól, más perspektívából tekinteni a problémákra, és ezáltal szokványos dolgokból merőben újakat létrehozni. Rámutat arra, hogy a szürke hétköznapok munkáit is lehet gyermeki lelkesedéssel művelni.

A világ folyamatosan változik, és az új generációk új szabályokat hoznak. November 23-án a MOM Kulturális Központban reggel fél tíztől az Y-generáció kap lehetőséget arra, hogy fenekestül felfordítsa gondolkodásunkat és életünket.

Az idei TEDxYouth@Budapest történeteivel arra biztatunk, fedezd fel és oszd meg te is a saját történeted!

A részletes programot itt találod!

 

A TEDxYouth@Budapest 2013-mal kapcsolatos fontosabb tudnivalók:

Időpont: 2013. november 23. (szombat), 9.30-18.30

Helyszín: MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Esemény: Egész napos konferencia kb. 90 perces szekciókkal, amelyekben 10-15 perces előadások váltakoznak 40-50 perces, kötetlen beszélgetést lehetővé tevő szünetekkel.

Info: tedxyouthatbudapest.com
Facebook: facebook.com/tedxy
Kontakt: info@tedxy.hu

 

süti beállítások módosítása