A Nagy Levin
„Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan”

Remélem, ismerik Rejtő Jenő híres figuráját a könyvekből. Nagy Levin, a haspók, akiről senki sem tudja kicsoda, mégis elvárja, hogy tudják ki ő.

 http://static.netpincer.hu/caterer/sh-8c026d36-e788-d0a0-f014-7688399981c5/nagylevin_logo_220x200.png

Csepelen van egy isteni étterem. A neve A Nagy Levin, és be kell, hogy valljam, a hely hihetetlenül ötletes. Tavaly költöztek egy forgalmasabb helyre, és féltem, az új épület nem lesz olyan hangulatos és lebilincselő, mint a régebbi. De kellemeset csalódtam.

Régebben egy eldugott kis csöndes parkrészen voltak, ahol imádtunk a teraszon étkezni. Persze belülről is szép volt, bár kissé sötét, de ez mit sem rontott a hangulatán. A robusztus faasztalok és a hatalmas nyílt terasz a fák között lenyűgöző volt.

Az új étteremben még csak a belső részen étkeztem, és azt kell, hogy mondjam, fenomenálisan jól oldották meg a kialakítást. A bútorok egyszerűek, fából vannak, a székek bőrből, az ét­terem világos, napfényes. A díszí­tés se csicsás, kissé réginek ható (vagy talán régi is) egyszerű kis díszek vannak elhelyezve néhol, hogy mégse legyen olyan kopár minden, az asztalok pedig jól elkülönülnek egymástól. De a legjobb mégis a falon a tapéta. Különböző képregénykockák és jelenetek láthatók rajtuk a művész úr könyveiből. Ha valakinek olvasni támadna kedve, amíg az ételre vár, csak szét kell néznie. De ez nem meglepő, hiszen ebben az étteremben minden Rejtő Jenő, de főleg Nagy Levin köré épül. Az alátét is egy képregény tulajdonkép­pen (általában A három testőr Af­rikában című könyvből). Az étlap Levin életrajzával és vicces törté­neteivel kezdődik. Épp ezért a pincérek türelmesek, hiszen fontos, hogy a vendég megismerje a híres Levint, mielőtt megkóstolná a főztjeit. Viszont az ételek nevével már nehézségeink akadhatnak. Például: Combfilé, melyet hiába kívántak a matrózok vagy A Kalachad kaszinó desszertje. Hát nem hangzik jól?

http://1.bp.blogspot.com/-KT41Tds8mJo/UBtoxStJL_I/AAAAAAAAAxA/q3bw7YzBsAY/s1600/Bend%C5%91K%C3%A9m_120801_Nagy+Levin.jpg

Plusz jó pont, hogy istenien csinálják az ételeket. Aki szereti a jó nagy adagokat, a sok hagymát, főleg a fokhagymás ízeket, az imádni fogja. Persze mielőtt bárki is rendel, a furfangos ételnevek miatt jobb, ha megkérdezi a pincéreket, tulajdonképpen mit is fog enni, nehogy a végén mást kapjon, mint amit elképzelt.

Az árak nem túl magasak, de nem is mondanám olcsónak, viszont ez egy jó étteremtől reális. Legalábbis manapság már mindenképp. És szerintem mindenképp megéri az árát.

A kisgyerekek is jól érezhetik magukat (és a szüleik is nyugodtan tudnak enni), ugya­nis van játszósarok is az étteremben.

Nekem fantasztikus élményeim vannak az étteremmel kapcso­latban, és általában a legvic­cesebb mindig az, amikor félre hallják az emberek az étterem nevét, és visszakérdeznek, hogy a nagy Lenin? Nos igen, képzeljenek el egy éttermet, ahol Lenin főztjeit szolgálják fel…

Az az igazság, hogy én eddig nem nagyon találkoztam olyan­nal, akinek nem tetszett volna az étterem, és az ételek. Mert tényleg lenyűgöző. Aki jót akar enni, és jót akar nevetni, az mindenképp látogassa meg.

süti beállítások módosítása