Perverz pénzosztók

A jeges vödrös kihívásnál sokkal nagyobb ösztönző erő rejlik a szexualitásban. A hollywoodi sztárok vasárnap kiszivárgott meztelen képei vajon hány internetezőt ösztönöztek adakozásra? A válasz: meglepően sokat. Mennyi pénzt ért meg Jennifer Lawrence melleinek látványa?

icloud.jpgEredeti kép forrása: LOOK

2014. augusztus 31. - Kilenc pornószínésznő kínálta fel melleit fogdosásra egy tokiói jótékonysági rendezvényen. A "Boob Aid"-et tizenkettedszer rendezték meg, idén 4100 látogató tapintott rá a keblekre. A szervezők az AIDS megelőzésére az előzetes becslések szerint közel 10 millió forintnyi yent gyűjtöttek.

Szintén ezen a napon amerikai sztárok meztelen képei kerültek nyilvánossága. A jelenlegi információk az AnonIB fórumhoz kötik a kiszivárogtatást. Az oldal gyülekezőhelye volt a sztárok iCloud tárhelyének feltörésére szakosodott felhasználóknak, akik trófeákként vadásztak a hírességek pikáns fotóit. Innen dobantott az a “gyűjtő”, aki végül a nagyközönség elé tárta a celebek képeit. Motivációja mindmáig ismeretlen, a BusinessInsider spekulációja szerint bepöccent, mert rájött többet fizetett a kollekciójáért, mint amennyit az valóban ér. Megpróbálta tehát visszaszerezni a pénzét. A szivárogtatások mellé ezért adományokat is gyűjtött saját magának, azonban csak 120 dollárt (28 ezer forintot) sikerült felmarkolnia.

A gyűjtemény hamarosan elérte a 4chant, a Redditet, a Tumblr-t és hasonló oldalakat. Gyaníthatóan milliók látták Jennifer Lawrence és celebtársai meztelen testrészeit. Jöttek a reakciók. Felháborodás. Rengeteg véleménycikk született, amely a történtek morális dimenziót vizsgálta. Olyan ez, mint a kukkolás. Ugyanezt csinálja az NSA is! Nem más ez, mint nemi erőszak!

Mindeközben a Reddit felhasználói alfórumot nyitottak a képeknek. Az r/TheFappening hamar népszerűvé vált: egy nap leforgása alatt több, mint százezer feliratkozót, és 141 millió oldalmegtekintést tudhatott magáénak.

A meztelen képek nirvánájában a romlottság közepette egy nemes gondolat is táptalajra lelt. Egy felvetésre elhatározták a felhasználók, hogy ők bizony Jennifer Lawrence tiszteletére adakoznak a PCF-nek, egy prosztatarákkal foglalkozó alapítványnak. A sok perverz nagyjából 6 600 dollárt (másfél millió forintot) adott össze a karitatív célre.

Így minden idők legundorítóbb tömeges kukkolásának lett egy "napos oldala", amely mindannyiunkat emlékeztet arra, hogy a legabberáltabb egyénekben is megvan a jóra való hajlam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...vagyis mégsem, mert a PCF visszautasította a támogatást az érintettek iránti tiszteletből. Egy redditelő ebből levonta a tanulságot:

Srácok, mi szó szerint rosszabbak vagyunk, mint a rák.

A fórumozók ezt követően a water.org-nak szerettek volna pénzt utalni. A segélyszervezet harmadik világbeli lakosoknak épít hozzáférést a tiszta ivóvizhez és a csatornázáshoz. Nyilván ők sem fogadták el a felajánlást.

A cikk elején említett japán kebelfogásban és a világszerte végbement tömeges kukkolásban egy a közös. Mindkettőnél perverzek adakoztak. Kétségtelen, hogy a szigetországbeli felnőtt filmesek akciója tervezett volt - nem sérült senkinek se a méltósága vagy a magánélethez való joga, míg a hírességek esetén igen. Azonban azt se szabad elfelejtenünk, hogy a celeb képek esetében nem a szexuális vágy okozta az adakozást, hanem a bűntudat. A karitatív egyesületek viszont nem kívántak megadni a feloldozást. Helyesen tették?

Vajon a pénznek tényleg van szaga vagy az adományokat bárhonnan el kell fogadni a jó cél érdekében?

süti beállítások módosítása