Válj Arisztotelész és Churchill örökösévé!
A Retorikaműhely felvételit hirdet

10408021_778564105518697_2207582620204067902_n.jpg

Megfigyelted már, hogy egyes közéleti szereplők egy értelmes mondatot nem tudnak összerakni? Szeretnél náluk jobb lenni? Már az vagy. De még sokkal jobbá válhatsz, ha jelentkezel a Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Retorikaműhelyébe!

A negyedik éve induló képzésen lehetőséged adódik elsajátítani azt a tudományt, amit Cicero, Lincoln vagy Kennedy űzött! Olyan hatásos beszédeket tarthatsz álmaidról, mint Martin Luther King Jr.! A közönség úgy eszi majd a szavaid, mintha te lennél Lady Gaga! Felkiáltójelek! Lehetőségek!

Gyakorlatorientált képzésről van szó, hiszen minden alkalommal lehetőséged lesz a műhelytársaid előtt előadni egy-egy előre kijelölt témában megírt szöveged!

A kedden azaz holnap fél hatkor (17:30) a C314-ben kezdődő felvételin kell bizonyítanod elkötelezettséged. Jelentkezz, ha te is szeretnél hatásos beszédeket mondani, amelyek másokat cselekvésre ösztönöznek.

Alább elolvashatod Metzler Viktória júniusi Közgazdászban megírt beszámolóját a Retorikaműhely gálaestjéről, ami után már látni fogod mennyire érdemes a műhely tagjává válni!

Szónoklatok éjszakája

Nemrégiben az a szerencse ért, hogy bepillantást nyerhettem a Retorika Műhely munkájába.

A felvételt nyert tagok eddig csupán zárt körben találkoztak minden héten, hogy különböző témákban beszédeket alkossanak, és egymásnak előadják őket. A műhely két éve működik. Operatív vezetője Rétvári Márton, Országos Kossuth Szónokverseny-nyertes, valamint -különdíjas hallgató, aki szabadidejét áldozza arra, hogy bevezesse a tanítványait a retorika rejtelmeibe. Szervezeti részről a munkát Dr. Aczél Petra, a Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet igazgatója támogatja. Egyben ő volt a május 7-én megrendezett, a legutóbbi két szemeszteren át tartó képzés lezárásaként szolgáló nyilvános gálaest megnyitója és moderátora. Mind a heten egy-egy beszéddel készültek az alkalomra, összesen négy különböző témából választva. Az idei szónoklatok az év szaváról, a selfie-ről; egy új ipari forradalom lehetőségéről; az egyetemre járás fontosságáról vagy éppen fölöslegességéről; illetve a sokszínűségben előforduló egységről szóltak. A gondosan felépített beszédeket a végén – miután már mindet meghallgattuk – a közönség is méltathatta, valamint magához a témához is bárki hozzászólhatott. Minden épp úgy zajlott, ahogy az est szónokai egész évben, a heti találkozásaik során is tették, csak ez alkalommal nyilvánosan, ünnepélyesen. A dicsérő szavak és kritikák után a hallgatók kis fogadásra invitálták a vendégeket, mialatt mindenki kötetlenül beszélgethetett. Az előadók közül többen is kiemelték, mekkora élményt jelentett számukra, hogy végre nem csak egymásnak, hanem igazi nagy közönségnek tarthatták meg a beszédeiket, ráadásul szeretteiknek is megmutathatták, mennyit fejlődtek szónoki képességeik a tanév során.

Az este moderátora szintén örömét fejezte ki, hiszen a korábbi egy szemeszteres csoportok után, ez a csapat vállalta az egész éves képzést. A műhelybe jövőre is bárki jelentkezhet, így a vállalkozó szelleműeknek szeptembertől adott a lehetőség, hogy kipróbálják magukat.

Meltzer Viktória

süti beállítások módosítása