Mi fán terem a nyilvános diplomácia?

Ha magadra akarod vonni valaki figyelmét, jól kell prezentálnod magad. Hiszed vagy sem ez az országok közötti diplomáciában is érvényes! Minden titokra fény derül a szerdai kerekasztal-beszélgetésből!

publicdiplonanemazenekes.png

Mekkora hatással bírhat, ha egy ország jól tudja magát előadni a többi ország nyilvánossága előtt? Tekinthető ez a csábítás művészetének? Habár a diplomácia ezen ága hazánkban még csak gyerekcipőben jár, a külföldi politikában rendkívüli népszerűségnek örvend. Legjobb példa erre Kennedy híres “ich bin ein Berliner” beszéde, amely osztatlan sikert aratott a Nyugat-Berlin közönségre.

Ha érdekel, milyen lehetőségek rejlenek a nyilvános diplomáciában, remek hírem van a számodra: egy kerekasztal-beszélgetésen részletesebben elmerülhetsz a témában. A Magatartástudományi és kommunikációs intézet “Komm7” programsorozatának keretein belül szerdán rendezzük meg a Public Diplomacy workshopot.

Meghívott vendégeink:

  • H.E. Tom Norring, Dánia magyar nagykövete
  • Íjgyártó István, kulturális diplomáciáért felelős államtitkár
  • Nagy Sándor András, USA-szakértő
  • Péterfi Barbara, újságíró

A szakértőink a kerekasztal-beszélgetésen során megvitatják, milyen lehetőségek rejlenek a nyilvános diplomáciában és ez miben különbözik a hagyományos, propagandától. Még az is kiderül, miért is egyre népszerűbb napjainkban a diplomácia e formája, mik a részei és technikái és hogyan használják az egyes államok.

Ha érdekel, hogyan tud egy ország minél jobb képet kialakítani magáról a nyilvánosság előtt, akkor nincs más dolgod, mint ellátogatni a Budapesti Corvinus Egyetem C épületének 107-es termébe szerdán 17 órakor. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt! Ha gondolod iratkozz fel a Facebook eseményre!

Muhel Emese

süti beállítások módosítása