Amikor lassan megkattansz – 10 biztos jele a közeledő vizsgaidőszaknak

Összegyűjtöttük, mi a tíz legnyilvánvalóbb ismérve a vizsgaidőszak közeledtének és – ó, ne! – eljöttének. Hogy felkészülhessetek, vagy ha már késő, legalább nevethessetek rajta.

 

  1. Gyakorlatilag teljesen mindegy, mi van rajtad, és hogy nézel ki, akár otthon vagy, akár lerohansz a boltba. Ha mindent kimostál, akkor felveszed azt, amit éppen találsz, nem számít, hogy tiszta-e vagy normálisan néz ki. Ugyanígy nem számít, van-e rajtad smink, vagy borostás-e az arcod, kócos- vagy tiszta-e a hajad. Mindennek mindegy.
    apolatlangif.gif


  2. A boltban a szalagon világosan kivehető a prioritási sorrend: energiadús, nagyon édes vagy nagyon sós, és lehetőleg minél több koffeint tartalmazzon. Minimális figyelmet kap az egészség és a kiegyensúlyozott táplálkozás – ugyan már, kit érdekel, ha holnap a féléved átlaga múlik az agykapacitásodon.
    kavegif.gif

  3. Az emberek iránti szereteted és türelmed fordított arányosságban áll a hátralévő oldalak számával.
    turelmetlenseggif.gif

  4. A magánéleted miatt egyáltalán nem kell aggódnod – mert nincs.
    maganeletgif.gif

  5. Hirtelen borzasztó fontosnak tartasz elintézni már régóta megoldásra váró feladatokat: visszaviszel könyveket a könyvtárba, elmész a megírt képeslapokkal a postára, veszel néhány kifogyóban lévő dologból újat, kipróbálsz új recepteket, muszáj kitakarítanod az egész szobát vagy házat, hangulatosabbá tenned a környéket – mert mégiscsak jönnek az ünnepek – és felhívnod a rokonaidat, akikkel már egy ideje nem beszéltél. Igazából mindent szívesebben teszel, mint hogy leülj tanulni.
    hiperaktivgif.gif


  6. Ahogy vészesen közelednek a határidők, ez az ellenkezőjébe csap át: ameddig csak az igényesség mellőzése megengedi számodra a világi dolgok hanyagolását (fürdés, fogmosás, alvás).
    osszeomlasgif.gif

  7. Az ágyad válik a szentélyeddé 24/7-ben. Ülve lehet rajta tanulni, enni-inni, fekve aludni. Aztán egy idő után utóbbit is elhanyagolod.
    agygif.gif


  8. Újabb kávé vagy tea készítésekor már igazán nem számít, hogy mikor használtad a poharat utoljára, mióta áll elmosatlanul ott – végül is ugyanaz kerül bele. Ugyanez érvényes a tányérra, amin csak morzsák vannak.
    piszkosgif.gif

  9. Rövidesen azt kívánod, bárcsak ne létezne szociális média. Aztán amint megakadsz valamiben, hálát adsz az Égnek, hogy instant megkérdezhetsz valakit. Mert más is ugyanúgy „nem használja” azt ilyenkor.
    szamitogepgif.gif

  10. Amikor álomba tanulod magad, rövidesen kezded úgy érezni, hogy megkattansz, mert még ott is azt folytatod tovább, amit tanultál.
    tanulasgif.gif

+1. Már azt is felüdülésnek érzed, ha lementél öt percre az utcára boltba, cigizni vagy csak megnézni, hány fok van. Mert azt muszáj volt.
heppineszgif.gif

(A bejegyzés hangulatgifjeit Süle András felelős szerkesztő úr válogatta)

süti beállítások módosítása