Kozmopolita Turmix

Elkészült az Interkulturális Műhely új, sokszínű magazinjának első száma. Az eredmény egy vékonyka, de tartalmas kiadvány változatos témákkal, egyedi és egyéni nézőpontokkal. A szerzők élmények és gondolatok egy egyedi mixével örvendeztetik meg az olvasót

interkultikarikari.jpg

A Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Interkulturális Műhelye büszkén jelenti, hogy a december 9-i Interkulti Karácsonyon útjára indította online magazinját. Az „Intercultural Mind Trips” a nemzetköziség jegyében angol nyelvű és sokszínű témákat mutat be. A kozmopolita turmix a tervek szerint szemeszterenként egyszer jelenik majd meg.

Ahogy a magazin beköszönőjében is olvashatjuk, a diákszervezet corvinusosok egy olyan csapatából áll, akiknek célja, hogy közelebb hozzák az emberekhez az interkulturalitást. De hogy mi is pontosan ez az ismerősen csengő, kicsit talán mégis homályos kifejezés? Mivel divatos használni, sokan sokféleképpen magyarázzák, így a legfontosabb összetevői álláspontonként és definíciónként változnak. A vizsgán max pontot érő, rövid válasz a következő: a különböző kultúrák irányába nyitottságra, türelemre és pozitív hozzáállásra van szükség.

A Műhely tagjai szerint interkulturálisnak lenni több ennél, de újabb meghatározások helyett ők inkább megmutatják, számukra mi minden fér bele ebbe a tág témakörbe. Ennek jegyében az első szám a sokféleség címszóra építkezik olyan kérdésekkel, mint hogy ki számít kozmopolitának a globalizált világunkban, mi a helyzet a nyilvános diplomácia frontján vagy, hogyan vált hobbivá a briteknél a ’royal baby’ spekuláció.

A magazin határokat átlépő, képzeletbeli utazásra invitálja az olvasót, aki a végére jó néhány egyéni nézőponttal lesz gazdagabb, de akár saját kultúraközi énjét is felfedezheti.

Az Interkulturális Műhely csapata ezzel a sokszínű kiadvánnyal kíván boldog és békés ünnepeket!

süti beállítások módosítása