Vissza a múltba (azaz Stars Hollow-ba)

Az elmúlt 20 évben számos sorozat nőtt a szívünkhöz, s követtük lelkesen hétről hétre az eseményeket, legyen az a Jóbarátok, a Vészhelyzet, vagy nem is olyan rég az Így jártam anyátokkal. Bár közel sem egyszerű egy top 10-es listát összeállítani ezekből, abban egyetérthetünk, hogy nem én lennék az egyetlen, akinél a Szívek szállodája igen szép eredményt érdne el azon a bizonyos listán. Ebből kifolyólag nem is hiszem, hogy lenne olyan rajongó, aki még nem hallotta volna, de ha mégis, hát tessék: Föld hív mindenkit, a Gilmore lányok története folytatódik!

Aki nem ismerné (természetesen a hiány minél hamarabb pótlandó!), a Szívek szállodájában egy fiatal anya (Lorelai) és lánya (Rory) egyrészt cseppet sem unalmas, ugyanakkor tipikus amerikai kisvárosi életét követhettük onnantól, hogy Rory bekerült az előkelő magángimnáziumba, odáig, hogy a Yale egyetemen lediplomázott. Visszagondolva azonban a sorozat immár 15 (!) éve debütált Amerikában, s állítom, hogy ha nem is emlékszem, pontosan mikor, már legalább 10 éve láttam én is az első epizódot. Időközben mindannyian beazonosítottuk magunkat egy-egy karakterrel, megvoltak a kedvenceink és azok is, akiket szívesen kiírtunk volna a forgatókönyvből. Együtt nőttünk fel Rory-val, ott voltunk a péntek esti vacsorákon, és ámultunk, hogy a híres anya-lánya páros hogy tud annyi kávét és gyorskaját fogyasztani (és közben nem elhízni). A körmünk rágtuk a Dean-Jess-Logan trió feltűnésekor, és megkönnyeztük, mikor Lorelai és Luke között végre elcsattant az a bizonyos oly rég óta várt első csók. Összetört a szívünk Richard szívrohamakor, a hajunk téptünk Christopher visszatérésekor és nem értettük, hogy egy olyan okos lány, mint Rory, hogy hagyhatta maga mögött a Yale-t egy időre. A történetek és a szereplők listája a végtelenségig folytatható lenne, közös azonban bennük, hogy egytől egyig felejthetetlenné tették a sorozatot és hiányoznának, ha nem látnánk őket viszont.

rory-gilmore-girls-33131577-1024-768.png

A történet hallhatatlanságát mutatja, hogy amellett, hogy gyakran ismétlik, többen a mai napig Rory-hoz hasonlítjuk magunk, hisz szinte egyszerre éltük át a gimnazista éveket, így együtt nőttünk fel, a mi egyetemi éveink azonban még most is tartanak. Kíváncsiak vagyunk, vajon mi lett egyik kedvenc szereplőnkkel, és velünk mi lesz, ha magunk mögött hagyjuk az egyetem biztonságot nyújtó falait. A sorozat visszatérése nem kis izgalomra és találgatásra ad hát okot. Bár egyelőre még mindig csak tapogatózunk, azt már tudhatjuk, hogy az eredeti forgatókönyvírók, Amy Sherman-Palladino és Daniel Palladino visszatérnek és reményeink szerint a tervezett 4x90 perces epizódok végleges lezárásakor megtudhatjuk, mi volt az a négy bűvös szó, amit az írónő a sorozat legelejétől befejező mondatként szánt, azonban tekintve, hogy az utolsó évadot már nem ő írta, nem volt alkalma használni. A szereplőgárdát tekintve annak ellenére, hogy a főbb karakterek visszatérése már szinte biztos (hol is lenne a Szívek szállodája Lauren Graham (Lorelai), Alexis Bledel (Rory), vagy Scott Patterson (Luke) nélkül), még bőven vannak kérdőjelek.

edward-herrmann-photo.jpg

Edward Herrmann (Richard) halálát a találgatások szerint bele kell majd írni az új epizódokba és az azóta felkapott Melissa McCarthy (Sookie) visszatérése is kérdéses. Azt sem tudjuk, hogy a mellékszereplők közül ki térhet vissza ilyen rövid idő alatt és merre kanyarítják majd az események fonalát. Számomra nem kevés megválaszolatlan kérdést hagyott maga mögött az utolsó epizód, így remélem, hogy ezek legalább egy részére választ kapunk majd. Tudni szeretnénk, hogy mi lett Lorelai és Luke között, hogy sikerült a nagy Obama-kampány Rory számára és hol helyezkedett el utána, vagy mi lesz a péntek esti vacsorák sorsa Richard nélkül? Az utolsó évad óta eltelt időben milyen nagyra nőttek Lane, illetve Sookie gyermekei, mi lett Paris és Doyle sorsa, ki mellett fog Rory végleg kikötni és mi az a négy bűvös záró szócska?

Megannyi elvárás mellett könnyen csalódik az ember, de biztos, ami biztos, egy doboz zsepi azért nálam lesz az utolsó 360 perc alatt…

süti beállítások módosítása