Újra lehet kölcsönözni a Corvinus könyvtárából - Legfontosabb tudnivalók

ressely-c2-min.jpg

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben a Budapesti Corvinus Egyetem könyvtára zárva tartott. 2020. május 28-tól azonban az új kölcsönzési rend szerint újra lehetőség nyílik igénybe venni a könyvtár bizonyos szolgáltatásait. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

A budapesti Egyetemi Könyvtár kölcsönzési szolgáltatásának újraindulásáról a legújabb Elnöki Testületi rendelkezés számol be (a honlapon itt elérhető), az érvényben lévő szabályok pedig a könyvtár honlapján olvashatók. Az olvasótermi szolgáltatások továbbra is szünetelnek, csak a kölcsönzési szolgáltatás vehető igénybe új rendszer szerint, amit a következőkben röviden bemutatunk.

 

Ki kölcsönözhet?

A Corvinus hallgatói, oktatói és alkalmazottai.

Hogyan lehet könyvet igényelni?

A kölcsönzési igényt a könyvtár honlapján egy online űrlap kitöltésével vagy e-mailben a library@uni-corvinus.hu címre lehet elküldeni.

A kért műről meg kell adni a következő adatokat: szerző, cím, kiadó, megjelenési év.

Gyorsítja a mű azonosítását, ha a könyv katalógusbeli direktlinkjét is elküldjük, ami a példányadatok alatt található (pl. http://hunteka.uni-corvinus.hu/hu/record/-/record/BCEKK391549).

Hány könyvet lehet egyszerre igényelni?

Egyidejűleg legfeljebb 4 kötet kérhető.

Mikor lehet kölcsönözni?

Hétfőtől csütörtökig, 9:00 és 17:00 óra között.

ressely-c4-min.jpg

Mikor és hogyan vehetők át a kölcsönzött könyvek?

A 11:00 óráig beérkező igények délután 14:00 és 17:00 óra között átvehetők, de legkésőbb a következő munkanapon 17 óráig.

A 11:00 óra után érkező igények a következő munkanapon 9:00 és 17:00 óra között átvehetők.

A csütörtökön 11.00 óra után beérkező kérések könyvei hétfőn vehetők át.

A könyv átvételekor legyen nálunk a könyvtári kártyánk, viseljünk szájmaszkot, és tartsuk be a biztonsági előírásokat.

Hogyan lehet visszaadni a könyveket?

A könyvtár előtti dobószekrénybe lehet elhelyezni őket hétfőtől csütörtökig 9:00 és 17:00 óra között. A bedobóból kivett könyvek 72 óráig karanténba kerülnek, addig a kölcsönző nevén maradnak. Ezután lesznek újra kölcsönözhetőek és elérhetőek a könyvtári rendszerben. 

Meddig kell visszahozni a járvány miatt nálunk maradt könyveket?

A már kikölcsönzésre került könyvek esetében a kölcsönzési határidőt a könyvtár 2020. szeptember 4-ig meghosszabbítja. Mégis ha tehetjük, hozzuk vissza minél hamarabb a köteteket, segítsük egymást a vizsgaidőszakban!

 

Képek: Ressely Kinga, Szöveg: Taxner Tünde

2020. június 3.

süti beállítások módosítása