Közelebb - Új podcast pszichológiáról, karrierről és tanulásról

ht_youtube.png

Kíváncsi vagy, mi történt a járvány hatására a munkaerőpiacon? Milyen egy online állásinterjú, és mihez kezdhetsz jelenleg pályakezdőként? A Corvinus Hallgatói Támogatás pszichológus és karriertanácsadó szakemberei új podcastjük első részében vendégeikkel gyakorlatias válaszokat adnak. Mivel mi is elsődlegesen hozzátok, egyetemistákhoz szólunk, a Közgazdász Online csatornáin indították el új podcastjüket, a Közelebbet. Ismerjétek meg a motivációkat a podcast mögött, és hallgassátok meg az első részt! 

2020.11.20. Írta: Széles Zsuzsanna, grafika: Nagy Dávid, Közgazdász

A Corvinus Hallgatói Támogatás pszichológusokból és szakképzett segítőkből álló sokszínű csapata 2020 tavaszán újult meg, és azóta is bővül. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több területen, minél több szolgáltatásunkkal támogathassunk Titeket a hallgatói életút alatt, úgy, ahogy arra Nektek a leginkább szükségetek van.

A járványhelyzet miatt nekünk is sok mindent újra kell gondolnunk, hiszen a távoktatás ideje alatt nincs lehetőségünk személyes találkozások lebonyolítására. Így került képbe a podcast, mint kézenfekvő formátum: el tudjuk készíteni a digitális munkamód mellett is, és számos előnye van felhasználói szempontból is, hiszen ott és akkor tudjátok meghallgatni az epizódokat, amikor Nektek a legalkalmasabb, a részeket meg tudjátok egymással osztani, és később, ha szükséges, vissza tudjátok keresni őket.

A podcast elnevezés eredetére két megközelítés van: az egyik szerint a kifejezés az angol „P.O.D.” rövidítés (portable on demand / igény szerint hordozható) és a „cast” (broadcast / sugározni, közvetíteni) szó összetételéből keletkezett, a másik szerint pedig az „iPod” és a „cast” szavakat mixelték újra. Akármelyik legyen is, a lényeg, hogy digitális tartalomként bármikor meghallgatod, megoszthatod, visszakeresheted a részeket.

A Közelebb podcastsorozat epizódjaiban izgalmas beszélgetésekre számíthattok szakértőktől pszichológiai, karrier és tanulás témában. Sorozatunkat a Közgazdász Online hallgatói magazinnal együttműködésben készítjük, így epizódjainkat a Közgazdász YouTube-csatornáján éritek el, melyre érdemes feliratkoznotok. Hamarosan megtaláljátok a részeket a legnagyobb podcast szolgáltató oldalakon is.

Az első rész, a „Karrier útikalauz stopposoknak (nemcsak) 2020-ra” a COVID-19 járvány okozta munkaerőpiaci változásokról szól. Vendégeink Hinterstein Anikó, a Magyar Telekom Talent Executive vezetője és Fertig Balázs, a MOL Group csoportszintű toborzási vezetője voltak.

Válaszokat találhattok benne olyan kérdésekre, mint hogy

  • hogyan változott a munkavégzés módja?  
  • mi változott a pályakezdők, gyakornokok szempontjából?  
  • hogyan alakultak át a kiválasztási folyamatok?  
  • módosultak-e az elvárások a digitalizálódott folyamatok miatt?  
  • a megváltozott helyzetben milyen skillek váltak hangsúlyosabbá?  
  • mitől leszel sikeres egy online interjún?  
  • hogyan készülj fel rá?  
  • mi a helyzet a visszajelzésekkel?  
  • hogyan alakulnak az onboarding folyamatok?

Hallgasd meg az epizódot itt:

A félév során további adásokkal is jelentkezünk majd, a következő rész témája a perfekcionizmus lesz, ami sokunkat érint. Témaválasztáskor mindig abból indulunk ki, hogy mi az, ami számotokra fontos. Szívesen vesszük visszajelzéseiteket a meghallgatott epizódokkal kapcsolatban, és örülünk a témafelvetéseknek is. Írjatok nekünk podcast témában is a studentsupport@uni-corvinus.hu címünkre, vagy küldjetek nekünk chatüzenetet Facebookon!

süti beállítások módosítása