Az otthoni kultúra ára csupán egy korona
Az otthoni kultúra ára csupán egy korona

bruno-cervera-azsk_6imt3i-unsplash.jpg

Karanténális programajánlónkban fény derül arra, mit nem csináltak a karanténba kényszerült kereskedők a nagy pestisjárvány idején, illetve, hogy mi mihez kezdhetünk otthon magunkkal. Koronázzuk meg a kultúrát!

Írta: Szatmári-Schubauer Solt

 

1377. július 27-én, mikor még a patkányok nem jártak mémekben örömtáncot, hogy nem ők okozták a járványt, a Dubrovniki Nagytanács határozatot hozott, hogy mielőtt a kereskedők, illetve egyéb utazók a ...

Koronavírus: A Mental Health Europe ajánlásai
Koronavírus: A Mental Health Europe ajánlásai

img_1047-min.jpg

Talán te is úgy érzed, hogy a koronavírussal kapcsolatos szalagcímek, hírek és spekulációk folyamatosan a figyelmedet követelik. Ahogy nő a társadalmi szintű bizonytalanság érzése, egyre nehezebb megtartani a nyugalmat, azon kapod magad, hogy szorongsz, és néha még az okát sem tudod. Ebben a szokatlan helyzetben úgy tűnhet számodra, hogy képtelenség kézben tartani a dolgokat - ez azonban szerencsére nincs így. Nyolc ajánlást hoztunk, amelyek segíthetnek ...

Távoktatási módszerek a Corvinuson - II. rész: A videó streaming
Távoktatási módszerek a Corvinuson - II. rész: A videó streaming

shutterstock_517415605-min.jpg

A koronavírus miatt az ország egyetemei bezártak. Az épületeket nem lehet látogatni, az oktatás azonban március 23-án folytatódik. A hallgatók online folytathatják tanulmányaikat, az ehhez szükséges módszertant az előrehozott tavaszi szünet során alakították ki. Hogyan oldják meg a távoktatást a Corvinuson? Mire számíthatnak a hallgatók? Cikksorozatunkban ezeknek járunk utána. 

Hogyan működik a távoktatás? A Corvinuson a Tanárképző is Digitális ...

Távoktatási módszerek a Corvinuson, I. rész: Az egyéni tanulás támogatása
Távoktatási módszerek a Corvinuson, I. rész: Az egyéni tanulás támogatása

img_8843-min.JPG

A koronavírus miatt az ország egyetemei bezártak, az oktatás azonban március 23-án folytatódik. Az épületeket továbbra sem lehet látogatni, így a hallgatók online formában folytathatják tanulmányaikat, az ehhez szükséges módszertant pedig az előrehozott tavaszi szünet során alakították ki. Hogyan oldják meg a távoktatást a Corvinuson? Mire kell számítaniuk a hallgatóknak? Ezeknek járunk utána cikksorozatunkban. 

Címlapfotó: Szép Zsóka

Hogyan ...

Könyvajánló: 100 éve született Boris Vian
Könyvajánló: 100 éve született Boris Vian

boris2.jpg

A múlt héten volt születésének 100. évfordulója, Franciaország szerte ünneplik, itthon a fiatalok körében mégsem ismert. Ki volt Boris Vian, és mi tette olyan népszerűvé a 20. század közepén Európában? Könyvajánló sorozatunk második részében ennek járunk utána, valamint életművéből ajánlunk három könyvet, melyeket a tavaszi szünetben akár el is tudtok olvasni.

Írta: Sipos Sára

 

Boris Vian 1920-ban született Párizs egyik gazdag ...

süti beállítások módosítása