Nagy döntések és még nagyobb lehetőségek, ha szakpolitikákkal foglalkoznál: Erre a 21 mesterszakra jelentkezhetsz a Corvinuson (II. rész)

sz_zs_0029_2.JPG

Az alapdiploma megszerzése még csak a kezdet szakmai kiteljesedésed útján. Ha érdekel a közpolitika, a gazdaságtan, esetleg a társadalomtudományok, akkor neked ajánljuk a Budapesti Corvinus Egyetem színvonalas közpolitikai képzéseinek egyikét.

2021.02.03. Írta: Balogh Bálint, borítókép: Szép Zsóka, Közgazdász

Ötrészes cikksorozatunkban arra vállalkoztunk, hogy csoportosítva bemutatjuk a Corvinuson induló mesterszakokat, megkönnyítve ezzel a hallgatók számára a döntést. Az első részben a matematikát helyezzük fókuszba, a második részben szakpolitikákkal foglalkozunk. A harmadik részben a nemzetköziség és a fenntarthatóság kerül fókuszba. A negyedik részben a nagybetűs üzleti élet legjavát válogattuk össze, az ötödik részben pedig a társadalomtudományoké a főszerep. 

A közpolitikai mesterszakok elvégzése olyan tudás elsajátítását biztosítják, amivel későbbi munkátok során magabiztosan vehettek részt magasabb döntéshozatalban és az aktuális közpolitika alakításában. A szakok nevére kattintva megtekinthetitek a Corvinus hivatalos 2021-re vonatkozó felvételi tájékoztató oldalát, az egyes bemutatók végén található linkekre kattintva pedig az egyetem hivatalos felvételi követelményeit és részletes tantárgyleírását találjátok. 

Családpolitika és humán szakpolitikák gazdaságtana 

Ezen a szakon olyan közgazdászokat képeznek, akik érzékenyek jelenkorunk társadalmi kérdései, mint például az elöregedő társadalom iránt, és ezek hatásait vizsgálnák.  

A kétéves képzés alatt megismerkedhettek azzal, mit tárgyal a családpolitika, annak változásai hogyan hatnak egyes családok, háztartások döntéshozatalára és a fogyasztói szokásokra. Az elsajátított tudással felkészültté váltok a családpolitika alakítására, a folyamatok elemzésére és előrejelzésére egyaránt.  A mesterdiplomával elhelyezkedhettek állami- és civil szektorban, itthon és nemzetközi színtéren egyaránt, például az ENSZ-nél vagy az Európai Uniónál. 

  • A képzés Budapesten indul, hossza 4 félév 
  • Kiemelt hangsúlyt helyeznek az egy szintre hozó ismeretekre, ami a versenyképességeteket növeli a munkaerőpiacon 
  • A képzés magyarul nappali és levelező képzésen is elérhető 
  • Angolul csak nappali munkarendben tanulhatjátok 

A szak részletes leírásáról, illetve a követelményekről az alábbi linken olvashattok

b_v_0095_1.jpg

Kép: Bera Viktor, Közgazdász

Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás 

A szakot olyanoknak ajánljuk, akiknek fő érdeklődési területük az egészségügy, vagy ahhoz köthető pályáról jönnek, emellett jó tervezési- és elemzői érzékkel rendelkeznek, illetve fogékonyak a gazdaságtan iránt. A képzés elvégzésével olyan egészségpolitikai szakemberekké válhattok, akik képesek az egészségügy területén önálló politikai, tervezési és finanszírozási döntések meghozatalára. Az elsajátított tudással mind térségi (országostól a kistérségig), mind intézményi szinten elhelyezkedhettek az egészségügyben, főleg olyan munkakörökben, amelyek a rendszer teljesítményének fokozására specializálódnak. 

  • A képzés Budapesten indul, hossza 4 félév 
  • Ez a típusú képzés csak a Corvinus egyetemen elérhető 
  • Csak angol nyelven, nappali képzésen elérhető 

A szak részletes leírásáról, illetve a követelményekről az alábbi linken olvashattok

Közgazdálkodás és közpolitika (angolul is) 

Egy igazán közgazdaságtan-orientált szak, azok számára, akik a közszférában tervezik a jövőjüket. A képzés célja, hogy olyan közgazdászokat képezzenek, akik multidiszciplináris és eklektikus szemlélettel rendelkeznek.  Jártasok lesztek a célterülethez kapcsolódó társadalomtudományi, vezetéstudományi, jogi, módszertani és szakirányú ismeretek gyakorlati és elméleti felhasználásában is. Elvégzésével a közszféra állami és nem állami intézményeinél, minisztériumoknál, nonprofit, civil, illetve nemzetközi szervezeteknél egyaránt elhelyezkedhettek. Munkátok során többek között menedzsmenttel és a humán szakpolitikák a gyakorlati használatával foglalkozhattok. 

  • A képzés Budapesten indul, hossza 4 félév 
  • A képzés magyar nyelven nappali vagy levelező képzésen is elérhető 
  • Angol nyelven csak nappali képzésben elérhető 
  • A magyar és az angol nyelvű program is EAPAA akkreditációval rendelkezik. Ezt az akkreditációt olyan képzések kaphatják meg, amit a European Association for Public Administration Accreditation szervezete kiváló közpolitikai szaknak nyilvánít, ezáltal a diplomád versenyképesebb lesz az európai munkaerőpiacon. 
  • Részképzési és kettős diplomát adó lehetőségek egyaránt elérhetők 

A szak részletes leírásáról, illetve a követelményekről az alábbi linken olvashattok

Sportközgazdász

Akiknek szenvedélye a sport és fogékonyak a gazdaságtan iránt, azoknak remek lehetőséget kínál a Corvinus egyetem Székesfehérvári campusán induló sportközgazdász képzés. A tanulmányaitok során olyan gazdaság- és társadalomtudományi, üzleti és szakmai ismeretekre tehettek szert, melyekkel önálló, komplex szemléletű gazdaságtani elemzésekben és döntéshozatalban vehettek részt a sporttudomány minden területén, például sportfejlesztésben, alkalmazott sporttudományi elemzésekben, kutatómunkákban és gazdálkodó szervezetek elemzésében és fejlesztésében).  

A megszerzett tudásotokkal hazai és nemzetközi színtéren egyaránt elhelyezkedhettek, akadémiai, állami és magánszférában is. Munkátok során többek között fejlesztési célok meghatározásával, innovációs stratégiák megalkotásával foglalkozhattok és lehetőségetek nyílik közép- és felsővezetői pozíciók betöltésére is. 

  • A képzés Székesfehérváron indul, hossza 4 félév 
  • A képzés csak magyar nyelven, nappali képzésen elérhető 
  • A szakot lehetőségetek van hagyományos vagy duális képzési formában is tanulni 
  • Duális képzésben az egyetem 13 partnercéggel rendelkezik Székesfehérváron, Győrben és Budapesten 
  • Duális formában csak a Corvinuson elérhető 
  • Egy frissen kiépülő szakmai közösség is szerveződik, ami szeretettel várja az új tagokat 

A szak részletes leírásáról, illetve a követelményekről az alábbi linken olvashattok.

süti beállítások módosítása