Adaptált történetekből és szuperhősökből idén sem lesz hiány
Sorozatok, amiket várunk 2021-ben

borito.png

A Netflix és az HBO GO streaming szolgáltatók mellet a Hulu, a Disney+ és az Apple TV sorozatai szintén kecsegtető történeteket hoznak a listánkra.

2021.02.07.Írta: Hegedüs Kata, képek forrása: IMDB.com, thebibliofile.com

 

The dropoutthe_drop_out_1.png

Dráma

A sorozat Elizabeth Holmes életét mutatja be. A Stanford Egyetem egykori hallgatója a felsőoktatásból kilépve egy egészségügyi céget alapított, a Theranost, mely forradalmasította a vérvizsgálatot. Az igaz történet megmutatja, hogy az úttörő tech startup Elizabeth kibukása után miket élt át. Csalás, börtön, összeesküvés és nem egy átlagos fiatal felnőtt élet. Holmest a Saturday Night Live-ban megismert komikus, Kate McKinnon fogja alakítani, akit eddig még csak mellékszerepekben láthattunk. The Dropout 2021-ben lesz elérhető a Hulu streaming szolgáltatáson.

 

The Falcon  and the Winter Soldier the_falcon_and_the_winter_soldier_1.png

Akció

Marvel rajongók figyelem! Az elmúlt évtizedben a filmeken volt a hangsúly, viszont 2021-től fordul a kocka. A szuperhős sorozatoknak köszönhetően jobban megismerhetjük a Marvel Studios karaktereit. Amerika Kapitány "visszavonulásával" a Sólyom (Anthony Mackie) veszi át a hírhedt pajzsot. A Tél katona szerepében pedig ismét Sebastian Stant láthatjuk a képernyőn, a sorozat 2021 márciusában fog megjelenni. Az év során további Marvel sorozatok és filmek  jönnek, mint például a Loki, Hawkeye és az Örökkévalók, melyben Angelina Joli mellett olyan színészeket láthatunk egészen szokatlan karakterekben láthatunk a Marvel Cinematic Universe-ben, mint Kit Harington és Salma Hayek. Addig is a Wanda Vision már elérhető a Disney + streaming szolgáltatáson. 

 

Friends reunion

Talk show

A hat jóbarátot több mint 15 év után újra együtt láthatjuk. A karakterek ugyan nem, de a színészek visszalátogatnak a Warner Bros. stúdiójába, ahol anno a felvételeket készítették. Visszatekintenek az együtt töltött 10 évre, a közös sikerekre, és beavatják a nézőket pár kulisszatitokba. A 2020-ra szervezett találkozót sajnos a vírushelyzet miatt nem lehetett megtartani, így 2021 márciusára tolták. A nosztalgiázós beszélgetést a HBO Max streaming szolgáltatásán lehet majd első kézből elérni. 

Nine perfect strangers

Thriller, drámaimage_1_4.png

Egy szintén új Hulu sorozat, amely  Liane Moriarty 2018-as, sikeres novellájának adaptációja. A nyolc részes minisorozat kilenc kisvárosi karakterre fókuszál, akik pihenni érkeztek egy wellness központba, ahol Mashanak (Nicole Kidman), az üdülőhely igazgatójának nem csupán a vendégek kényeztetése a célja, hanem más tervei is vannak velük. Masha karaktere egy titokzatos, manipulatív pszichopata karakter, mely egy újabb kihívás lesz az ausztrál színésznő számára. A thriller drámában Kidman mellett olyan neves színészeket láthatunk, mint Melissa McCarthy, Luke Evans, Michael Shannon vagy Regina Hall.

 

Scenes from a Marriage 

Dráma 

A 2021-ben debütáló HBO minisorozat főszerepében Jessica Chastaint láthatjuk. A történet egy 1973-ban bemutatott, svéd sorozat adaptációja, és a házasság lényegét igyekszik bemutatni. A szeretet, a gyűlölet, a vágy, a monogámia mind olyan tényezői egy házasságnak, amik olykor virágzóvá vagy éppen hervasztóvá tudnak tenni egy kapcsolatot. Milyen folyamat zajlik le, amikor egy házasságból válás lesz? A sorozat egy kortárs amerikai pár házas életére és szétválására fókuszál. Chastain partnere a mindig brilliáns Oscar Isaac lesz. 

 

Lisey's Story

Fantasy, horror

A nyolc részes minisorozat Stephen King 2006-os azonos című regényének cselekményét követi. Egy nő történetét meséli el, aki a két éves gyász után visszanyeri emlékeit néhai regényíró férjéről. Lisey nem képes elengedni a boldogsággal teli múltat, és küszködik a gyásszal. A megözvegyült asszony egy veszélyes sztalkolóra lesz figyelmes, aki megszállottja elhunyt férjének. King executive producerként is dolgozik a sorozatban J. J. Abrams és Julianne Moore mellett. A sorozat King a talán már megszokott rémisztő csavarjaival várja a nézőket az Apple TV-n.



süti beállítások módosítása