Legyőzheti a Disney+ az HBO-t az idei Emmy-n? - Sorozatajánló

netflix-3733812_1920.jpg

Az HBO tarolhat az Emmy-n, hiszen több mint 130 jelölést zsebelt be, de nem csüggedhet a friss streamingszolgáltatónak számító Disney+ sem, a Marvel új sorozatai meghatározóak a mezőnyben.

2021. 08. 24. Írta: Hegedüs Kata, borítókép: Andrés Rodríguez, Pixabay

Az utóbbi két év hatalmas előnyt jelentett az online streamingszolgáltatók számára. A járványügyi korlátozások miatt milliók maradtak otthon, a képernyő előtt töltött idő megugrott. A platformok exkluzív tartalmakkal és alacsony árakkal csábították a nézőket, 2020 júniusára az amerikai felnőttek 48 százaléka feliratkozott legalább egy szolgáltatásra. A legutóbbi felmérés szerint a Netflix világszerte 204 millió előfizetővel rendelkezik, második helyen az Amazon Prime áll 150 millió előfizetővel, és szorosan utána 95 millió felhasználóval a még gyerekcipőben járó Disney+ következik.

kgo_1_2.jpg

A 73. amerikai televíziós díjátadó szeptember 20-án lesz a Microsoft Theatherben, Los Angelesben. A streamingszolgáltatók aranykorát a Primetime Emmy-díj-jelölések is tükrözik, a Walt Disney Company 146 jelölést zsebelt be, de az HBO ismét hatalmasat tarolt 130 jelöléssel, mögötte szorosan, 129 jelöléssel a Netflix áll. Az Apple Tv 35 jelöléssel, míg az Amazon Prime Video szolgáltató 20 jelöléssel zárta a szezont.

Mare of Easttown - HBO GO

Egy Pennsylvania állambeli kisvárosban, Easttownban meggyilkolnak egy fiatal nőt. Az ügyben egy magasan képzett bűnügyi nyomozó, Mare Sheehan (Kate Winslet) jár el. Mare nincs egyszerű helyzetben, hiszen élete sötét és zaklatott, nagyrészt fia közelmúltbeli halála miatt. A kisvárosban mindenki ismer mindenkit, így a gyanú hamar a detektív közeli kapcsolataihoz ér el. Kate Winslet drámai alakítása és a lassú, mégis csavarokkal teli történet 16 Emmy-jelölést ért.

Ted Lasso - Apple TV+

Ted Lasso (Jason Sudeikis), amerikai futballedző az Egyesült Királyságba utazik, hogy az angol labdarúgás élvonalában egy küszködő londoni futballcsapatot irányítson. A kulturális különbségek hamar előtérbe kerülnek, és remek humor forrásai a nézők számára. A főként vígjátékokban szereplő Jason Sudeikis egészen új színészi oldalát mutatja meg a 20 Emmy-re jelölt, nagysikerű Apple Tv-s sorozatban.

A szolgálólány meséje - Hulu

Margaret Atwood írónő sötét és erőszakos futurisztikus világában egy vallásalapú autokrácia átvette a hatalmat az Egyesült Államokban, és a nők többsége nem képes a gyermeknemzésre, ezért másodrendű polgárokká válnak. A megmaradt nemzőképes nőket elfogják, szolgálólányok szerepébe és gyermeknemzésre kényszerítik őket. A történet főszereplője a tüzes és kitartó June (Elisabeth Moss), aki színészi alakításával hátán viszi a sorozatot. A felkavaró, 24 Emmy-re jelölt történet évadait Magyarországon az HBO GO-n tekinthetik meg a nézők.

30611310071_6c0f1dff78_b.jpg

Kép: U.S. Embassy London, Flickr

The Crown - Netflix

A brit királyi családról szóló sorozat kevesek számára ismeretlen. Az idő előrehaladtával a történet is halad a valóságban megtörtént események feldolgozásával. A 4. évadban, előtérbe kerül Diana és Charles házassága, valamit II. Erzsébet brit királynő és Margaret Thatcher, az Egyesült Királyság egykori miniszterelnökének kapcsolata. A fiatal királyi pár karaktereit alakító Emma Corrin és Josh O’Connor, a Margaret Thatchert újraélesztő Gillian Anderson színészi játékát a Primetime Emmy egyelőre csak jelöléssel díjjazta. A brit sorozat a díj nagy esélyese, ugyanis a 24 Emmy jelöléssel a Star Wars spin off sorozat, The Mandaloriannal holtversenyben a legtöbb jelölést kapta.

A légikísérő - HBO GO

A történet középpontjában Cassie, egy fiatal légiutaskísérő áll, aki látszólag jó életet él. Munkájának köszönhetően eljut a világ különböző pontjaira, rengeteg új emberrel akad össze, és buliból sincs hiány. Cassie-nek nem esik nehezére megszegni pár szabályt: nem veti meg a munkahelyi alkoholfogyasztást, és egy sármos utas randevúmeghívására is igent mond. A lánynak azonban egy este alatt gyökerestül megváltozik az élete: Cassie halott randevúpartnere mellett ébred egy ismeretlen hotelben Bangkokban. Pörgős, feszültséggel teli sorozat, tele váratlan fordulatokkal. Cassie szerepében Kaley Cuoco végleg kitör az Agymenők sorozat árnyékából, és a képernyőre viszi tehetségét. A sorozat kilenc Emmy jelölést gyűjtött be, többek közt a főszerepért és a rendezésért.

WandaVision - Disney+

Wanda és Vision élete 180 fokos fordulatot vett, hiszen a két szuperhős egy amerikai kisvárosban telepedtek le. A házaspár átlagos életet él, de vajon minden az-e, aminek látszik? A Marvel Cinematic Universe negyedik szakaszában bemutatott első sorozat, a WandaVision meglepetésekkel teli történetet mutat be. Az epizódok felölelik a 40-es évektől egészen a 80-as évekig használt sorozatműfajokat, így nem kell megijedni a fekete-fehér első részen. A Disney+ egyik legkiemelkedőbb sorozata 23 Emmy-jelölést hozott a szolgáltatónak. Wanda karakterét életre keltő Elizabeth Olsen az egyik nagy esélyese a legjobb női főszereplőnek járó Emmy-díjra.

süti beállítások módosítása