Kult Köz – Szabadtéri koncertek, Nemzetközi könyvfesztivál, önfejlesztő tréning, film- és könyvajánlók szeptember utolsó hetére

jakob-owens-ue_n2i6-trm-unsplash.jpg

Szeptember utolsó hete is tartogat számunkra izgalmas programokat, valamint ötleteket a mentális kikapcsolódásra és megerősödésre. Tréning keretén belül, de akár otthonunk kényelmében a megfelelő könyvet olvasva is tehetünk önmagunkért és lelki egészségünkért. Kihagyhatatlan koncertekkel és filmajánlóval is készültünk.

Borítókép: Unsplash

zezonzáró szabadtéri koncertek Budapesten – Olay Hanna

kep_4.pngForrás: iStock

Két nagy magyar klasszikus is fellép a szezon végéhez közeledve a főváros szabadtéri koncerthelyszínein október 1-jén, szombaton. Lovasi András zenekara az ősz egyetlen budapesti Kiscsillag koncertjét tartja aznap este a Kobuciban, a Quimby pedig hosszú kihagyás után fog újra zenélni a Budapest Parkban. Az időjárást tekintve talán az ősz utolsó barátságos hétvégéje áll előttünk, így nem is juthatna eszünkbe jobb, mint egy óriási nyárzáró koncertezés, ha még idén szeretnénk látni kedvenceinket a csillagos ég alatt.

Nemzetközi könyvfesztivál – Kalánová Barbara

angelina-yan-qnhhbitwx-w-unsplash.jpgForrás: Unsplash

Igazi könyvmoly vagy, aki éjszakákon át bújja a könyveket, vagy csak egyszerűen feltölt és kikapcsol az olvasás? Ha bármelyik igaz rád, ott a helyed a több napos 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon!

Szeptember 30-án a Millenáris 25-ös pavilonjánál két ismert íróval találkozhatsz, Albrich Stella és Karády Anna várják az érdeklődőket. A szerzők örömmel dedikálják a könyveidet, továbbá a helyszínen is van lehetőséged megvásárolni a még be nem szerzett példányokat. Október 1-jén pedig az írói gárdából többek között Marilyn Miller, Sienna Cole és John Cure, október másodikán pedig Henry Kettner, Anne L. Green és Lontai Léna várja az érdeklődőket.

Samuel Leach: A siker képlete – Kalánová Barbara

Szívesen megtudnád, hogyan bontakoztasd ki képességeidet, és vennéd kézbe a pénzügyeid irányítását? Korunk egyik legnagyobb pénzügyi mentora, Samuel Leach könyvében pontosan leírja, hogyan teheted meg mindezt. Arra is kitér, hogyan határozhatod meg a pénzügyi viselkedésed mintázatait, és építhetsz fel olyan stratégiát, amely jövedelmező változásokat hoz pénzügyileg.

A pénzügyi tudatosság növelésével több lehet a megtakarításunk, megtalálhatjuk a megfelelő befektetési lehetőségeket, és elkerülhetjük a felesleges kiadásokat. A költési mintázatok értelmezéséről és az ehhez kapcsolódó új viselkedési minták kidolgozásáról is sokat tudhatsz meg, ha elolvasod A siker képlete című könyvet.

programajanlo_5.png

Stresszkezelő és fókuszmenedzsment csoport – Kalánová Barbara

A Corvinus Hallgatói Támogatás október 6-tól stresszkezelő és fókuszmenedzsment tréninget indít, amely a Mind full or mindful? címet kapta. Az összesen hatalkalmas tréningen megtanulhatjuk kezelni hangulati ingadozásainkat, beosztani az időnket, kialakíthajuk a munka-tanulás-magánélet közötti egyensúlyt. Az alkalmak során olyan gyakorlatorientált technikákról hallhatsz, amelyeket az életed számos területén hasznosítani tudsz. A hat alkalom október és november folyamán valósul meg csütörtökönként 13:30-15:15 között a Sóházban. A részvétel ingyenes a Corvinus hallgatói számára, jelentkezni szeptember 28-ig van lehetőség.

A Hallgatói Támogatás őszi programjairól további információt ezen a linken találsz. Kiscsoportos tréningek, pszichológia előadások, társasest: mindent megtalálsz egy helyen.

irodalmi_aj_1_1_3.png

Docker, Mead és Sinek: Találd meg a miérted! -– Kalánová Barbara

Életünk folyamán számtalanszor teszünk fel magunknak és másoknak kérdéseket, akár a a cselekvéseink okára, akár a munkahelyen felmerülő miérték sorozatára vonatkozóan. Bármilyen pozícióban is vagyunk, jó esetben szeretnénk kiteljesedni, ehhez pedig a közös miértek megtalálása hozza meg a tartós sikert – állítja a Találd meg a miérted! című könyv. Vezetőként feladataink megfelelő elvégzéséhez és a csapatunk inspirálásához elengedhetetlen, hogy megtaláljuk és megértsük a tevékenységek célját. Sinek tanácsadó Docker és Med közreműködésével bemutatja könyvében, hogy miként alkalmazhatjuk a “miért” koncepciót úgy, hogy segítsen felfedezni a belső motivációnkat.

Kutatók éjszakája – Olay Hanna

c-051_1.jpg

Szeptember 30-án az ország többi egyeteméhez és kutatóintézetéhez hasonlóan a Corvinuson is megrendezik a Kutatók Éjszakáját, amelynek keretén belül különböző tudományos témájú előadásokon és workshopokon vehetnek részt az érdeklődők. A témakínálat igen színes, mindenki kedvére válogathat különböző tematikájú programok közül az üzleti oktatástól a metaforákig. Az eseményről részletesebben a korábbi cikkünkben olvashattok. 

 

Ahol a folyami rákok énekelnek című film – Tótfalusi Fanni

kep_jpeg_3.jpgForrás: CorvinMozi

Nyár, szerelem, forróság és a lápi lány lebilincselő élete. Izgalmak, szenvedély, meghökkentő és váratlan fordulatok együttese mind-mind megjelenik a nemrég mozikba került Ahol a folyami rákok énekelnek című filmben. Kya, a főszereplő kisgyermekkorában magára marad, majd szüleit nélkülözve nő fel a mocsárban harcolva a természettel. A lápon érzi igazán otthon magát, a természet lágy ölében. Időközben rátalál a szerelem, de az idillt elrontja egy gyilkosság, amellyel mindenki a mumusnak kikiáltott lápi lányt gyanúsítja. Vajon sikerül bizonyítania az ártatlanságát? Fény derülhet-e a valódi események sorozatára egy pletykás és ítélkező kisváros közösségében?Delia Owens bestseller könyvének filmes adaptációjára már régóta várt a rajongótábor. A megkapó történet mellett a főszereplő Daisy Edgar-Jones szinte tündököl a szerepében. A magára hagyott és kitaszított lápi lány története egyszerre szívmelengető és hátborzongató.

„Ami csak él, bármit megtesz a túlélésért.” – ez a film egyik kulcsmodta, amely jól szimbolizálja a film történetét. A szemünk előtt bontakozik ki, ahogy a magára hagyott kisgyermek küzd a mocsárban a túlélésért. Az alkotás egyszerre krimi, természetfilm és romantikus dráma. A film emellett gyönyörű természetábrázolásokat jelenít meg. Az írónő, Delia Owens zoológus végzettséggel is rendelkezik, ezért fontos volt számára a kaliforniai lápvidék megfelelő képi bemutatása. A lehengerlő környezet növény és állatvilágát összeveti a film az emberi viselkedéstannal.

Ismerd meg te is a lápi leány történetét a mozikban!

süti beállítások módosítása