Budapest ajánló – "Nincs a világon olyan probléma, amit meg ne oldana egy csésze kávé"

boritokep-unsplash.jpg

Budapest utcái és terei számos kávéházat kínálnak, melyek találkozók, megbeszélések, csoportmunkák, vagy akár egy rövid feltöltődés tökéletes helyszínéül szolgálhatnak. Válassz az eseménynek megfelelő helyszínt és fogyassz hozzá egy kis “feketét”.

Borítókép: Unsplash

Három Szerb Kávéház - Orosz Petra

dsc6646-1200x801.jpgForrás: Három Szerb Kávéház

A kávézó beszédes névvel rendelkezik. Nem véletlenül, a Szerb utca 3. alatt találjuk a szerb közösség egyik otthonaként szolgáló Három Szerb Kávéházat, amely a JÖsz Szakkollégium épületének földszintjén helyezkedik el. A magyar kávéházi kultúra hagyományait kulturális és művelődési programokkal egészítik ki mind a kollégisták, mind a vendégek részére. Előadások, filmvetítések és koncertek mellett művészeti kiállításokkal, irodalmi estekkel és kvíz játékokkal is készültek már az érdeklődőknek. Tökéletes hely az egész nap során, hiszen szendvics és reggeli kínálatukkal a bruncholók, este pedig a koktélos arcok vehetik be a környék gyöngyszemét.

Zoo Café – Kelle Fanni

 

 

Az állatos kávézó már 2014 óta üzemel a főváros szívében, amely különleges élménnyel várja az állatbarátokat. A hely fő célja, hogy felgyorsult világunkba becsempéssze az ember-állat harmonikus kapcsolatát egy kellemes kávé vagy ízletes sütemény elfogyasztása mellett.

zoocafeimg_0336.jpgForrás: Zoo Café

Manapság, főként a nagyvárosokban kevesebb lehetőség van az állattartás örömeinek megtapasztalására. A háziállatok köztudottan hozzájárulnak a kiegyensúlyozottabb élethez és felüdülést hozhatnak a stresszes mindennapokba. Ezen a nem mindennapi helyen ismerkedhetünk macskákkal, tengerimalacokkal, nyulakkal, kaméleonnal, kígyóval és még sok más állatfajjal.

Az étlap kávékülönlegességeket, forró csokikat, teákat, frissítőket és harapnivalókat is tartalmaz. A kávék ára 1100 Ft és 2400 Ft között mozog.Ha felkeltette az érdeklődésedet a hely, fontos tudni, hogy előre kell asztalt foglalni, mert a kávézó igen népszerű.

360 Bar – Kelle Fanni

kép linkje: https://www.facebook.com/360barbudapest/

Habár nem tartozik a legpénztárcabarátabb helyek közé a 360 Bar, mégis érdemes egyszer ellátogatnunk, mert Budapest egyik legegyedibb tetőteraszos kulthelye. A hely az Andrássy út legmagasabb épülete tetején található, ahonnan nem mindennapi kilátás tárul a szemünk elé, hiszen 360 fokban gyönyörködhetünk Budapest panorámájában.

360_bar.jpgForrás: 360 Bar

Az étlap választéka gazdag, így ha megéheznénk, ebédelni és vacsorázni is van lehetőségünk, amelyet a látványkonyha varázsol még egyedibbé. A legolcsóbb kávé 600, a legdrágább 1300 Ft-ba kerül, de a számla tartalmazza a plusz 12%-os szervizdíjat is. A helyet ősztől még hangulatosabbnak találhatjuk, mivel átlátszó, felfűtött iglukban ülve élvezhetjük egymás társaságát.

A hely csütörtökig délután 17:00-től, péntektől pedig 14:00 órától van nyitva. Ha megjött hozzá a kedved, és szeretnél itt iskola után egyet lazítani, ne felejts el asztalt foglalni.

Madal Café – Kelle Fanni

Több Madal Café-val találkozhatunk Budapest utcáin, így kedvünkre választhatjuk ki a nekünk legmegfelelőbbet a tanuláshoz vagy a személyes találkozókhoz. Konzultációra, e-mail írásra a Jászai Mari tértől nem messze található kávézót ajánljuk, amely tágasabb és nyugodtabb, mint a Ferenciek terén található, ahol egész nap nagy a nyüzsgésre lehet számítani. A helyek laptopbarátok, viszonylag sok konnektor található a munkánk megkönnyítésének céljából.

madalcafe.jpgForrás: Madal Café

Számos kávékülönlegességre bukkanhatunk az étlapon, amely az olasz hagyományok és az újhullám elegyére épül. Az erős feketén és cappuccinon kívül megkóstolhatjuk a filterkávét, a flat whiteot vagy a cascara főzetet is.
A Madal Café – Újlipótvárosi üzletéhez tartozik egy kis terasz is, amely késő tavasszal, nyáron és kora ősszel meetingek ideális helyszínéül szolgálhat.

Nagy Lumen – Kelle Fanni

A Nagy Lumen 2017-ben nyitotta meg kapuit a Horánszky utcában. Nagy tere és kellemes légköre hívogató lehet a munkájukban elmerülni vágyók számára.

A kávézóban 10 órakor tárulnak ki az üvegajtók, ahol a vendégek a kései reggelit hétköznap délig, hétvégén pedig délután kettőig fogyaszthatják, saját pörkölésű kávé társaságában. A kávék 550 Ft és 1350 Ft között mozognak.
A helyen ebédelni és vacsorázni is van lehetőség. Fontos szempont továbbá, hogy az étlap kedvez a laktóz- és gluténérzékenyeknek, valamint a vegánoknak is, így mindenki élvezheti az ízek varázslatos elegyét. Habár a főételeknek borsos az ára, nagyon különleges az ízviláguk. A reggeliken, és főételeken kívül szendvicseket és édességeket is fogyaszthatunk a kávézóban.

nagylumen.jpgForrás: Nagy Lumen

süti beállítások módosítása